Sådan tjener vi penge >

Hvad er kreditadvarsel?

En kreditadvarsel er en markering i CPR-registret om, at låneudbydere skal advares mod, at der ydes lån og kredit i dit navn. Så kan virksomheder med en berettiget interesse få besked fra CPR om markering med kreditadvarsel. Det kan være i forbindelse med et kviklån.

Advarslen blev implementeret 1. januar 2017, hvor det blev muligt for alle over 15 år at indsætte en markering i CPR om, at vedkommende ønsker at advare mod kreditgivning i vedkommendes navn.

Når du har en kreditadvarsel, vil virksomheder være særligt opmærksomme, når de foretager en identitetskontrol, før der ydes lån eller kredit. 

Det vil i mange tilfælde føre til et afslag på lån eller kredit, da virksomheden vil have mistanke om, at den, der ønsker lån eller kredit, ikke er den, som vedkommende udgiver sig for at være.

Det er frivilligt for virksomhederne, om de ønsker at få besked om markering om kreditadvarsel fra CPR.

Virksomheder som yder lån og kredit, lider ofte tab i forbindelse med identitetsmisbrug. Det er af den årsag i virksomhedernes interesse at modtage besked om markering om kreditadvarsel.

Virksomheder skal selv tilrette egne it-systemer, før de kan tilgå oplysning om kreditadvarsel i CPR. Myndigheder kan også få besked om markering om kreditadvarsel i CPR.

Author

Gør som 38.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Nyeste lån på Tjeklån
De billigste lån
Mest populære lån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik

ansøg Ansøg nu