Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Forklaring af forskellige lånetyper

Forklaring af forskellige lånetyper

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 11. marts, 2022

Er lommerne alt andet end dybe, og har du udset dig et lån, som den mulige løsningen på problemet? Der findes nemlig mange lånetyper, og det kan være en uoverskuelig verden at forvilde sig ind i, da man ofte ikke kan se skoven for bare træer. Vi har derfor i følgende sat os for at italesætte nogle af de mange forskellige typer lån, som du måske finder interessant. 

Kviklån

Kviklån er en lånetype, som i særdeleshed har gjort sit indpas i låneverdenen. Med kviklån kan du forvente en hurtig låneprocess, hvor du hurtigt og nemt kan komme i besiddelse af det ønskede kreditbeløb. Du skal derudover heller ikke stå til ansvar for pengene, som du låner, hvilket betyder, at udbyderen ikke stiller spørgsmålstegn ved intentionen med lånet. Det eneste, som du skal igennem, er kreditvurdering af din nuværende økonomiske situation, hvor det vurderes, om du er kreditværdig. Udbyderen vil her kigge på, om du er registreret i nogle skyldnerregistre såsom RKI eller Debitor Registeret. Såfremt, at du er det, skal du ikke sætte næsen op efter at få et lån på nuværende tidspunkt. Dog kan det være, at du skal forsøge dig med et mindre kreditbeløb og kortere løbetid.

Forbrugslån

Et forbrugslån er en af de typer lån, hvor papirarbejdet kan ordnes online, og lig kviklån skal du ikke oplyse et bestemt formål med lånet. Et forbrugslån er også en langt hurtigere lån end et alment banklån. Ansøgningsprocessen er hurtigt forstået og kan i mange tilfælde være færdiggjort indenfor meget kort tid. Hvis du derfor står med pludselige udgifter, som kræver akut afvikling, kan denne lånemetode måske være noget for dig. Modsat kviklån tilbagebetales udbyderen over en længere periode, hvilket betyder, at du hver måned kan afbetale små beløb over længere tid. Derfor kan det forventes, at et forbrugslån ikke påvirker din økonomi i samme grad.

Minilån

Et minilån lægger sig meget op af et kviklån, men differentierer sig ved løbetiden og kreditbeløbet. Lånet kan ligeledes optages online, og derfor kan du forvente en hurtig og nem låneprocess. Det eneste du skal gøre er at udfylde en ansøgningsformular, og før du ved af det, har du dit helt eget minilån. Du skal heller ikke stå til ansvar for et minilån, og du kan bruge pengene ufortrødent, når du mo

dtager dem. Kreditbeløbet er typisk mindre end, hvad du kan forvente hos de almene banker, og du kan forvente beløb helt ned til 1000 kr. Derfor er dette lån egnet til dig, der har små uforudsete udgifter, som kræver afvikling på stedet. 

Samlelån

Billige lån

Der findes et hav af billige lån. Og med billige lån menes lave renter, ingen oprettelsesgebyrer og lav månedlig ydelse. Måske lyder det for godt til at være sandt, og derfor er det vigtigt, at du er klar over, hvilke omstændigheder du siger ja til før, at du hovedkulds springer ud i det “billigste lån”. Mange af de billigste lån har nemlig en bagkant, som du skal være opmærksom på således, at du ikke ender med at skulle af med unødige penge, som du ikke kan tilbagebetale i form af renter og andre gebyrer. Måske får du tilbudt en såkaldt gratis lån, hvor du i en periode, bestående typisk af 30 eller 60 dage, ikke skal betale renter, og oprettelsen af lånet er ganske gratis. Det gør sig for sin vis også gældende, men overskrider du den aftalte periode, kan du forvente den høje rente. Billige lån findes, men sørg for, at det bliver på omstændigheder, som du kan gå med til. 

Samlelån 

Et samlelån er en glimrende løsning således, at du ikke kommer til at opleve såkaldt klatgæld. Dette kan være en fordyrende situation, og det kan samtidigt være uoverskueligt at have mange lån på en og samme tid. Samlelån er derfor en måde, hvorpå du både kan skabe overblik over dine lån, men det er også en løsning, som samlet kan være billigere. Du skal kun forholde dig til én månedlig y

delse frem for mange små. For at kunne optage et samlelån og derved få flere penge, må du heller ikke her være registreret i et skyldnerregister såsom RKI eller Debitor Registeret. Hvis ikke, at du er det, er der ikke langt mellem dig og dit samlelån.

Billån

Når du skal finansiere en ny bil, kan det hurtigt blive en omkostelig affære. Derfor er de fleste selvfølgelig på udkig efter et lån, hvor der er penge at spare. Og netop det kan du med fordel gøre ved at sammenligne med andre lån, hvor du eventuelt kan modtage en lavere rente. At indhente tilbud fra flere udbydere, kan være en rigtig god idé, og det er en jævnlig handling i låneverdenen. Forskellen på et billån er, at beløbet typisk er højere, hvilket også gør sig gældende for løbetiden. Et billån kan være ret omstændigt, og derfor henviser vi til et andet skriv, som vi har netop her. 

Sms lån

Et smslån er et onlinelån, som kan foretages via din smartphone. Smslån udgør typisk et mindre beløb og har en tilsvarende kort løbetid på typisk et år. Måden, som denne lånetype typisk fungerer på, er ved, at du kort efter ansøgningen får svar på, om du er kreditværdig. På mange måder minder denne type lån om et kviklån. Fællesnævneren for de to er nemlig, at de er utrolig let tilgængelige. Du skal blot oplyse en af dine Nemid-koder, og så er du godt på vej. Svartiden varierer fra udbyder til udbyder, men kan forventes at være meget kort, og endda inden for få minutter. Når du har modtaget din kassekredit kan du bruge pengene ufortrødent, og du skal ikke stå til ansvar for, hvad lånet kan eller skal bruges til. 

Hurtigt lån

Der findes en bred pallette af hurtige lån. Med et hurtigt lån menes det, at låneprocessen er beskeden, og at du både kan forvente en hurtigt udbetaling og ansøgningsprocedure. Med mange af de ovenstående kan du låne penge ret hurtigt. Når du ansøger vil du typisk blive præsenteret for en række krav, som du skal efterleve, men som du samtidigt nok allerede gør ubevidst. Kravene fluktuerer fra udbyder til udbyder, men der er en del gengangere, som er repræsentative for de fleste udbydere. Du skal for eksempel have dansk bopæl, en aktiv e-mail-adresse, en dansk bankkonto, et dansk telefonnummer og et Nemid. Derudover vil banken foretage en kreditvurdering af din økonomiske situation, hvilken kan overstås på blot få minutter hos nogle udbydere. Derfor kan du regne med, at du i løbet af bare minutter kan foretage et hurtigt lån.

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)