TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Bedste forbrugslån

Sammenlign forbrugslån og find det billigste her

LÆS MERE OM AT TAGE ET LÅN HER PÅ SIDEN

Hvad koster et forbrugslån på 1 million kroner?

Prisen, på et lån, afhænger af lånets størrelse og din egen økonomiske situation. Forbrugslån bruges ofte til at finansiere behov, som man har her og nu. Der er altså tale om langt mindre beløb end 1 million kroner. Hvis du ønsker at låne til eksempelvis ny bolig, så bør du snakke med din bank eller et realkreditinstitut. 

 Sammenlign forbrugslån 

Lånebeløb Rente Udbyder
5.000 kr. - 400.000 kr. 5,11 - 24,35% Bank Norwegian
10.000 kr. - 50.000 kr. 9,9 - 19,56% Leasy Minilån
10.000 kr. - 500.000 kr. 3,49 - 11,99% Lånio
3.000 kr. - 500.000 kr. 6,7% Saverium
10.000 kr. - 500.000 kr. 3,60 - 20,95% LendMe

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er en nem låneform, hvor alt papirarbejdet kan klares online og pengene ikke er øremærket et bestemt formål. Du får den fulde råderet, men behøver ikke at redegøre for hvad pengene skal bruges på. Et online forbrugslån er meget hurtigere end et gammeldags banklån. Du slipper for den besværlige ansøgningsproces, der kan strække sig over flere uger og får udbetalt pengene indenfor et par dage. Derfor er denne låneform god til at dække pludselige opståede udgifter og akutte behov, så disse kan udbedres inden skaden forværres.

I andre tilfælde kan det være at du ønsker at låne penge til et godt tilbud eller en tiltrængt rejse sydpå. Her kan forbrugslån også være en fornuftig løsning, da den økonomiske besparelse kan overstige udgiften til lånet. I modsætning til et kviklån tilbagebetales forbrugslånetover en længere periode, hvilket kan give mulighed for at betale af med små beløb over længere tid. Det betyder at økonomien i hverdagen ikke behøver at blive påvirket i så høj grad af dit forbrugslån.

 

Forbrugslån

Forbrugslån og kviklån forskel

Forskellen på forbrugslån og kviklån er som udgangspunkt størrelsen på lånet. Et kviklån er et mindre lån, typisk under 10.000 kr. Et forbrugslån er typisk et lån på mere end 10.000 kr. 

 

Hvad er renten på et forbrugslån?

For folk med god kreditværdighed starter renterne på de fleste forbrugslån ved ca. 5-10 pct. Hvis du har en god økonomi og råd til at tilbagebetale dit lån hurtigt, kan du måske finde en endnu bedre rente. 

 

Kan jeg få et forbrugslån?

Selve ansøgningsprocessen er uhyre simpel og foregår online. Der er dog nogle få krav du skal opfylde for at kunne tage et forbrugslån.

 • Du skal være fyldt 18 år
 • Du skal kunne bekræfte din identitet med NemID, som også bruges til at underskrive låneaftalen
 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal gerne have en fast indtægt 

For at kunne optage et lån skal du være myndig for at kunne binde dig juridisk. Du skal altså være min. 18 år. Eftersom de fleste unge på 18-19 år er under uddannelse eller har en lav indkomst, er udbuddet af finansieringsselskaber særligt begrænset for denne aldersgruppe. 

Den stramme kreditpolitik løsnes op for unge mellem 20-25 år, og +25 år er der ikke længere begrænsende aldershensyn. Til den digitale ansøgningsprocessen skal du benytte NemID for at bekræfte din identitet og foretage en digital underskrift. Til gengæld kan du klare hele ansøgningsprocessen online og slipper for at stille i banken og besvare omfattende spørgsmål.

Har du tidligere haft problemer med at overholde betalingsfrister, kan du være blevet registreret i skyldnerregistret. Mange låneudbydere stiller krav om, at du ikke må være registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret. Det er ikke rart at være registreret som dårlig betaler, men er skaden sket, kan du blive slettet fra registret ved at betale de kreditorer, der har meldt dig som dårlig betaler. I ansøgningen bliver du bedt om at dokumentere din indkomst.

Spørgsmål og svar om forbrugslån 

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er som navnet antyder et lån, som optages til finansiering af en eller anden form for forbrug. Lånet optages online og hele ansøgningsprocessen klares via digitale platforme. Der skal ikke stilles sikkerhed for lånet.

Fordele ved et forbrugslån?

Fordelene ved et forbrugslån er:

 1. Ansøgningen foregår online. Du skal således ikke spørge din bank.
 2. Pengene udbetales oftest i løbet af få dage
 3. Der skal ikke stilles sikkerhed for lånet.

Vær dog opmærksom på renten for lånet. Forbrugslån er normalt en dyre form for lån.

Hvad koster et forbrugslån

For at sammenligne priser på forbrugslån skal du kigge på lånets ÅOP. Du kan sammenligne priser på TjekLån ved at klikke her.

 

Forbrugslån eller kviklån?

Det afhænger af, hvor meget du skal låne og hvor hurtigt du kan betale tilbage. Du kan tage et forbrugslån, hvis du skal låne et større beløb og bruge længere tid på at betale tilbage. Hvis du skal låne et mindre beløb og kan betale hurtigt tilbage, kan du vælge et kviklån.

 
 

Hvordan finder jeg det bedste forbrugslån?

Du finder det bedste forbrugslån ved at sammenligne de forskellige lån og undersøge markedet. Når du sammenligner lån, sikre du dig, at du ikke betaler for meget for et givent lån. Viden om området er altså den bedste løsning, når du er på udkig efter det bedste forbrugslån. Af selvsamme årsag, anbefaler vi altid at du indhenter lånetilbud fra forskellige låneudbydere. Således sikre du dig, at du får det bedste og billigste forbrugslån.

Har du en fast og stabil økonomi, vil dette forbedre dine chancer hos udbyderne der vurderer, hvorvidt du har økonomisk råderum til at tilbagebetale lånet. Har du fællesøkonomi med en ægtefælle, forbedres dine muligheder og du vil kunne låne mere og under bedre vilkår. 

Bedste forbrugslån

 

Hvad kræver et forbrugslån?

Der er visse krav, der skal opfyldes, når man vil tage et forbrugslån. Du skal være fyldt 18 år for at tage et online lån. Du skal desuden have NemID og dermed også en dansk bankkonto. Du må heller ikke være registreret i RKI hvis du vil tage et forbrugslån.

 
 

Det vigtigste at vide når du vælger lån

Der skal typisk ikke stilles sikkerhed for at tage et forbrugslån, derfor løber låneudbyderen en større risiko og rentesatsen er tilsvarende højere end for andre typer lån. Når du skal optage forbrugslån er det vigtigste tal at fokusere på den såkaldte ÅOP, hvilket står for Årlige Omkostninger i Procent. Når du undersøger forbrugslån her på TjekLån, så oplyser vi altid ÅOP, hvilket gør det muligt at sammenligne priser og finde det bedste og billigste lån til dit behov. ÅOP inkluderer rente og renters rente, administrationsomkostninger samt engangsomkostninger forbundet med at etablere lånet. Engangsomkostninger i forbindelse med et lån kan indeholde mange mindre gebyrer, der gør det svært at gennemskue den reelle udgift:

 • Stiftelsesprovision
 • Ekspeditionsgebyr
 • Variabel eller fast tinglysningsafgift
 • Dokumentgebyr
 • Etc.

Derfor er ÅOP vigtig at undersøge når man låner langsigtet. Det er et samlet udtryk for mange små omkostninger, hvilket gør det let at sammenligne forskellige låneudbyderes tilbud og gennemskue hvad det reelt koster at optage lån. 

Selvom et forbrugslån tilbydes med lav rente, så kan der alligevel godt være høje omkostninger forbundet med at etablere lånet. Derfor er det vigtig at du kigger på ÅOP og holder dette tal op mod længden af den afbetalingsperiode du ønsker. På denne måde finder du et lån, der passer godt til dit specifikke behov. Når du søger om forbrugslån, vil den oplyste rente være en standardrente, som efterfølgende tilpasses din alder, lånebeløb, løbetid og andre omstændigheder. Udbyderne lægger vægt på forskellige ting i deres kreditvurdering, derfor kan det godt betale sig at ansøge hos flere låneudbydere, hvis skræddersyede lånetilbud vil indeholde individuelt tilpassede ÅOP.

Hvilket forbrugslån skal man vælge?

For at gøre det nemt for dig at vælge forbrugslån, har vi samlet en oversigt over de bedste forbrugslån. Det har vi gjort fordi det er vores mission at give forbrugerne et overblik over de bedste og billigste forbrugslån i Danmark.

 
 

Hvad er forskellen på forbrugslån og kassekredit?

En kassekredit er en kreditramme, som ofte vil være tilknyttet din lønkonto. Med en kassekredit har du mulighed for at hæve flere penge, end der faktisk står på din konto. Når din konto går i minus, betaler du renter af det beløb, du har brugt på din kassekredit. Du betaler dermed kun renter af den del af kreditten, du reelt bruger. Renten bliver betalt hos din bank. Det smarte ved en kassekredit er, at du altid har en lånemulighed, når behovet opstår. Med en kassekredit genskaber du dit økonomiske råderum, når der igen går penge ind på kontoen. På den måde tilbagebetaler du ikke med faste afdrag (som ved et lån), men udligner derimod kreditten. Dog kan en kassekredit være en dyr løsning, hvis du har en tendens til ofte at gå i minus på din konto. Et forbrugslån er, i modsætning til en kassekredit, en lånetype. Et forbrugslån giver dig stor frihed og fleksibilitet, i den forstand at lånet ikke er øremærket til noget specifikt. Når du optager et forbrugslån, så modtager du et større beløb én gang. Dette beløb skal betales tilbage med afdrag over en aftalt periode (lånets løbetid). 

 

 

forbrugslaan

 

Hvor finder jeg det bedste lån?

Hos TjekLån kan du sammenligne priser og rentesatser på forbrugslån fra 100kr til 400.000kr. TjekLån udbyder ikke selv lån, men er udelukkende en sammenligningstjeneste, som hjælper dig med at skabe et overblik over de billigste lån, der matcher dit behov. Lånemarkedet er kompliceret, derfor kan TjekLån være med til at skabe overblik over dine muligheder. Med et forbrugslån bliver du ikke spurgt, hvad pengene skal bruges til. Det kontrollerer du selv. Er dit behov et lån i en kortere periode, så bør du også læse hvad vi skriver om kviklån, der kan være et interessant alternativ for dig.

 
 

Skal jeg vælge en kassekredit eller et forbrugslån?

Ofte vil det være en fordel, for dig, at overveje hvad pengene skal bruges til. Hvis du eksempelvis skal bruge pengene til at købe nye møbler, en ny vaskemaskine eller til reparation af bilen, så er et forbrugslån det bedste valg. Med et forbrugslån får du et større beløb udbetalt på én gang, og du tilbagebetaler lånet efter aftale med långiver. Dette sker typisk med et fast afdrag hver måned indtil gælden er betalt. Hvis du ikke har planer om at bruge pengene på én gang, men derimod gerne vil have en slags reserve, så er en kassekredit den bedste løsning. Med en kassekredit får du stillet et beløb til rådighed, som du kan bruge af, hvis behovet opstår. 

 

 

Forbrugslån

Forbrugslån sider

Forbrugslån oversigt

Forbrugslån 5000

Nye forbrugslån

Samle forbrugslån

Anmeldelser fra brugere

Anmeldt 4.2/5 ud af 317 kunde anmeldelser. Se alle anmeldelserne på TrustPilot.

Byens bedste overblik

5/5

Hvis man vil låne penge, så er det det bedste overblik man kan få her.

- af

De har altid gode tilbud der passer til…

5/5

De har altid gode tilbud der passer til folk's behov.

- af

Det er noget af det behageligste jeg…

5/5

Det er noget af det behageligste jeg har prøvet hidtil Super hjælpsom og forstående hvorfor man lige er nødt til at supplere lidt grundet indtrufne omstændigheder

- af
notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)