Sådan tjener vi penge >

Hvad er et obligationslån? | Find svaret på TjekLån

Et obligationslån er et lån, der er sikret med en ejendom eller anden form for værdig sikkerhed. Lånet ydes typisk af en bank eller et realkreditinstitut. Låntageren giver långiveren en sikkerhed for, at de vil betale lånet tilbage. Hvis låntageren ikke kan betale lånet tilbage, kan långiveren gøre krav på sikkerheden.

Hvordan virker et obligationslån?

Når du optager et obligationslån, skal du stille en form for sikkerhed for lånet. Dette kan for eksempel være din bolig eller anden fast ejendom. Hvis du ikke kan betale lånet tilbage, kan långiveren gøre krav på sikkerheden og sælge den for at få pengene igen.

Et obligationslån er en form for sikret lån, hvor låntageren giver långiveren en sikkerhed for at de vil betale lånet tilbage. Hvis låntageren ikke kan betale lånet tilbage, kan långiveren gøre krav på sikkerheden.

Fordele ved et obligationslån

En af fordelene ved et obligationslån er, at du har mulighed for at låne større beløb, end hvis du optager et usikret lån. Dette skyldes, at lånet er sikret med en form for sikkerhed.

Det kan være et billigt lån, da man kan trække “overskydende” rente fra i skat.

En anden fordel ved et obligationslån er, at du som låntager typisk har mulighed for at tilbagebetale lånet over en længere periode. Dette giver dig mulighed for at tilbagebetale lånet i flere omgange og dermed undgå at skulle betale en stor sum penge på én gang.

Ulemper ved et obligationslån

En ulempe ved et obligationslån er, at du kan miste din sikkerhed, hvis du ikke kan betale lånet tilbage. Långiveren kan så gøre krav på sikkerheden og sælge den for at få pengene tilbage.

En anden ulempe ved et obligationslån er, at du som låntager typisk skal betale en højere rente på et obligationslån end på et usikret lån.

Hvordan kan man ansøge om et obligationslån?

Man kan ansøge om et obligationslån hos sin bank eller hos et realkreditinstitut.

For at få et obligationslån skal du typisk stille sikkerhed i form af fast ejendom, f.eks. din bolig.

Det er dog også muligt at ansøge om et obligationslån uden sikkerhed. I så fald vil du typisk skulle betale en højere rente på lånet.

Author

Gør som 38.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Nyeste lån på Tjeklån
De billigste lån
Mest populære lån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik

ansøg Ansøg nu