Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin
Hvad er billige aktier?

Billige aktier er værdipapirer, som du kan købe til en lav kurs. Dog er det vigtigt, at du også kigger på, hvad du får for pengene. I artiklen finder du en liste over en række billige aktier i 2023, som du kan tilføje til din aktieportefølje.

Hvis du er ny på aktiemarkedet, kan det være dyrt at købe velkendte aktier. Derfor ønsker mange amatør investorer at finde billige aktier, som kan give et godt afkast på sigt.

Der findes i dag en række interessante og billige aktier, som kan være en god investering. Her har du mulighed for at købe en billig aktie, hvor du kan opnå et pænt afkast, og på den måde tjene penge på din investering.

Her er et komplet overblik over billige aktier i 2023.

Billige aktier

Billige aktier er værdipapirer, som du kan købe til en lav kurs. De seneste par år har flere sektorer oplevet faldende aktiekurser, da der har været lav tillid og optimisme blandt investorerne.

Der er altså flere aktier, som du kan købe lige nu billigt. Aktierne er billige, da der er relativt lav optimisme til sektoren som selskabet befinder sig i. I skrivende stund gælder det bla. cykliske aktier, som typisk bliver hårdt ramt under økonomisk tilbagegang.

Herunder har finder du tre sektorer, hvor du kan finde billige aktier.

Bankaktier

Hvis du er en langsigtet investor, er det første sted, hvor du kan finde billige aktier blandt bankerne. Her kan du finde billige og attraktive aktier. Det skyldes, at de er relativt upopulære hos en del investorer efter mange års underperformance.

Bankerne er siden finanskrisen i 2008 røget ud i investor-kulden, som især skyldes en lang årrække med underperformance. Bankernes underperformance skyldes:

 • Store tab under/efter finanskrisen

 • Mere regulering

 • Lang periode med lave renter

Nu har Centralbankerne hævet renterne for at neddæmpe den høje inflation, hvilket bankerne nyder godt af.

Rentemiljøet er lige nu meget gunstigt for bankerne, og udsigten ser derfor god for bankaktierne på længere sigt. Det er en sektor, der kan forekomme billig, dog kan langsigtede investorer gøre sig nogle gode investeringer. 

Forsyningsaktier

Det andet sted hvor du som langsigtet investor, kan finde attraktive og billige aktier, er i gruppen af forsyningsaktier. Forsyningsaktier er lige nu ramt af kursfald, bla. på grund af at renterne er steget.

I 2020 blev en lang række grønne aktier sendt mod børshimlen, dog er mange af dem faldet tilbage.

Forsyningssektoren har de kommende årtier et pænt potentiale for vækst, da de lige nu er under den grønne omstilling fra sort energi over mod vedvarende energikilder.

Der findes mange interessante aktier inden for forsyningssektoren, som lige nu er rimeligt prissat.

Mange eksperter og aktieanalytikere vurderer, at nogle af de førende grønne selskaber som Enel, Iberdrola og Ørsted, kan spille en vigtig rolle som leverandører af viden og erfaring til andre selskaber, som ønsker at omstille sig i en grønnere retning. 

Bilaktier

Et tredje sted hvor langsigtede investorer kan finde billige og spændende aktier, er bilsektoren. Europæiske bilaktier er i høj grad value-aktier.

Hvad er value-aktier?

Value-aktier er aktier i virksomheder med lav vækst, og en relativ lav aktiekurs i forhold til virksomhedens omsætning og indtjening. Der kan komme solide kursstigninger, hvis det lykkedes virksomheden at forbedre deres omsætning og indtjening.

Investorerne har i en længere periode solgt ud af bilaktierne på grund af en række udfordringer. Udfordringer for bilsektoren er:

 • Dyr omstilling over mod produktionen af elbiler

 • Ruslands invasion af Ukraine

 • Energikrise

 • Frygt for en recession

Flere store europæiske bilproducenter er blevet ramt af, at priserne på energi er steget i Østeuropa, hvor mange producenter henter dele til bilerne.

Aktiekurserne er faldet kraftigt, og aktierne kan derfor ende med at blive enormt interessante for langsigtede investorer. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at bilaktier også er risikable. 

 • Lave gebyrer ved køb
 • Handel med aktier
 • +30 millioner brugere

Vil du copytrade? Etoro har mange muligheder for copy-trading.

9 billige aktier 2023

Når aktierne falder, ønsker mange investorer at købe billige aktier. Ofte lyder budskabet, at du skal købe aktier, når de er billige, så du kan sælge dem igen med et afkast. Dog kan det være svært at finde selskaber og aktier, som er billige.

Herunder finder du en liste over 9 billige aktier i 2023, som har potentiale til at afgive et pænt afkast på længere sigt. 

9 billige aktier i 2023:

 • Daqo New Energy Corp. (DQ)

 • MarineMax Inc. (HZO)

 • P.A.M. Transportation Services Inc. (PTSI)

 • Alpha & Omega Semiconductor Limited (AOSL)

 • ASE Technology Holdings Co. LTD.(ASX)

 • Sportsman's Warehouse Holdings Inc. (SPWH)

 • LCI Industries (LCII)

 • United Microelectronics Corporation (UMC)

 • Thor Industries Inc. (THO)

Billige aktier

Billige aktier

Daqo New Energy Corp. (DQ)

Daqo er en kinesisk virksomhed, der fremstiller og sælger polysilicium, som er et nøglemateriale til fremstilling af solpaneler. Virksomheden tjener størstedelen af ​​sin omsætning i Kina.

Hvorfor Daqo New Energy Corp?

Daqos indtjening pr. aktie, steget med et gennemsnit på 275% om året i løbet af de sidste tre år. Over de næste 5 år, forventer analytikere at se en gennemsnitlig årlig vækst på 75% over de næste fem år.

Salget har også været stigende. De seneste 3 år er salget steget med 127% om året. 

På trods af den kraftige vækst, er Daqo den billigste aktie på listen målt på forholdet mellem pris og indtjening.

Aktien handles lige nu 63 % under all-time-high i begyndelsen af ​​2021. Daqo udbetaler ikke udbytte.

Du kan købe Daqo New Energy Corp.-aktien her

Alpha & Omega Semiconductor Limited (AOSL)

Alpha & Omega laver halvledere, der bruges i pc'er, tv, smartphones og andre forbrugsvarer. Virksomheden opererer primært i USA, Sydkorea, Hong Kong og Kina.

Hvorfor Alpha & Omega Semiconductor Limited?

Virksomheden har oplevet en gennemsnitlig stigning på 636% i den årlige EPS over de sidste tre år. Salget steg gennemsnitligt også med 21% om året. Aktiekursen har været faldende, da indtjeningen næste år forventes at falde

Analytikere forventer, at indtjeningen pr. aktie vil falde til omkring $3 til $4 i 2023 og 2024 for derefter at stige med en gennemsnitlig årlig sats på 17% over de næste fem år.

Aktien er 60 % under sin rekordhøje værdi i begyndelsen af ​​2022. Selskabet udbetaler ikke udbytte.

Du kan købe Alpha & Omega Semiconductor Limited-aktien her

ASE Technology Holdings Co. LTD. (ASX)

ASE samler og tester halvledere. Virksomheden opererer i flere lande, dog kommer størstedelen af omsætningen fra USA.

Hvorfor ASE Technology Holdings Co. LTD?

ASE Technology Holdings Co. LTD har haft en stigende omsætning siden 2016. Flere analytikere forventer, at EPS i gennemsnit vil stige med 34 % om året over de næste fem år.

Lige nu kan du købe aktier hos virksomheden til 23 % under deres all-time-high i 2021. 

ASE har udbetalt et årligt udbytte i mere end et årti. Beløbet varierer, og bliver typisk oplyst i august eller september.

Du kan købe ASE Technology Holdings Co. LTD.-aktien her

Sportsman's Warehouse Holdings Inc. (SPWH)

Sportsman's Warehouse er en forhandler af udendørs-, camping-, fiskeri- og jagtvarer. Virksomheden driver butikker i 29 stater i USA. 

Hvorfor Sportsmans Warehouse Holdings Inc?

Virksomheden har de seneste par år øget både EPS og deres salg. I løbet af de sidste tre år har den gennemsnitlige årlige EPS-vækst været på 61%, og salgsvæksten har været på 18%.

Analytikere forudser en årlig EPS-vækst på 21% i de næste 5 år. 

Tilbage i 2021 indgik SPWH en fusionsaftale med Great Outdoors Group, men handlen blev aflyst på grund af regulatoriske udfordringer. Derefter faldt aktiekursen med 55%, da investorer forventede en fusion. 

Aktierne er lige nu 49% under deres all-time-high fra 2020. Selskabet udbetaler ikke udbytte.

Du kan købe Sportsman's Warehouse Holdings Inc.-aktien her

LCI Industries (LCII)

LCI Industries producerer komponenter til producenter af fritidskøretøjer (RV'er), busser samt trailere. Virksomheden sælger direkte til producenter. 

Hvorfor LCI Industries?

LCI Industries har oplevet en lang indtjeningsvækst. I løbet af de sidste tre år er den årlige EPS i gennemsnit steget med 49%. Derudover er salget steget med i gennemsnittet 33 %. Analytikere forventer en årlig EPS-vækst på 20% over de næste fem år.

EPS forventes at falde i 2023, men genoptage væksten derefter.

Aktien handles 28% under all-time-high i 2021. LCI udbetaler et udbytte, som i øjeblikket ligger på 3,6%. Udbyttebeløbet er steget hvert år siden 2016.

Du kan købe LCI Industries-aktien her

United Microelectronics Corporation (UMC)

United Microelectronics Coporation er en af verdens største halvlederstøberier, der leverer til kunder som Texas Instruments, Intel, Qualcomm og RealTek med mikroprocessorkomponenter.

Hvorfor United Microelectronics Corporation?

Aktier i UMC er steget med mere end 300% i løbet af de sidste fem år. På trods af det handles aktien i øjeblikket 31% under all-time-high i 2021.

Virksomheden har øget sin EPS og omsætning hvert år siden 2019, med gennemsnitlige årlige vækstrater på henholdsvis 114% og 22% de seneste 3 år. Analytikere forventer en gennemsnitlig årlig EPS-vækst på 34% over de næste fem år.

Selskabet udbetaler et udbytte, der i øjeblikket ligger på 1,2%.

Du kan købe United Microelectronics Corporation-aktien her

Thor Industries Inc.

Thor Industries Inc. laver fritidskøretøjer, der sælges i Nordamerika og Europa. Store mærkenavne omfatter blandt andre Airstream, Jayco og Keystone.

Hvorfor Thor Industries Inc?

Thor Industries Inc har øget deres årlige EPS og salg med i gennemsnittet 82% og 23% de seneste tre år. Virksomhedens forventede årlige indtjeningsvækst over de næste fem år, er den højeste på listen med 160%. Dog forventes indtjeningen at falde i 2023, før den stiger igen

Aktien handles i øjeblikket 41% under sit all-time-high i 2021. Thor Industries udbetaler et udbytte på 2,3%, og udbytteudbetalingen er steget hvert år siden 2014.

Du kan købe Thor Industries Inc.-aktien her

MarineMax Inc. (HZO)

MarineMax er en amerikansk forhandler af nye og brugte fritidsbåde samt tilbehør. Virksomheden tilbyder derudover også bådservice, reparationer, et mæglerfirma til salg af både og en yachtchartervirksomhed.

Hvorfor MarineMax Inc?

Aktiekursen på MarineMax er faldet, dog har salget og EPS været stigende de seneste 3 år. Indtjeningen er i gennemsnit steget med 71% om året, og salget er i gennemsnit steget med 21%.

Analytikere forventer lidt lavere EPS i 2023, men forventer at EPS vil stige med 30% om året i gennemsnit frem mod 2028

Aktien handles 50% under sit all-time-high i begyndelsen af ​​2021. MarineMax tilbyder ikke udbytte.

P.A.M. Transportation Services Inc. (PTSI)

P.A.M Transportation Services er et vognmandsfirma, der opererer i USA, Canada og Mexico.

Hvorfor P.A.M. Transportation Services Inc?

P.A.M. Transportation Services har oplevet stærk vækst siden 2020. De seneste 3 år, er EPS vokset med et årligt gennemsnit på 137% og omsætningen med 22%. 

Analytikere forventer, at EPS-væksten vil fortsætte med 20% om året over de næste fem år.

Virksomhedens aktier handles 25% under all-time-high i 2021. P.A.M. udbetaler ikke udbytte.

 • Døgn support og service
 • Lave gebyrer
 • Høj teknologisk platform

Dansk selskab! Meget populært blandt danske investorer

Billigste aktier

Herunder har vi samlet et overblik over de bedste og billigste aktier, som du kan købe i 2023. Aktiekursen på alle aktier herunder er under $10 i skrivende stund. Herunder kan du læse mere om de enkelte aktier, samt hvor du kan købe dem.

Her er de 5 billigste aktier i 2023:

 • Nokia Oyj (NYSE: NOK)

 • Zynga Inc. (NASDAQ: ZNGA)

 • Sirius XM Holdings Inc. (NASDAQ: SIRI)

 • United Microelectronics Corporation (NYSE: UMC)

 • OrganiGram Holdings Inc. (NASDAQ: OGI)

Sådan finder du billige aktier

Mange tror, at man finder billige aktier ved blot at forholde sig til aktiekursen. Dog er det vigtigt, at du også kigger på, hvad du får for pengene. Om en aktie koster et par kroner eller et par tusinde har altså ikke indflydelse på, om aktien er billig.

Mærsk er verdens billigste aktie

Mærsk er verdens billigste aktie

Når du skal finde ud af om en aktie er billig, kan det være en god ide at foretage en eller flere analyser af selskabet. Det kan du gøre ved at kigge på:

 • Aktiens fremtidsudsigter

 • Markedets retning

 • Seneste pressemeddelelser samt mediedækning

Det vil typisk være nemmere at finde billige aktier på aktiemarkedet under økonomiske kriser eller mindre nedture, hvor investorer nogle gange tager nogle forhastede beslutninger. Her kan der være gode muligheder for at finde billigere aktier.

Billigste investeringsplatform

Den billigste investeringsplatform afhænger af, hvor høje omkostninger du skal betale, når du handler med værdipapirer. Det vil sige, hvor meget du skal betale i kurtage. Jo højere en kurtage, du skal betale, jo dyrere er det at investere penge gennem en investeringsplatform.

For at finde den bedste og billigste investeringsplatform, er det en god ide at kigge på følgende punkter:

 • Omkostninger og gebyrer (kurtage)

 • Udbud af produkter – markeder og aktivklasser

 • Design og brugervenlighed

 • Adgang til aktie app

 • Indberetning til Skattestyrelsen

Automatisk indberetning til Skattestyrelsen

Hvis du køber aktier gennem din bank eller på en dansk investeringsplatform, vil de automatisk indberette oplysningerne til Skattestyrelsen. Banker og fondshandlere i Danmark har pligt til at indberette oplysningerne om dine aktier til Skattestyrelsen.

Baseret på de nævnte faktorer har du mulighed for at få et overblik over de enkelte investeringsplatforme, så du kan vælge den bedste og billigste platform til dine værdipapirer.

Spørgsmål og svar

Hvilke aktier er gode i 2023?

Det kan være svært at forudse hvilke aktier, som er gode i 2023. Dog har flere analytikere, baseret på hvad de forventer og flere analyser, udvalgt aktier som kan være gode i 2023. Det gælder: Daqo New Energy Corp., MarineMax Inc., P.A.M. Transportation Services Inc., Alpha & Omega Semiconductor Limited, ASE Technology Holdings Co. LTD., Sportsman's Warehouse Holdings Inc., LCI Industries, United Microelectronics Corporation, Thor Industries Inc.

Hvor meget skal man minimum købe aktier for?

Der er reelt ikke noget minimum for, hvor meget du kan købe aktier for. Dog kan det være en god ide at investere større beløb, da det kan æde dine penge op, hvis du investerer mindre beløb af gangen.

Kan det betale sig at købe 1 aktie?

Det korte svar er, nej. Hvis du køber 1 aktie, vil du højst sandsynligt ikke opnå et stort afkast på din investering. Du vil derudover være eksponeret, hvis din ene aktie falder.

Kan man investere små beløb?

Du vælger selv hvor stort eller lille et beløb, som du vil investere i, i aktier. Dog kan det være en god ide at investere større beløb, da du ender med at betale mange omkostninger, hvis du investerer mindre beløb.

OBS!

Ovennævnte indhold må ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tjeklån tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af Tjeklån selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder, som Tjeklån vurderer pålidelige. Tjeklån er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. Tjeklån anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling.

Author
banenr