Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Mandag d. 30 januar 2023, kunne Finansminister Nicolai Wammen, økonomiminister Troels Lund Poulsen og kulturminister Jakob Engel-Schmidt præsentere regeringens bud på en ny inflationspakke. 

I dag blev den nye inflationspakke på 2,3 Milliarder kroner præsenteret. Hjælpepakken skal hjælpe de hårdest ramte danskere i en tid med høj inflation. Læs med herunder, og find ud af om du er en af dem, som vil modtage hjælpen.

Milliarder på vej

På pressemødet blev der præsenteret et forslag til en inflationspakke, som skal hjælpe hundredetusinder af danskere, som er hårdt pressede af den høje inflation. Helt konkret ønsker regeringen at udbetale 2,3 milliarder kroner til de valgte grupper.

Den nye inflationspakke vil primært gå til ældre, børnefamilier og de danskere, der er afhængige af dyre energikilder som gas og træpiller. Pengene kommer fra en ekstra beskatning af energiselskaberne, som blev præsenteret torsdag den 26. januar 2023. 

Den ekstra beskatning af energiselskaberne kommer efter flere gode år med høj profit. Her er der især tale om mellemhandlerne, som har levet rigtig godt af de historisk høje elpriser. 

Overblik over ny inflationspakke

Den nye inflationspakke kommer til at hjælpe flere ramte grupper i samfundet. Herunder får du et overblik over hovedpunkterne ved den nye inflationspakke 2023:

Overblik over inflationspakke 2023

Overblik over inflationspakke 2023

Der bliver altså lagt op til en skattefri ældrecheck på 5.000 kroner, 300 millioner kroner til trængte børnefamilier og 550 millioner kroner til øvrige grupper i samfundet(bla. danskere, der er afhængige af dyre energikilder som gas og træpiller).

Regeringen og de øvrige aftalepartier ønsker at bruge 1,75 milliarder kroner på pensionister og trængte børnefamilier, og der vil derefter være 550 millioner kroner tilbage. Herunder finder du overblik over den fulde nye inflationspakke 2023:

  • 5000 kroner ekstra til modtagere af ældrechecken

  • Hjælp til udsatte børnefamilier (300 millioner kroner)

  • Civilsamfundspulje til hjælp til udsatte familier (100 millioner kroner) 

  • Udskydelse af betaling for A-skat og AM-bidrag for virksomheder (315 millioner kroner) 

  • Ekstra midler til afkoblingsordningen og fjernvarmepuljen (200 millioner kroner) 

  • Ekstra tilskud til borgere med høje medicinudgifter (125 millioner kroner) 

  • Støtte til mindre købmænd (75 millioner kroner)

  • Partierne er også enige om at prioritere 350 millioner kroner fra Landsbyggefonden til midlertidige huslejenedsættelser i almene boligafdelinger i 2023. 

Inflationspakken 2023 er indgået mellem Regeringen bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne samt SF, Radikale Venstre Dansk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Alternativet og Nye Borgerlige. 

5.000 kroner til ældre

I den nye inflationspakke 2023 lægger aftalen op til, at der skal gives en skattefri ældrecheck til ældre og pensionister, som er hårdt ramt af de stigende priser. Pengene skal gives til de mere end 290.000 ældre danskere, som modtager ældrecheck. 

Inflationspakke 2023 - 5.000 til ældre

Inflationspakke 2023 - 5.000 til ældre

Hvad er ældrecheck? Ældrecheck er et engangsbeløb, som bliver udbetalt èn gang om året(januar), hvis du udover din folkepension kun har en lille eller ingen indtægt. Din likvide formue må højest være 95.800 kroner(1. januar 2023).

300 millioner kroner til trængte børnefamilier

På pressemødet blev der også lagt op til, at der skal udbetales 300 millioner kroner til trængte børnefamilier. Her er der tale om enlige forældre, forældre med lav indkomst eller andre økonomisk dårligt stillede børnefamilier.

Inflationspakke 2023 - 300 millioner til økonomisk trængte børnefamilier

Inflationspakke 2023 - 300 millioner til økonomisk trængte børnefamilier

Hvordan de 300 millioner præcist skal fordeles, er endnu ikke blevet præsenteret. Det forventes at falde på plads med de øvrige partier i Folketinget inden længe. Her vil de konkrete detaljer blive fastlagt.

Du kan læse mere om, hvad inflation er, og hvilke konsekvenser det har her.

Author
banenr