Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er blevet dyrere at leve. Det har presset mange danskere på pengepungen. I 2022 blev der udstedt et historisk højt antal forbrugslån. Der blevet udbetalt over 20 % flere forbrugslån sammenlignet med året inden.

Forbrugslån stigning

Forbrugslån stigning

Den store stigning i antallet af nye forbrugslån skyldes i høj grad den høje inflation, som har gjort det svært for mange at betale regningerne. 

De nyeste tal fra en af Danmarks største sammenligningssider Tjeklån.dk, viser at der alene i 2022, har været en stigning på mere end 20 % i antallet af forbrugslån. Det er det højeste antal siden statistikkens begyndelse. 

De stigende priser som i høj grad skyldes Covid-19 og krigen i Ukraine, har presset danskerne. Mark Andersen, CEO og grundlægger hos Tjeklån siger “Det stigende antal forbrugslån, kan kobles med den stigende inflation og priser”.

Antallet af nye forbrugslån

Antallet af nye forbrugslån

Et forbrugslån er en lånetype, som giver dig mulighed for at låne penge til et hvilken som helst forbrug. Ifølge Mark Andersen er et forbrugslån ofte den oplagte løsning for mange pressede danskere.

“Vi oplever ofte at forbrugere optager forbrugslån, når folk er pressede økonomisk.”

Mark Andersen, oplyser yderligere: “Et forbrugslån er en lånetype, som giver mulighed for at tilgå penge her og nu. Et forbrugslån er ofte et kortfristet lån, som skal tilbagebetales over en kort periode, og det har derfor været en god og oplagt løsning for mange danskere. 

Især de stigende energipriser har presset mange forbrugere, som har valgt at optage lån. Det rekordhøje antal udstedte forbrugslån kan altså kobles med de stigende priser, som en nem og hurtig finansieringsmulighed.

Author