Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Som forbruger kan du som mange andre opleve tider, hvor det er svært at få økonomien til at hænge sammen. Det er ganske naturligt for et menneske i vores moderne tid, hvor faktorer som inflation og uforudsete regninger kan opstå.

Skulle du komme i en situation hvor du bliver arbejdsløs i en periode, eller bare skal købe en ny bolig, kan du blive nødt til at optage et lån. Der kan være mange gode grunde til at optage et lån, dog kan det være svært at finde ud af, hvornår gælden vil være indfriet. 

Låneberegner

Der findes flere sider på internettet, som tilbyder låneberegnere. Disse beregnere kan beregne, hvornår du vil være gældfri. Den vil som oftest bede dig om at indtaste disse oplysninger: 

Hvor meget du i alt skylder samt den gennemsnitlige rente på dit lån. Derudover vil den bede dig om at indtaste det månedlige beløb, som du er i stand til at betale tilbage på dit lån. Låneberegneren arbejder med tre termer, henholdsvis lånebeløbrentesats og ydelse

Lånebeløbet er det beløb, som du har lånt af banken eller hos en kreditor. Det er det beløb, som skal betales tilbage uden lånets omkostninger, der også kaldes for hovedstolen af dit lån.

Rentesatsen er den rente, som du har fået på dit lån. Rentesatsen betales oven i hovedstolen, og er altså en af omkostninger, som du betaler for at låne penge. 

Ydelse er det månedlige beløb, som du betaler for at tilbagebetale dit lån. 

Låneberegner

Låneberegner

Indfri dit lån

Hvis du er kommet i en situation, hvor du har mulighed for at indfri dine lån, er det klart en fordel at få det gjort. Det er naturligvis altid en god idé at holde sig gældfri. Der er også nogle fordele ved at indfri sit lån før tid eller betale en mindre del af sit lån af. 

Hvis du har planer om at indfri dit lån før tid, afhænger mulighederne af hvilken type lån du har optaget. Et forbrugslån vil som udgangspunkt ikke koste dig noget ekstra at indfri før tid, dog tager nogle banker og kreditorer et indfrielsesgebyr. 

Som udgangspunkt vil stort set alle bankrådgivere råde dig til at indfri din gæld, hvis økonomien kan holde til det. Men inden du gør det, skal du overveje følgende ting: 

Har du planer om at starte virksomhed eller lignende? Går du mere op i et stort rådighedsbeløb nu og her eller på længere sigt? Har du mulighed for at investere pengene, og i den forbindelse opnå et større afkast? Overvej, hvad din økonomi vil have mest gavn af. 

Har du spørgsmål til din gæld, og kunne du bruge noget hjælp, kan du uden besvær kontakte Gældsstyrelsen

Indfri dit lån

Indfri dit lån

Metoder til at komme hurtigt af med din gæld

Ønsker du at komme af med dit lån hurtigt, kan du til din egen fordel betale mere end den oplyste månedlige ydelse på din lånekontrakt. Det beløb der er oplyst på kontrakten, er et minimumsbeløb, som skal betales tilbage hver måned. 

Som forbruger kan du ofte betale et højere afdrag hver måned, så du hurtigere kan komme af med din gæld. Samtidig vil dine kreditomkostninger også blive mindre, hvis du benytter den betalingsmetode.

Det kan derudover være en god ide, hvis du samler alle dine lån hos en enkelt låneudbyder. Det kan du gøre ved at optage et samlelån, som gør det muligt at samle dine lån, og på den måned få et overblik over hvor mange penge du skylder. 

Author