Lån penge billigt online på Tjeklån
TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån

Skal du lytte til lånestatistikkerne, når du skal have et lån?

I takt med at man kommer op i årene, har langt de fleste mindst en eller andet form for lån. Det kan være til bolig, bil, båd, motorcykel, forbrug eller noget helt andet. Det betyder også, at der findes flere statistikker for lån. Det kan blandt andet være, i forhold til hvilke lån folk med din indkomst typisk tager. Derudover kan det også være, hvilke typer lån folk i din alder typisk har anskaffet sig. Selvom der findes mange lånestatistikker, er det ikke ensbetydende med, at de kan fortælle dig, hvilket lån du skal have. Bliv klogere på, hvad du kan bruge lånestatistikker til i dette indlæg.

Lånebeløb
5.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling
12 - 180 Mdr.
Rente/år
6.99-22.99%
Svartid
Straks
  rating  rating  rating  rating  rating
Fremragende 10.0/10
Lån helt op til 400.000 kr.
Løbetid op til 15 år
Hurtig udbetaling
Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 36 måneder Etabl.omk.0 kr. Variabel debitorrente: 7,22 - 25,57 % ÅOP: 8,60 - 30,15 % Månedlig ydelse: 3.147-4.064 kr. Samlede kredit omk.: 13.231 - 46.091 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 113.231 - 146.091 kr.
Lånebeløb
10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling
12 - 144 Mdr.
Rente/år
3.55-21.93%
Svartid
2 minutter
  rating  rating  rating  rating  rating
Fremragende 10.0/10
Èn ansøgning - tilbud fra 9 banker
Sammenlign og se klart, før du låner
Eksempel: Samlet kreditbeløb: 50.000 kr.Løbetid: 72 måneder Etabl.omk.975 kr. Variabel debitorrente: 5,90 - 15,20 % ÅOP: 6,52 - 15,92 % Månedlig ydelse: 829 kr. Samlede kredit omk.: 12003 - 31253 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 62003 - 81253 kr.

Se et overblik over alle låneudbydere her

Lånestatistikker viser ofte det gennemsnitlige billede

Hvis du er faldet over en lånestatik, er du måske blevet fristet. Den kan nemlig sige noget om, hvordan en på din alder eller en med din indkomst har sammensat sine lån. Det kan friste til at tænke, at du og din økonomiske situation også skal udvikle sig i den retning. Det behøver den dog ikke nødvendigvis at skulle.

Når du kigger på lånestatistikker, er det vigtigt at huske på, at det i mange tilfælde giver et billede af, hvordan det gennemsnitligt ser ud. Hvis du for eksempel kigger på en person med en indtægt på 400.000 kroner om året, vil der være listet, hvad en gennemsnitsperson typisk vil have af forskellige lån ved denne indkomst. Det er dog vigtigt at bide mærke i, at det er en gennemsnitlig betragtning. I realiteten vil der derfor være nogen med den samme indkomst, der har færre eller flere lån end gennemsnittet. Du skal derfor anse statistikkerne som et godt fingerpeg om, hvordan landet cirka ligger. Husk dog først og fremmest at tænke på din egen personlige situation.

Betragt din situation som et unikt tilfælde

Der vil selvfølgelig være nogle mennesker, der er en tro kopi af gennemsnittet. Der er dog også mange, der på ingen måde er det. Det er derfor vigtigt, at du husker at kigge indad, i forhold til hvordan din egen situation ser ud. Prøv at tage udgangspunkt i gennemsnittet, og lav derefter nogle justeringer, der tager højde for din økonomi og din situation. På den måde kan du bedre få en fornemmelse af, hvad der passer til din situation.

Det kan du for eksempel gøre ved at tage et nærmere kig på dit budget. Er der mange udsving i forhold til gennemsnittet i lånestatikkerne, er det vigtigt, at du tager højde for dette, når du selv skal til at låne. Det kan blandt andet være, i forhold til hvilket lån der er tale om, men også hvor stort et lån du skal tage.

Sammenlign lån ud fra dine præmisser

Når du begynder at blive klogere på, hvordan du ligger i forhold til gennemsnittet, begynder du sikkert at få en bedre idé om, hvilken type lån du har brug for, og hvor meget du skal låne. Du kan nu bruge dette til at finde det lån med de bedste vilkår i din pågældende situation.

Lån penge billigt ved at benytte lånesammenligningssider. Det giver dig mulighed for at indtaste det lånescenarie, du har brug for, hvor du dernæst kan sammenligne de muligheder, der er til rådighed. På den måde finder du et lån, der passer til din situation og med de bedste vilkår.
notifyImg
logo

Indtast din e-mail og modtag andre billige lånetilbud fra os:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser