TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Kassekredit og lån

På en kassekredit får du stillet ekstra beløb til rådighed på din konto. Se alternativer til kassekredit nedenfor og find det bedste lån

LÆS MERE OM AT TAGE ET LÅN HER PÅ SIDEN

Kassekredit er et form lån, der giver dig mulighed for at trække et vist beløb over på din konto, uden at du skal betale dyre overtræksgebyrer eller spørge din bank om lov. Det kan således give luft i økonomien i perioder med vekslende indkomst, eller hvis du støder ind i en stor ekstra udgift. Det er forskelligt, hvor stor en kassekredit pengeinstitutter og låneudbydere er villige til at give. Ofte afhænger det af en række faktorer - heriblandt din indkomst. I det følgende kan du læse meget mere om, hvad en kassekredit er, hvilken typer kassekreditter, der findes og hvor meget du skal betale i rente. 

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er et slags lån, du tager ved, at dit pengeinstitut eller en online låneudbyder gør det muligt for dig at hæve et vist beløb over de penge, der er på din konto. Det vil sige, at du i realiteten har et større beløb til rådighed, end de penge, der står på kontoen. Har du en kassekredit på 10.000, vil du altså kunne gå i minus 10.000 før, der er tale om et reelt overtræk. Først herefter kan banken kræve overtræksgebyrer, eller i værste fald spærre dit kort. En kassekredit kan således give dig langt større fleksibilitet og sikkerhed i perioder, hvor din indkomst er lavere end normalt, eller du af forskellige grunde har en stor ekstra udgift. Det kan for eksempel være, du gerne vil på ferie eller har brug for at købe ny telefon eller computer. 

Kassekreditten er som regel forbundet til din lønkonto, og da der er tale om en løbende kredit, er det egentlig ikke et decideret lån. Det betyder blandt andet, at pengene ikke skal være betalt tilbage på et bestemt tidspunkt. Når der kommer penge ind på din konto, vil de blot gå ind og dække den brugte kassekredit. Så længe, du ikke går under det aftalte beløb, kan du i princippet fortsætte med at være i minus. Du skal dog være opmærksom på, at renten vil stige jo oftere, du benytter dig af kassekreditten. 

Beløbet af en kassekredit kan variere: Bankers mindstesats er som regel på 5.000 kroner, og du kan få kassekreditter på op til flere hundrede tusinde. Det er dog sjældent privatpersoner har kassekreditter, der overskrider 10.000-20.000. Størrelsen på din kassekredit afhænger som regel af din indkomst, eller hvilke andre lån, du har, og forskellige pengeinstitutter har varierende tilgang til, hvilken sats de er villige til at tilbyde. De fleste banker giver dog ikke alt for høje kassekreditter, da de i så fald er mere interesseret i, at du optager et traditionelt banklån, da der er en helt anden sikkerhed forbundet med et banklån for pengeinstitutterne. Har du derfor behov for at låne et stort beløb, er kassekreditten således ikke det bedste valg. Den bør i stedet fungere som en økonomisk buffer, der hjælper dig i perioder med udsving i din privatøkonomi. 

Rente på kassekredit

Det er vigtigt ikke at glemme, at kassekreditten koster penge, selvom den ikke optages på samme måde som et traditionelt lån. Der er nemlig en rente forbundet med kreditten, ligesom ved alle andre typer lån. Denne afhænger dog af, hvor ofte du har benytter dig af kassekreditten. Bruger du den sjældent, vil du ikke betale særlig meget i rente, og der vil være tale om et forholdsvis billigt lån. Benytter du næsten hele din kassekredit hver måned, kan du dog forvente en noget højere rent, der i de fleste tilfælde vil være dyrere end et traditionelt banklån. Der er altså billigere at tage et andet type lån i din bank, hvis du skal bruge et større beløb. Ved online kassekredit kan der være forskellige andre faktorer, der bestemmer renten, og det er derfor vigtigt at gå ind og læse vilkårene grundigt, inden du opretter denne type kassekredit.

Med kassekredit Nordea er renten mellem 8 % - 16.75 %. Er du ung, kan du dog få en noget bedre rent. Her er der en pålydende rente på 7 %, hvis du er mellem 18-28 år. Har du en kassekredit på over 50.000, vil den dog ligge på 16.75 %. Med kassekredit Danske Bank afhænger renten altid af dit samlede forretningsomfang med banken, og du kan således først få den oplyst, når du ansøger. Her på siden, kan du sammenligne en lang række andre pengeinsitutters og låneudbyderes rente ved kassekredit lån. 

Fordelene ved online kassekredit

I dag er det ikke kun muligt at oprette en kassekredit hos din egen bank. Der er også en lang række online løsninger, som er værd at undersøge. Sommetider er det muligt at finde en online kassekredit med bedre vilkår, end dem du får i egen bank. En online kassekredit kan desuden være en god supplering til den kassekredit, du har i dit pengeinstitut. Loftet på bankernes kassekredit er nemlig altid forholdsvis lav, og derfor kan det være nødvendigt at oprette en kassekredit et andet sted, hvis du har brug for pengene, men ikke ønsker at optage et traditionelt lån. Det er dog altid vigtigt at læse det med småt, før du ansøger om online kredit lån, så du er sikker på, hvilke andre gebyrer, der hører med til oprettelsen. Selvom renten er billig, kan der nemlig være andre store udgifter forbundet med kassekreditten. 

Hurtig kassekredit

Som regel er kassekredit et af de hurtigste lån, du kan optage. Det kræver ikke særlig meget at blive godkendt til dem, særligt hvis der er tale om et lavt beløb. De fleste vil kunne kontakte deres bank og med det samme få oprettet en kassekredit på 5.000 kroner. Online kassekredit er ligeledes hurtige at optage. Her fungerer de lidt som et kviklån, hvor ansøgningsprocessen er hurtig og nem for de fleste at komme igennem. Du vil tilmed opdage, at det ofte er endnu nemmere at oprette en større kassekredit online, end det er tilfældet i din bank. Du skal selvfølgelig være opmærksom på at jo større beløbet er, jo mere vil kreditten koste dig i rente og gebyrer.

Sådan får du en billig kassekredit

Det kan variere, hvor billigt kassekreditten er hos forskellige pengeinstitutter. Renten afhænger nemlig nogle steder af, om du har optaget andre lån i banken og hvad din indkomst er. Der kan også være helt andre typer faktorer, der afgører, hvor billig kassekreditten er. Hos Nordea, er renten for eksempel billigere, hvis du er ung. Generelt kan du dog ofte finde den laveste rente ved at oprette en online kassekredit. Her er konkurrencen så stor, at det presser rentepriserne noget længere ned, end dem som mange banker tilbyder. Det er dog vigtigt her at være opmærksom på, at der i mange tilfælde er andre udgifter forbundet med oprettelsen online kassekredit. Du skal således aldrig ansøge om kredit lånet, før du er sikker på, hvilke andre gebyrer, der eventuelt skal betales for at oprette kreditten - her kan der også være tale om forskellige obligatoriske årlige ydelse udover renten. Samtidig er det vigtigt at være opmærksom på, at de fleste af låneudbyderne online ikke tilbyder en fast rente, men at den kan variere mellem et forholdsvis lavt niveau, og meget høje procenttal. Derfor er som nævnt afgørende at undersøge hvilke vilkår, der er for det specifikke lån, du er interesseret i. Som hovedregel er kassekredit lån dog forholdsvis billige, hvis du kun benytter dig af den kreditten engang imellem. 

Kassekredit uden sikkerhed

Når du tager et lån med sikkerhed, betyder det, at du stiller noget til rådighed, som giver låneudbyderen en garanti for tilbagebetalingen. Tager du for eksempel et billån, er sikkerheden således bilen. Ved oprettelsen af en kassekredit som privatperson, er der dog som udgangspunkt altid tale om et lån uden sikkerhed. Det skyldes at loftet på en kassekredit oftest er lavt, og det derfor ikke er nødvendigt for banken at have sikkerhed i lånet. Af samme grund afhænger den størrelse kassekredit banken er villig til at give dig som regel af din indkomst, da denne kan give en form for sikkerhed om, at du er i stand til at tilbagebetale kassekreditten, selvom den er stor. På nettet er de fleste kassekreditlån ligeledes uden sikkerhed. De fungerer således lidt som et kviklån, hvor de fleste med det samme vil blive godkendt. Igen kan dette dog afhænge af størrelsen på kreditten. 

Kassekredit dk 

Kassekredit dk er en kredit, der som regel er forbundet til din lønkonto, og giver dig mulighed for at trække over, uden at du skal betale et højt gebyr. Det gør altså rådighedsbeløbet på din konto større. Loftet på kassekreditten afhænger af de forskellige banker eller online låneudbydere. Banker vil ofte lade din indkomst og andre økonomiske forhold afgøre, hvor stor en kassekredit, de er villige til at give dig, mens online kassekreditudbydere som regel er villige til at godkende større kassekreditter uafhængig af indkomst og økonomisk situation. En kassekredit rente varierer fra bank til bank, men som regel vil den afhænge af, hvor ofte du benytter dig af kreditten. Er det sjældent, vil der således være tale om en forholdsvis lav rente, men bruger du den op hver måned, vil et kredit lån være dyrere end et normalt banklån.notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)