Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Hvad koster det at låne 50.000 kr?

Hvad koster det at låne 50.000 kr?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 26. september, 2022

Prisen på et lån på 50.000 kr. afhænger af de omkostninger, som du har fået i din låneaftale. Du kan ganske enkelt ikke sætte en nøjagtig pris på de omkostninger, der er forbundet med at låne 50.000 kr. 

Når du optager lånet, er der en række forskellige faktorer, der hver især har indflydelse på omkostningerne, og i sidste ende hvad et lån på 50.000 kr. koster.

Vi har herunder forsøgt at gøre det helt simpelt at overskue, hvilke nøgletal du skal kigge på, når du skal låne 50.000 kr. Der er nemlig mange forskellige tal, der flyver rundt i hovedet på en, når man tjekker lånetilbud på internettet.

Brug låneberegner og indsaml forskellige lånetilbud

Det tætteste du kommer på at finde prisen på dit lånetilbud, er ved at bruge en online låneberegner. Vores låneberegner tager nemlig alle faktorerne ind, når den udregner den pris, som du skal betale for at låne 50.000 kr. 

Når du anvender en låneberegner, får du også et overblik over låneudbydere, som tilbyder dit ønskede lån på 50.000 kr. Det kan derudover være en god ide at sammenligne ÅOP, som står for lånets årlige omkostninger i procent, og angiver lånets reelle pris. 

Det er en god ide at indsamle data og tilbud fra flere forskellige låneudbydere, så du kan sammenligne lånetilbud og optage det billigste og bedste lån.

1. Hvad koster det at laane 50.000 kr..jpg

Prisen afhænger af formålet

Du kan ikke som sådan bare fastslå den generelle rente for et lån på 50.000 kr. Det kommer nemlig også helt an på, hvad pengene skal bruges til. 

50.000 kr. er mange penge, og pengeinstitutterne vil derfor høre lånets formål, som kan være med til at afgøre, hvilken rente du kan få på lånet. Oftest er forbrugslån og billån højdespringere, når det kommer til renter, da de har det højeste generelle renteniveau grundet usikkerheden for at få pengene igen. 

Renten for et boliglån og andre typer af lån er som regel lavere end forbrugslån, kviklån og lignende.

Prisen for at låne 50.000 kr. afhænger også i høj grad af det formål, som pengene skal bruges på. Hvis det er til rent forbrug, må man forvente, at der en langt højere rente og dermed flere omkostninger forbundet med lånet.

Som forbruger kan du opnå lånetilbud med et oprettelesgbyr på mellem 0 - 3 %, og en rente der ligger i et spænd på mellem 1,25 - 26,4 %.

Låneeksempel: ​​

Lånebeløb

Løbetid

Stiftelsesomkostninger

Rente

Månedlig ydelse

Samlede omkostninger

Samlet tilbagebetaling

50.000 kr. 

72 måneder

3.000 kr.

7,8 %

924 kr.

16.535 kr.

66.535 kr.

Hvilke omkostninger skal jeg betale, når jeg låner 50.000 kr?

Når du skal ud og låne penge, er der enkelte tal, som du bør holde øje med. Dem gennemgår vi her, og giver dig dermed et overblik over disse omkostninger, når du skal ud og kigge på lånetilbud.

ÅOP står for lånets årlige omkostninger i procent og angiver lånets reelle pris, og dermed hvad det koster at låne 50.000 kr.

Renten er en af de mest væsentlige omkostninger, og har dermed stor betydning for lånets samlede pris. 

Stiftelsesomkostninger er omkostninger, som du betaler for at oprette lånet. Disse omkostninger varierer hos den enkelte låneudbyder, og angives i dit lånetilbud. 

Når du skal optage et lån, bør du også holde øje med øvrige gebyrer knyttet til lånet såsom behandlingsgebyr og afslutningsgebyr.

Prisen på at låne 50.000 kr. kan altså variere, afhængig af hvilken låneudbyder du vælger. Det er en god ide at sammenligne lån ved at kigge på lånets ÅOP, og du kan derudover gøre brug af en låneberegner, for at beregne prisen på dit ønskede lån. 

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik