Sådan tjener vi penge >

Lån penge trods RKI

Her kan du ansøge lån selvom du er registreret i RKI i 2023

Opdateret 12. februar, 2024

Derfor kan du trygt bruge Tjek-lån.dk til at finde dit næste lån

På Tjeklån arbejder vi dagligt på at give dig et overblik over dine lånemuligheder og sørge for at vise de nyeste og bedste lån. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser, renter, fordele og ulemper og dybdegående anmeldelser. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.

Følgende medier har skrevet om TjekLån

Jubii Logo New (1)
Søndagsavisen
Finans Logo New (1)
Nordjyske Logo New(1) (1)
Jyllands Posten Logo New (1)
Indholdsfortegnelse

Du kan sagtens låne penge selvom du er i RKI. Dog er det ikke muligt i de fleste "normale" banker og låneudbydere som udbyder forbrugslån og boliglån. Hvis du er i RKI, skal du søge et lån hos nogle af de alternative låneudbydere, hvor der ikke laves

RKI er ofte en hindring for mange, der forsøger at låne penge, og det er derfor også et spørgsmål, vi ofte møder blandt vores brugere. Selvom vi hos Tjeklån.dk altid anbefaler at du nedbringer din gæld og kommer ud af RKI, er der mulighed for at låne trods rki hvor rki ikke er en hindring for dig som låntager.

Her kan du låne penge trods rki

Du kan låne penge trods RKI ved udbydere som Vivus, Aurora Lån, Lendon, Ferratum og tidligere Turbolån. Fælles for disse udbydere er, at de kræver en medkautionist, hvilket betyder at personen der står som kautionist, er ansvarlig for lånet og dermed hæfter for eventuelle manglende betalinger og misligholdelse.

Hvis du skal låne penge uden en kautionist, er der reelt set kun en udbyder i Danmark som tilbyder dette. For at ansøge uden en kautionist, skal du ansøge via Pantsat, som er en dansk låneudbyder der fungerer som online pantelåner. Du stiller en værdigenstand til rådighed, og får udbetalt op til 75% af den værdiansættelse produktet får hos pantsat.

lån trods rki

lån trods rki

Tjeklåns anbefaling til hvor du kan låne penge trods at du er i RKI

Hos Tjeklån synes vi, at alle skal have mulighed for at få udbetalt et lån trods at man er registreret i RKI. De fleste mennesker kommer ud for uforudsete regninger eller har et akut behov for en pengeindskydelse på kontoen.
Vi anbefaler udbyderen Pantsat hvis du skal låne penge selvom du er registreret i RKI. Hos Pantsat er det eneste krav, at du overdrager en værdigenstand til en værdi af mindst 2.000 kr. Grunden til at pantsat ikke tjekker din kreditværdighed, er fordi du pantsætter en genstand som sikkerhed for lånet. Du vil have samme lånevilkår som ved et regulært forbrugslån, hvor afdrag og rente indgår i låneaftalen.

Hvordan får du penge udbetalt hosPANTSAT.DK?

Pantsat udbetaler penge direkte på din bankkonto, så snart du har indleveret eller sendt værdigenstande til PANTSAT. Pantsat vurderer genstanden og derefter laver de en kontrakt, når kontrakten er godkendt modtager du pengene på din nem-konto. 

Sådan fungerer det når man skal låne ved pantsat:

 1. Du ansøger online vis deres hjemmeside, eller tager ned i deres butik med din værdigenstand og får vurderet denne.
 2. Værdigenstande kan være alt fra elektronik, møbler, ure, smykker, dyrt tøj, ædelsten, møntsamlinger, porcelænsstel, samlerobjekter eller kunststykker.
 3. Du indleverer din værdigenstand i butikken eller sender den med posten - hvorefter denne vurderes.
 4. Du modtager et tilbud på din genstand, og vil derefter kunne underskrive en kontrakt.
 5. Du får en udbetaling på din Nem-konto, og herefter er din afdragsperiode igang.
 6. Efter aftalt afdragsperiode, køber du din værdigenstand tilbage igen og er dermed fri af din gæld.

pantsæt

pantsæt

Hvad kendetegner et lån trods RKI

Det der kendetegner et lån trods rki, er at låntager trods en dårlig økonomisk situation og registrering i debitor registret eller rki, alligevel kan få udbetalt et lån, og også uden at skulle få tjekket sin kreditværdighed. For at kunne låne uden at skulle kreditvurderes skal lånet optages via en af følgende metoder:

 1. Pantsætning - Hvis du pantsætter værdigenstande, kan du få udbetalt op til 75% af den/de indleverede genstande.
 2. Lån med kautionist - Låner du med en kautonist, vil du kunne optage et lån trods rki. En kautionist optager lånet i deres navn for dig. En kautionist må hellere ikke selv være registreret i RKI og skal kreditvurderes.

Kan man låne trods rki med en kautionist?

Ja du kan godt låne penge med en kautionist hvis du er registreret i RKI. Det er nemlig sådan, som tidligere nævnt, en løsning hvor en anden person tager ansvaret for lånet. Derfor anbefales det altid, at kautionisten er en man kender, som enten kan være et familie medlem eller en tæt bekendt som stoler på dig.

Hvis du vil låne med en kautionist, skal du i din ansøgning ansøge direkte sammen med kautionisten og oplyse selskabet om netop dette. Du kan også forsøge med et telefonisk opkald, og dermed finde ud af om det er en mulighed for dig.
Herunder er en liste over udbydere der tilbyder lån til mennesker i RKI og med en kautionist:

 1. Lendo
 2. Sambla
 3. Crediteus
 4. Broaden
 5. Cashper
 6. Goloan

Hvad er en kautionist helt præcist?

En kautionist kan være din ven, familiemedlem, kollega, bekendt eller en anden person som gerne vil stå inde for dit lån. En kautionist tager alt risikoen i forbindelse med optagelse af lånet, og derfor er det vigtigt at du finder en person du kender. Som kautionist skal man være villig til at løbe risikoen, da der er chance for at låntager ikke betaler som aftalt. En kautionist må ikke være registreret i RKI, og skal have foretaget en kredit vurdering inden lånet kan godkendes.

Pengene som udbetales af låneudbyderen, udbetales på kautionistens konto, og det anbefales at man kun overfører de nødvendige penge til personen der vil optage et lån, da du således kan holde styr på hvad pengene bruges til, da det i sidste ende er kautionistens økonomi der er i risiko her.

kautionist

kautionist

Sådan kommer du ud af RKI

RKI er ofte en udfordring at komme ud af, da man i forbindelse med registreringen ofte har en meget dårlig økonomi. Men det er muligt at komme ud af RKI, det kræver ofte en livstilsændring og at man fraskære en masse udgifter.

Hos tjeklån har vi lavet en guide til at komme ud af RKI, hvilket kan hjælpe dig med at få styr på din økonomiske situation. Vi samarbejder også med førende gældsrådgivere, som kan hjælpe dig med at komme ud. 

Hvad er RKI?

RKI (Ribers Kredit Information) er et register over dårlige betalere, som både indebærer private personer og virksomheder der har problemer med økonomien og ikke kan betale.RKI og debitor registret ejes og drives af Experian. Registret hjælper virksomheder med at kreditvurderer deres kunder og giver dem mulighed for hurtigt at kunne få indblik i kundens økonomiske situation.

Hvor svært er det at låne penge når man er registreret i RKI?

Det kan være meget svært at låne penge når du registreret i RKI. De fleste banker vil ikke udlåne penge til en person med en dårlig kreditværdighed, og derfor skal du som låntager søge andet steds.

Når man ansøger om et lån, er låneudbyderen underlagt lovgivning der gør, at de ikke må udlåne penge til mennesker med en dårlig gældshistorik, kreditværdighed eller en person som er registreret i RKI. Dette beskytter både låntager, men også udbyderen af lån, da risikoen i den forbindelse er meget høj for udbyderen.

Hvor kan jeg låne 2000 kr trods RKI uden kautionist?

Du kan låne 2000 kr uden at have en kautionist hos udbyderen pantsat, hvor du skal pantsætte en værdigenstand for at kunne låne. Det smarte ved denne låneudbyder er, at du ikke gældsætter dig yderligere, men blot stiller en genstand til rådighed, som du så kan "købe" tilbage.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe er man i RKI?

Efter 5 år vil du blive slettet automatisk fra systemet.

Hvornår kan man låne penge efter RKI?

Så snart du har afbetalt din gæld, eller efter de 5 års automatiske sletning, vil du have mulighed for at låne penge igen.

Kilder:

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu