Sådan tjener vi penge >

Hvad er negativ rente? Læs komplet guide til negativ rente

Negativ rente er en situation, hvor renterne sænkes til et niveau under nul. Det betyder, at bankerne skal betale for at opbevare penge hos centralbanken i stedet for at få betalt for det. Det kan have flere konsekvenser, såsom at det kan gøre det sværere for bankerne at tjene penge, og det kan også gøre det mere attraktivt for folk at investere i aktier og ejendomme i stedet for at holde deres penge i banken. Det kan også gøre det sværere for landene at kontrollere inflationen.

Hvordan opstår negative renter? 

Negative renter opstår, når renteniveauet falder - for eksempel som det har gjort siden finanskrisen i 2007. Negativ rente kan både være godt og skidt. En negativ rente vil være fordelagtig for dig, der ønsker at tage et lån, fordi man i så fald i princippet ville få penge for at låne penge.

Dog vil en negativ rente også betyde, at banken “får” penge for at låne dine penge - altså de penge, du har til at stå på din opsparing i banken. Afhængigt af hvilken bank du har vil du dog som regel kunne have op til et bestemt beløb stående uden at skulle betale de negative renter

Det har i længere tid været samtale emne i Danmark, hvor den negative rente har gjort mange usikre på deres indestående i banken.  Ligenu ligger grænsen for, hvornår man skal betale negative renter på 100.000 kr - 250.000 kr. Det betyder at har man et indestående i banken der overstiger dette beløb, at man så skal betale for at have det stående i banken.

Hvad er negativ rente

Hvornår forsvinder de negative renter?

Det er ikke til at sige hvornår de negative renter forsvinder helt fra vores dagligdag. Men Nykredit har allerede hævet deres renteniveau til 0%, og det forventes at flere banker følger med på den tendens.

De negative renter kom af, at renteniveauet havde været faldende længe, og det var derfor ekstremt attraktivt at låne for private. 
Den nuværende renteændring gælder fra 22. juli.

Hvad er renteniveauet i 2023? 

Den 20. september 2022 ændrede rentenvieauet sig til at være positivt igen, og man skal derfor ikke længere betale for at have penge stående i banken.

Dette har dog først virkning fra sidste kvartal af året, da de negative renter medregnes frem til 30. september 2022.

Renten ligger i første kvartal af 2023 på 0,75%, hvilket er fastsat af nationalbanken.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu