Sådan tjener vi penge >

Lån til ejerlejlighed

Sammenlign og find det billigste lån til en ejerlejlighed

Opdateret 10. oktober, 2024

Anbefalet i oktober

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 7,49 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.037 kr. Samlede kredit omk.: 5.280 - 22.244 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.280 - 62.244 kr.
4,4
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
  • Du kan indfri lånet før tid
  • Intet oprettelsesgebyr
  • Ingen månedlige gebyrer
  • God kundeservice
  • Bonusprogrammer
Ulemper
  • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
  • Mange muligheder, der kan skabe forvirring
  • Begrænset fysisk tilstedeværelse, kun online.

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 7,49- 20,73 % ÅOP: 5,11- 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274-62.199 kr. Løbetid 1-15 år
5
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
  • Du kan indfri lånet før tid
  • Lav pålydende rente fra 4,99 %
  • Intet oprettelsesgebyr
  • Ingen månedlige gebyrer
  • God kundeservice
Ulemper
  • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
  • Mange muligheder, der kan skabe forvirring

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Bank Norwegian | Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Derfor kan du trygt bruge Tjek-lån.dk til at finde dit næste lån

På Tjeklån arbejder vi dagligt på at give dig et overblik over dine lånemuligheder og sørge for at vise de nyeste og bedste lån. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser, renter, fordele og ulemper og dybdegående anmeldelser. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.

Følgende medier har skrevet om TjekLån

Jubii Logo New (1)
Søndagsavisen
Finans Logo New (1)
Nordjyske Logo New(1) (1)
Jyllands Posten Logo New (1)
Indholdsfortegnelse

Står du overfor at skulle købe din første ejerlejlighed? Eller måske du allerede bor i en ejerlejlighed, men drømmer om nye muligheder i en anden lejlighed?

Uanset om du er førstegangskøber, eller du har erfaring med boligmarkedet, så er et boligkøb en af de største investeringer, du kommer til at foretage i løbet af livet.

Det er en stor beslutning, som koster rigtig mange penge, og der er mange faser ved et boligkøb, som giver anledning til spørgsmål og forundring.

Når du skal købe bolig, er det derfor rart at kan få hjælp og rådgivning, således du er sikker på at træffe de bedste valg, som passer til dine behov.

Når du er på jagt efter en ny ejerlejlighed, er det vigtigt, at du gør dig nogle grundige overvejelser omkring den bolig, du ønsker at købe, og hvilke behov du har brug for at få opfyldt i din kommende bolig.

Det er de færreste mennesker, som har råd til selv at finansiere et boligkøb, så derfor er du nødt til at låne penge i banken for at få råd til at købe bolig. Du kan dog aldrig låne hele boligens værdi i banken, og derfor er det et krav, at du selv er i stand til at finansiere mindst 5% af boligens værdi, før du kan låne penge i banken.

Et lån til ejerlejlighed kan dog være en stor hjælp i forhold til at gøre dit boligkøb til en realitet.

Før du låner penge, skal du gøre dig overvejelser omkring, hvilket lån du ønsker skal finansiere dit boligkøb, da der findes forskellige låntyper.

Det er derfor meget vigtigt, at du finder den låntype, som passer bedst til din økonomi og dine behov, således du stadig kan opretholde en god balance i din økonomi, selv efter du har optaget et stort lån til ejerlejlighed.

Hvis du overvejer at investere i en ejerlejlighed, og du har brug for at optage et lån til ejerlejlighed, så læs med herunder, hvor vi har samlet alt det, du har brug for at vide om lån til ejerlejlighed.

Hvad koster det at låne til en ejerlejlighed?

Når du ønsker at optage et lån til ejerlejlighed i banken, skal du naturligvis betale penge for at have lånet stående i banken. Det koster at låne penge, og du skal betale både etableringsgebyrer og renter for at have så stort et lån. Det er svært at sige præcis, hvor meget det vil koste for dig at låne penge til en ejerlejlighed, da der er flere forskellige faktorer, der har betydning for prisen på dit lån.

Du skal blandt andet tage stilling til de forskellige låntyper, og så afhænger prisen på dit lån også af, hvor mange penge du ønsker at låne. Prisen afhænger i høj grad også af, hvilken bank du har, om du ønsker fast eller variabel rente, og hvor lang en løbetid du ønsker på dit lån. Hvis det er første gang, du skal købe en ejerlejlighed, er det meget almindeligt at få et lån med en løbetid på 30 år.

Ved et boliglån med en løbetid på 30 år, kan du være sikker på ikke at sidde for dyrt i din lejlighed, og som regel har du altid mulighed for at omlægge dit lån på et senere tidspunkt, hvis dine behov ændrer sig i løbet af årene.

Når du løbende afdrager på dit lån, vil du få en slags opsparing i din lejlighed. Hvis boligens værdi stiger i løbet af årene, vil det betyde, at du tjener penge på lejligheden, når den engang skal sælges. Derfor er det som regel altid en god idé at investere i en lejlighed.

Når du ønsker at optage et lån til ejerlejlighed, kan det være fordelagtigt for dig at sammenligne forskellige låntyper. På den måde kan du se, hvilken type lån, der passer bedst til din økonomiske situation, således du ikke betaler mere for lånet end højst nødvendigt.

Selvom det er svært at præcisere, hvor meget det koster at låne til en ejerlejlighed, så kan du få det bedste overblik ved at kigge på lånets ÅOP, som står for ‘Årlige omkostninger i procent’. Dette tal viser altså alle årlige omkostninger ved dit lån, og derfor giver ÅOP dig det bedste billede af, hvad det vil koste dig at låne penge til en ejerlejlighed.

Selvom du eksempelvis får tilbudt et lån med en lav rente, så kan du risikere at gebyrerne og etableringsomkostningerne er høje, og så er lånet pludseligt ikke så billigt alligevel. Derfor skal du for så vidt muligt altid vurdere lånets pris ud fra ÅOP, så du er sikker på ikke at glemme nogen udgifter, når du skal beregne, hvad et lån til ejerlejlighed kommer til at koste for dig.

Hvor meget kan man låne til ejerlejlighed?

Før du kan låne penge til en ejerlejlighed, vil banken altid foretage en kreditvurdering af din økonomi, hvor de vil vurdere, hvor mange penge du har mulighed for at låne, så du stadig har en god balance i din økonomi, mens du skal betale af på lånet.

Dit boliglån vil altid tage udgangspunkt i din nuværende økonomiske situation, og derfor kan du først få at vide, hvor meget du reelt har mulighed for at låne til din ejerlejlighed, når banken har et godt kendskab til din økonomi.

Når du vil købe bolig, kan du vælge mellem forskellige låntyper. Ved køb af fast ejendom er det dog mest almindeligt at optage et realkreditlån. Med et realkreditlån får du klart den laveste rente, og så har du mulighed for at finansiere op til 80% af dit boligkøb med et realkreditlån. De resterende 20% af boligens pris skal finansieres gennem et banklån og din egen opsparing.

For overhovedet at kunne låne penge til en ejerlejlighed skal du selv være i stand til at betale mindst 5% af købsprisen. Det betyder samtidig, at du reelt har mulighed for at låne op til 15% af købsprisen gennem et banklån. Men bare fordi du reelt har mulighed for at låne op til 80% af købsprisen gennem et realkreditlån og 15% gennem et banklån, er det ikke nødvendigvis tilfældet, at du har mulighed for at låne så mange penge.

Din nuværende økonomiske situation har nemlig betydning for, hvor mange penge du har mulighed for at låne. Det er også værd at overveje, om det er en god idé for dig at spare flere penge op end kun de 5% af købsprisen, for jo større en opsparing du selv har til køb af lejlighed, jo mindre lån kan du nøjes med at optage og dermed spare nogle udgifter.

Det er meget forskelligt fra person til person, hvor mange penge man kan blive godkendt til at låne til at købe lejlighed. Du bør altid undersøge de forskellige muligheder, du som låntager har, så du ikke ender med at betale flere penge for et lån end højst nødvendigt. Ikke desto mindre vil dit lånebeløb altid afhænge af din individuelle økonomiske situation, hvor meget du tjener om måneden, hvor stor en gæld du har i forvejen samt størrelsen på din nuværende opsparing.

Før du bare låner så mange penge som overhovedet muligt, bør du overveje, hvor stort et rådighedsbeløb du ønsker at have om måneden efter køb af lejligheden. På den måde kan du sikre dig, at du stadig har penge til at kan nyde livet lidt, uden at alle dine penge skal gå til at afbetale på dit lån.

Hvem kan ansøge om et lån?

Før du kan købe bolig, er det vigtigt, at du sikrer dig, at du opfylder kravene for at få et lån. Det er de færreste mennesker, der har råd til selv at finansiere et boligkøb, og derfor har stort set alle mennesker, der ønsker at købe en ny lejlighed, brug for at optage et lån. Men hvis man ikke opfylder bankens krav, så kan det blive svært at blive godkendt til et lån.

Som nævnt tidligere er det et krav, at du selv har sparet minimum 5% af boligens købspris op til udbetalingen, før du har mulighed for at få finansieret de resterende 95% af købsprisen med et realkreditlån og et banklån. 

Udover ovenstående krav har banken som regel også nogle basale krav, som du skal opfylde, før du har mulighed for at ansøge om et lån. Disse krav lyder blandt andet på, at du skal være fyldt 18 år, have fast indkomst, og så må du ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.

Folk over 18 år betragtes som værende mere ansvarsfulde i forhold til deres økonomi, og når du har en fast indkomst hver måned, så er banken sikker på, at du har penge nok til at kan tilbagebetale dit lån. Derudover vil det nærmest være umuligt for dig at blive godkendt til et lån nogen steder, hvis du er registreret i RKI.

Når du er registreret i RKI, vil banken og andre låneudbydere betragte dig som en dårlig betaler, som ikke har økonomi til at tilbagebetale de penge, som du skylder. Først når du er kommet ud af RKI, kan du igen ansøge om et lån.

Disse krav har til formål at sikre, at du som låntager ikke sætter dig for dyrt i din ejerlejlighed, så du ikke har mulighed for at tilbagebetale lånet. Du bør derfor aldrig låne penge, hvis din økonomi ikke er stabil nok til at kan klare et lån til ejerlejlighed.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu