Lån penge billigt online på Tjeklån

Forbrugslån

Hvis du selv vil bestemme over pengene, så er et forbrugslån noget for dig

- Overvejer du et forbrugslån? Læs mere her -LÆS MERE OM FORBRUGSLÅn

HVAD ER ET FORBRUGSLÅN?

KAN JEG FÅ ET FORBRUGSLÅN?

DET VIGTIGSTE AT VIDE, NÅR DU VÆLGER LÅN

HVOR FINDER JEG DET BEDSTE LÅN?

HVAD ER ET FORBRUGSLÅN?

Et forbrugslån er en nem låneform, hvor alt papirarbejdet kan klares online og pengene ikke er øremærket et bestemt formål. Du får den fulde råderet, men behøver ikke at redegøre for hvad pengene skal bruges på. Et online forbrugslån er meget hurtigere end et gammeldags banklån. Du slipper for den besværlige ansøgningsproces, der kan strække sig over flere uger og får udbetalt pengene indenfor et par dage. Derfor er denne låneform god til at dække pludselige opståede udgifter og akutte behov, så disse kan udbedres inden skaden forværres.

Forbrugslån og kviklån forskel

Forskellen på forbrugslån og kviklån er som udgangspunkt størrelsen på lånet. Et kviklån er et mindre lån, typisk under 10.000 kr. Et forbrugslån er typisk et lån på mere end 10.000 kr. 

I andre tilfælde kan det være at du ønsker at låne penge til et godt tilbud eller en tiltrængt rejse sydpå. Her kan forbrugslån også være en fornuftig løsning, da den økonomiske besparelse kan overstige udgiften til lånet. I modsætning til et kviklån tilbagebetales forbrugslånet over en længere periode, hvilket kan give mulighed for at betale af med små beløb over længere tid. Det betyder at økonomien i hverdagen ikke behøver at blive påvirket i så høj grad af dit forbrugslån.

KAN JEG FÅ ET FORBRUGSLÅN?

forbrugslån Selve ansøgningsprocessen er uhyre simpel og foregår online. Der er dog nogle få krav du skal opfylde for at kunne tage et forbrugslån.

  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du skal kunne bekræfte din identitet med NemID, som også bruges til at underskrive låneaftalen
  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal gerne have en fast indtægt

For at kunne optage et lån skal du være myndig for at kunne binde dig juridisk. Du skal altså være min. 18 år. Eftersom de fleste unge på 18-19 år er under uddannelse eller har en lav indkomst, er udbuddet af finansieringsselskaber særligt begrænset for denne aldersgruppe. Den stramme kreditpolitik løsnes op for unge mellem 20-25 år, og +25 år er der ikke længere begrænsende aldershensyn. Til den digitale ansøgningsprocessen skal du benytte NemID for at bekræfte din identitet og foretage en digital underskrift. Til gengæld kan du klare hele ansøgningsprocessen online og slipper for at stille i banken og besvare omfattende spørgsmål.

 

Forbrugslån eller kviklån?

Det afhænger af, hvor meget du skal låne og hvor hurtigt du kan betale tilbage. Du kan tage et forbrugslån, hvis du skal låne et større beløb og bruge længere tid på at betale tilbage. Hvis du skal låne et mindre beløb og kan betale hurtigt tilbage, kan du vælge et kviklån.

Har du tidligere haft problemer med at overholde betalingsfrister, kan du være blevet registreret i skyldnerregistret. Mange låneudbydere stiller krav om, at du ikke må være registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret. Det er ikke rart at være registreret som dårlig betaler, men er skaden sket, kan du blive slettet fra registret ved at betale de kreditorer, der har meldt dig som dårlig betaler. I ansøgningen bliver du bedt om at dokumentere din indkomst. Har du en fast og stabil økonomi, vil dette forbedre dine chancer hos udbyderne der vurderer, hvorvidt du har økonomisk råderum til at tilbagebetale lånet. Har du fællesøkonomi med en ægtefælle, forbedres dine muligheder og du vil kunne låne mere og under bedre vilkår. 

Hvad kræver et forbrugslån?

Der er visse krav, der skal opfyldes, når man vil tage et forbrugslån. Du skal være fyldt 18 år for at tage et online lån. Du skal desuden have NemID og dermed også en dansk bankkonto. Du må heller ikke være registreret i RKI hvis du vil tage et forbrugslån.

DET VIGTIGSTE AT VIDE NÅR DU VÆLGER LÅN

bedste forbrugslån Der skal typisk ikke stilles sikkerhed for at tage et forbrugslån, derfor løber låneudbyderen en større risiko og rentesatsen er tilsvarende højere end for andre typer lån. Når du skal optage forbrugslån er det vigtigste tal at fokusere på den såkaldte ÅOP, hvilket står for Årlige Omkostninger i Procent. Når du undersøger forbrugslån her på TjekLån, så oplyser vi altid ÅOP, hvilket gør det muligt at sammenligne priser og finde det bedste og billigste lån til dit behov. ÅOP inkluderer rente og renters rente, administrationsomkostninger samt engangsomkostninger forbundet med at etablere lånet. Engangsomkostninger i forbindelse med et lån kan indeholde mange mindre gebyrer, der gør det svært at gennemskue den reelle udgift:

  • Stiftelsesprovision
  • Ekspeditionsgebyr
  • Variabel eller fast tinglysningsafgift
  • Dokumentgebyr
  • Etc.

Derfor er ÅOP vigtig at undersøge når man låner langsigtet. Det er et samlet udtryk for mange små omkostninger, hvilket gør det let at sammenligne forskellige låneudbyderes tilbud og gennemskue hvad det reelt koster at optage lån. Selvom et forbrugslån tilbydes med lav rente, så kan der alligevel godt være høje omkostninger forbundet med at etablere lånet. Derfor er det vigtig at du kigger på ÅOP og holder dette tal op mod længden af den afbetalingsperiode du ønsker. På denne måde finder du et lån, der passer godt til dit specifikke behov. Når du søger om forbrugslån, vil den oplyste rente være en standardrente, som efterfølgende tilpasses din alder, lånebeløb, løbetid og andre omstændigheder. Udbyderne lægger vægt på forskellige ting i deres kreditvurdering, derfor kan det godt betale sig at ansøge hos flere låneudbydere, hvis skræddersyede lånetilbud vil indeholde individuelt tilpassede ÅOP.

Hvilket forbrugslån skal man vælge?

For at gøre det nemt for dig at vælge forbrugslån, har vi samlet en oversigt over de bedste forbrugslån. Det har vi gjort fordi det er vores mission at give forbrugerne et overblik over de bedste og billigste forbrugslån i Danmark.

HVOR FINDER JEG DET BEDSTE LÅN?

Hos TjekLån kan du sammenligne priser og rentesatser på forbrugslån fra 100kr til 400.000kr. TjekLån udbyder ikke selv lån, men er udelukkende en sammenligningstjeneste, som hjælper dig med at skabe et overblik over de billigste lån, der matcher dit behov. Lånemarkedet er kompliceret, derfor kan TjekLån være med til at skabe overblik over dine muligheder. Med et forbrugslån bliver du ikke spurgt, hvad pengene skal bruges til. Det kontrollerer du selv. Er dit behov et lån i en kortere periode, så bør du også læse hvad vi skriver om kviklån, der kan være et interessant alternativ for dig.Indtast din e-mail og få tilbud og gode råd om lån:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser