TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Hvad er en afskrivning?

En afskrivning er typisk en postering i et regnskab, hvor værdien af noget bliver nedsat. I en virksomhed kan det for eksempel være værdien af produktionsmaskiner eller andre aktiver, der nedsættes og dermed falder i værdi. Man kan både lave skattemæssige afskrivninger og regnskabsmæssige afskrivninger. 

Der findes forskellige måder af afskrive aktiver på, nemlig saldometoden, lineær afskrivning og straksafskrivning. Det er dog typisk noget en revisor vil beskæftige sig med i en virksomhed. Man kan lave en regnskabsmæssig afskrivning, når man laver en værdiforringelse, der fordeles over aktivets brugstid, altså hvor længe aktivet har været i brug. Det giver et godt billede af, hvordan aktiverne rent faktisk forringes i værdi. Skattemæssige afskrivninger bruges som regel i forbindelse med en virksomheds anlægsaktiver, så virksomheden kan få skattefradrag på værdiforringelserne.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)