Sådan tjener vi penge >

Boliglån 2024

Sammenlign renter og find det bedste bolig lån

Opdateret 23. januar, 2024

Anbefalet i april

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 310.000 kr.Løbetid: 240 måneder kr. Variabel debitorrente: 4,22 % ÅOP: 4,22 % Månedlig ydelse: 1901 kr. Samlede kredit omk.: 146.185 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 456.185 kr.
4
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
  • Med en enkelt ansøgning kan du få tilbud fra mange forskellige låneudbydere
  • Fleksibel mulighed for at fastlægge lånebeløb efter dine behov
  • Du skal være min. 18 år for at anvende deres sammenligningstjeneste
Ulemper
  • Oprettelsesgebyret kan blive dyrt

Siden år 2000 har Mybanker arbejdet for at gøre det lettere for danske bankkunder at tage økonomiske beslutninger på et mere oplyst grundlag – altid gratis for deres brugere. De er en selvejet virksomheden og bliver kun betalt af bankerne, når de henviser en ny kunde. De tjener altså kun penge, når deres brugere har en god oplevelse.

Hauser Plads 32, 1127 København K

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 7,49 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.037 kr. Samlede kredit omk.: 5.280 - 22.244 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.280 - 62.244 kr.
4,4
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
  • Du kan indfri lånet før tid
  • Intet oprettelsesgebyr
  • Ingen månedlige gebyrer
  • God kundeservice
  • Bonusprogrammer
Ulemper
  • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
  • Mange muligheder, der kan skabe forvirring
  • Begrænset fysisk tilstedeværelse, kun online.

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

100.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 9,90 – 19,56 % ÅOP: 13,63 – 23,94 % Månedlig ydelse: 2268 – 2743 kr. Samlede kredit omk.: 36.015 – 64.531 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 130.015 – 164.531 kr.
3,1
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
  • Du kan sende en ansøgning helt uforpligtende
  • Mulighed for at låne mellem 10.000 - 150.000 kr.
  • Mulighed for at vælge en løbetid på mellem 2 - 10 år
  • Mulighed for at indfri dit lån før tid;Gratis oprettelsesgebyr
Ulemper
  • Du skal være min. 21 år gammel
  • Høje renter

Lendmore er en låneudbyder der tilbyder forbrugslån, som tilbydes i samarbejde med Facit Bank. Som låneudbyder får du hos Lendmore en nem og hurtig ansøgningsprocess. Lendmore har i dag udbetalt en lang række lån til forbrugerne, som har kvitteret med 3,8/5 stjerner på Trustpilot. 

Vestergade 48 H, 2 sal, 8000 Aarhus

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 7,49- 20,73 % ÅOP: 5,11- 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274-62.199 kr. Løbetid 1-15 år
5
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
  • Du kan indfri lånet før tid
  • Lav pålydende rente fra 4,99 %
  • Intet oprettelsesgebyr
  • Ingen månedlige gebyrer
  • God kundeservice
Ulemper
  • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
  • Mange muligheder, der kan skabe forvirring

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Bank Norwegian | Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 5,06 - 12,63 % ÅOP: 5,72 - 13,37 % Månedlig ydelse: 1.885 kr. Samlede kredit omk.: 13.090 - 33.315 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 113.090 - 133.315 kr.
4,6
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
  • Bredt udvalg af finansielle produkter.
  • Hurtig og effektiv sammenligning.
  • Tydelig info om priser og vilkår.
  • Tilbud tilpasset individuelle behov.
  • Nem og brugervenlig platform.
  • Gratis adgang for forbrugere.
Ulemper
  • Ikke alle udbydere er inkluderet.
  • Indhold påvirket af reklamer.
  • Information ikke altid fuldstændig.
  • Opdateringer kan være forsinkede.
  • Du kan kun modtage tilbud fra Mybankers samarbejdspartnere.

Mybanker startede i 2000, som den første sammenlignes tjeneste for de danske bankkunder og låntagere.

Vestergade 18E, 1456 København K

Derfor kan du trygt bruge Tjek-lån.dk til at finde dit næste lån

På Tjeklån arbejder vi dagligt på at give dig et overblik over dine lånemuligheder og sørge for at vise de nyeste og bedste lån. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser, renter, fordele og ulemper og dybdegående anmeldelser. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.

Følgende medier har skrevet om TjekLån

Jubii Logo New (1)
Søndagsavisen
Finans Logo New (1)
Nordjyske Logo New(1) (1)
Jyllands Posten Logo New (1)
Indholdsfortegnelse

Hvorfor tager vi boliglån?

I løbet af vores liv vil der opstå tidspunkter, hvor vi drømmer om at gøre eller købe noget bestemt.

Det kan både være små investeringer, men der vil også opstå tidspunkter, hvor drømmen om at foretage en større investering trænger sig på. Det kan eksempelvis være, at du drømmer om at investere i en ny bil, eller det kan være, det er ved at være tid til at blive boligejer for første gang.

Alle mennesker har drømme for deres liv, men desværre kan det være svært at realisere disse drømme, hvis man ikke har økonomien til det. Nogle mennesker har en opsparingskonto, der kan hjælpe dem godt på vej, men da det langt fra er tilfældet for alle mennesker, kan det være nødvendigt at låne penge for at få råd til det, man drømmer om.

En af de største investeringer, man kommer til at foretage i løbet af livet, er at købe en bolig.

Det er en stor investering, fordi en bolig koster rigtig mange penge, og det er kun meget få mennesker, der har råd til selv at finansiere et boligkøb. Det betyder, at det for de fleste mennesker er nødvendigt at optage et boliglån, som kan hjælpe med at finansiere en del af boligkøbet.

Når man ønsker at købe en bolig, skal man som regel selv være i stand til at finansiere en vis procentdel af boligens pris for at være berettiget til at optage et boliglån.

Et boliglån kan dog være en stor hjælp i forhold til at finansiere en vis del af boligkøbet. Idet et boligkøb er en af de største investeringer, man overhovedet kan foretage sig, kræver det nogle meget grundige overvejelser omkring, hvordan man helt konkret ønsker, at boligkøbet skal finansieres.

Hvis du går med tanker om at investere i en bolig, og du ønsker at optage et boliglån, så læs med herunder, hvor vi har samlet alt det, du behøver at vide om boliglån.

Hvad er et boliglån?

Uanset om du ønsker at købe et hus, en lejlighed eller et sommerhus, er det de færreste mennesker, der har økonomien til at kan betale kontant for boligens pris, da et boligkøb er en meget stor investering, der koster mange penge.

Når du skal investere i en ny bolig, kan du derfor optage et boliglån, som er et lån til at finansiere en vis procentdel af boligens pris. Et boligkøb er som regel finansieret af tre forskellige faktorer, nemlig et realkreditlån, et boliglån og egen opsparing.

Ofte kan et realkreditlån finansiere op til 80% af boligens pris, og så kan du finansiere de resterende 20% gennem egen opsparing og boliglån. For at kunne få et boliglån, skal du være i stand til selv at kan betale mindst 5% af boligens pris.

Det betyder altså, at du reelt kan låne op til 15% af boligens pris gennem et boliglån. Dog er det også værd at gøre opmærksom på, at jo større en opsparing du selv har, jo mindre et boliglån kan du nøjes med at optage.

Bare fordi du reelt har mulighed for at låne op til 15% af boligens pris gennem et boliglån, er ikke ensbetydende med, at du kan få lov til at låne så meget. Det afhænger nemlig af din individuelle økonomiske situation, hvor stort et boliglån du kan få lov til at få.

Det er naturligvis vigtigt, at du undersøger dine muligheder på lånemarkedet, således du kan finde det bedste boliglån til den billigste pris, men dit boliglån vil altid blive fastsat på baggrund af en vurdering af din personlige økonomi.

Et boliglån er som regel et lån, der strækker sig over lang tid, fordi lånebeløbet på lånet er stort, og derfor er det umuligt for de fleste mennesker at kan tilbagebetale boliglånet inden for få år.

Hvis det er første gang, du skal investere i en bolig, er det meget almindeligt at have et boliglån med en løbetid på omkring 30 år. Ved et boliglån med så lang en løbetid har du dog oftest mulighed for at omlægge dit boliglån i løbet af lånets løbetid, så det hele tiden kan tilpasses din økonomiske situation.

Når du optager et boliglån, bliver lånet tinglyst, fordi banken tager pant i din bolig. Helt konkret betyder det, at hvis du af den ene eller anden årsag ikke kan betale dit boliglån tilbage, og dit hus ender på tvangsauktion, så kan banken få krav på at få sine penge tilbage af de penge, der er i overskud fra hussalget. Det kan de, fordi de har pant i boligen.

Hvad er renten på et boliglån?

Når man ønsker at optage et lån, vil der altid komme renter på lånet, og det gælder også, når du ønsker at optage et boliglån. Når du ønsker at optage et boliglån, og du er i gang med at undersøge dine muligheder, er det en god ide, at du er opmærksom på renten.

Renten på et boliglån er nemlig forskellig fra bank til bank, og der er mange faktorer, der har betydning for rentens størrelse. Renten afhænger blandt andet af, hvor mange penge du skal låne, hvor lang en løbetid dit boliglån har, om du er helkunde i banken, og hvorvidt du ønsker en fast eller variabel rente.

Typisk ligger renten på et boliglån et sted mellem 3-15%, hvilket betyder, at der kan være en del penge at spare ved at vælge det rigtige boliglån, da der kan være stor forskel på at få et boliglån med en rente på henholdsvis 3% og 15%.

Renten på dit lån bliver naturligvis vurderet ud fra din økonomiske situation, men derfor er det stadig en god ide, at du undersøger dine muligheder grundigt, så du får et bedre overblik over, hvilket lån der er det bedste boliglån for dig.

Når du undersøger dine muligheder på lånemarkedet, bør du også være opmærksom på, at renten på et boliglån som regel er højere end på et realkreditlån. Det skyldes, at når du har brug for at låne en vis procentdel af boligens pris gennem et boliglån, så vil boliglånet ofte være med variabel rente, og banken får 2. prioritetspant i din bolig.

Helt konkret betyder det, at realkreditinstituttet har førsteret til at få deres penge igen, hvis du skulle ende i en situation, hvor du ikke er i stand til at tilbagebetale dit lån, og din bolig skal på tvangsauktion. Derfor løber banken en langt større risiko ved at låne dig penge, end realkreditinstituttet gør, og det er grunden til, at renten på et boliglån hos banken er højere end på et realkreditlån.

Selvom renten har en signifikant betydning i forhold til dit låns samlede omkostninger, kan det være en god ide, at du i denne forbindelse ikke opfatter renten som værende den vigtigste faktor.

Når du undersøger dine muligheder og sammenligner forskellige boliglån, er det nemlig mindst lige så vigtigt at holde øje med lånets ÅOP, som er et tal, du kan bruge til at få et bedre billede af dit låns samlede omkostninger.

Hvad koster et boliglån?

Hvis du gerne vil have det bedste overblik over, hvad dit boliglån kommer til at koste, kan det være en god ide at kigge på lånets ÅOP, som står for de årlige omkostninger i procent. Dette tal viser de samlede årlige omkostninger ved boliglånet, og ÅOP medregner derfor både renten, etableringsomkostninger, gebyrer og alle andre eventuelle omkostninger forbundet ved boliglånet.

Dermed giver ÅOP dig det absolut bedste billede af, hvad det vil koste dig at optage et boliglån.

Et boliglån kan eksempelvis godt have en meget lav rente, men så kan etableringsomkostningerne og gebyrerne til gengæld være meget høje, og så kan boliglånet alligevel godt ende med at være et forholdsvis dyrt lån, selvom renten er lav.

Derfor skal du netop holde øje med ÅOP. Hvis du vil finde det bedste og billigste boliglån, kan det være en god ide at finde et boliglån, hvor renten og ÅOP er så tæt på hinanden som muligt, for så betyder det, at etableringsomkostningerne og gebyrerne heller ikke er særlig høje.

Når du undersøger dine muligheder og skal finde ud af, hvad et boliglån koster, så vil du altid finde et ÅOP-tal ved hvert boliglån, da det er lovpligtigt for alle låneudbydere at oplyse, hvad lånets ÅOP er.

Hvis du i en periode ønsker at gøre dit lån billigere, kan du låne penge med afdragsfrihed. Helt konkret betyder det, at du kan låne penge til din bolig gennem et boliglån og så nøjes med kun at betale renter og bidrag på lånet i en periode. Det vil gøre dit lån betydeligt billigere, fordi du i en periode ikke skal afdrage på selve hovedstolen af dit lån.

Medmindre du har en virkelig høj friværdi i din bolig, så kan du som regel få et boliglån med en afdragsfrihed på op til 10 år. I perioden, hvor du har afdragsfrihed på dit lån, vil du som regel få et større rådighedsbeløb om måneden, som du så kan bruge på andre ting. Når den afdragsfrie periode slutter, skal du så være opmærksom på, at din månedlige ydelse igen vil stige.

Værd at vide om et boliglån

Når du skal i gang med at optage et boliglån, kan det hurtigt blive en svær og uoverskuelig proces, fordi der er mange forskellige lån på lånemarkedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilket lån der passer bedst til dine behov og din økonomiske situation.

Inden du vælger et boliglån, kan det derfor være en god ide, at du gør dig nogle grundige overvejelser omkring, hvilke krav og ønsker du har til dit kommende boliglån.

Derudover kan det være en god ide, at du rådfører dig med en rådgiver, som kan hjælpe dig med at overskue de forskellige boliglån og de forskellige priser.

På den måde har du en bedre ide om, hvor meget du har at købe for, så du ikke ender med at bruge tid på at kigge på boliger, som du alligevel ikke har råd til.

Derudover er det værd at vide, at dit udgangspunkt som boligkøber kan være meget forskelligt. Derfor kan du låne forskellige beløb til en bolig afhængig af, hvordan din individuelle situation ser ud.

Hvis du eksempelvis er førstegangskøber, kan der gælde nogle andre vilkår for dig end, hvis du har prøvet at købe en bolig før. Hvis du allerede er boligejer, kan det være, du har en friværdi i din nuværende bolig, som du kan bruge til at finansiere noget af din kommende bolig med.

Det kan også være, at du som forælder ønsker at foretage et forældrekøb af en bolig til dit barn, hvor der så måske vil gælde nogle helt andre vilkår.

Uanset hvilken situation du står i, og hvilken slags bolig, du ønsker at låne penge til, så er det vigtigt, at du bruger tid på at undersøge de forskellige muligheder på lånemarkedet, således du kan finde den låneudbyder, som kan give dig de bedste betingelser for det boliglån, du ønsker at optage.

Hvem kan ansøge om et boliglån?

Stort set alle mennesker, der ønsker at købe en ny bolig, vil få brug for at optage et boliglån, som kan finansiere en vis procentdel af boligens pris. Dog er det ikke alle, der kan få mulighed for at få et boliglån. Der er nemlig nogle regler i lovgivningen, som du skal leve op til, før du kan blive berettiget til et boliglån.

For det første skal du som boligkøber have sparet minimum 5% af boligens pris op til udbetalingen, før du kan få et boliglån.

Du kan nemlig maksimalt låne op til 95% af boligens pris, så derfor skal du kunne finansiere de sidste 5% selv. Derudover er det også et krav, at du skal have penge nok til at kan betale for alle de udgifter, der er relateret til flytningen, da det ikke kan medfinansieres af banken eller realkreditinstituttet.

Formålet med disse krav er at sikre, at du som boligkøber ikke sætter dig for dyrt i din bolig, og at din økonomi er stærk nok til at kan klare eventuelle udsving i boligpriserne. Samtidig er det altid en god ide at lære at spare penge op, når man ønsker at investere i en bolig, således man ikke bare låner alle pengene til boligen uden at have sparet én eneste krone op selv.

Hvordan beregner jeg mit boliglån?

Inden du påbegynder boligjagten, kan det være fordelagtigt at have et overblik over, hvor mange penge du har at købe for. Derfor kan du foretage en vejledende beregning på dit boliglån allerede fra starten af.

Din rådgiver kan hjælpe dig med at beregne dit lån, men du kan også prøve at beregne dit eget boliglån ud fra en låneberegner.

Prisen på dit boliglån afhænger først og fremmest af, hvilken type bolig du ønsker at købe, så når du skal beregne boliglånet, skal du starte med at tage udgangspunkt i boligtypen. Der er nemlig forskel på sammensætningen af dit lån afhængig af, om du ønsker at låne penge til et hus, en andelsbolig eller måske et sommerhus.

Hvis du ønsker at låne penge til et hus eller en ejerlejlighed, kan du finansiere 80% af boligens pris med et realkreditlån, men hvis du ønsker at købe en andelsbolig, skal dette køb udelukkende finansieres med et boliglån. Hvis du derimod ønsker at låne penge til et sommerhus, kan du kun finansiere op til 75% af sommerhusets pris med et realkreditlån.

Disse forskelle har stor betydning for prisen på det boliglån, du ønsker, og derfor er det vigtigt, at du kender til disse forskelle, når du skal beregne dit lån. Udover boligtype, tager beregningen af boliglånet blandt andet også udgangspunkt i prisen på den bolig, du overvejer at købe samt andelen af beløbet, som du selv har mulighed for at finansiere med en opsparing.

Derudover tager beregningen også udgangspunkt i boliglånets løbetid samt valget af afdragsfrihed. Disse to faktorer kan du blandt andet justere op og ned, når du beregner på boliglånet, for at finde ud af, hvilke låneforhold der giver dig det bedste og billigste boliglån.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu