Sådan tjener vi penge
Forside / FAQ / Hvorfor stiger renten?

Hvorfor stiger renten?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Det er markedet, der bestemmer renten - og om den stiger eller falder. Det afhænger nemlig af udbud og efterspørgsel, og det vil sige, at hvis der er stor efterspørgsel efter at låne penge, vil renten stige. Omvendt falder renten, hvis der er lav efterspørgsel og for stort udbud.

Group 73053.jpg

Det er dog centralbankerne, der styrer renten. Det gør de ved at sætte nogle rentesatser, der gælder over for bankerne rundt om i verden. Dermed kan centralbankerne påvirke og styre udviklingen i økonomien. Dette gør de for at styre inflationen og sørge for, at forbrugernes penge altid er nogenlunde lige meget værd - og for at sikre sig, at vi ikke oplever for eksempel stor inflation eller finanskriser.

En stigende rente er også et udtryk for, at at der er høj inflation. Høj inflation, dvs. stigende priser, påvirker renten negativt. Det bliver derfor dyrere at låne penge, og forbruget faldet.

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik