TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Samlelån - Få samlet din gæld nu

Et samlelån er for dig, der ønsker at sænke renten ved at samle dine små lån til ét større og spare penge hver måned.

LÆS MERE OM AT TAGE ET LÅN HER PÅ SIDEN

Samlelån

De mange simple og enkle måder at optage nye og mange lån på i dag gør, at mange oplever at have det, der kaldes ”klatgæld”. Dette kan være en fordyrende situation for ens økonomi, og det kan ydermere være svært at holde overblik over samtlige omkostninger for hvert enkelt lån.

Der er mulighed for at skabe overblik over ens lån samt tit og ofte også finde en billigere løsning i arbejdet med at betale lånene ud.

Dette kan gøres gennem et samlelån

Det kan virke paradoksalt for mange, at det kan svare sig at optage et nyt lån for at kunne indfri de eksisterende. Men der er fordele forbundet med at samle din gæld ét sted. 

Herved har du kun én månedlig ydelse at skulle forholde dig til.

Ved at læse mere i denne guide får du svar på en række praktiske spørgsmål i og omkring det at optage et samlelån. Der beskrives blandt de situationer, hvor det kan svare sig at optage et sådan lån.

Derudover findes der bud på typer af samlelån, som udbydes hos en række udvalgte banker på nettet. Der gives vejledning til, hvordan du som låntager kan finde den bedste løsning for din økonomi.

Betydningen af ét samlet lån

Det at have mange lån kan for mange skabe en uoverskuelig situation omkring ens privat økonomi. Flere banker kan tilbyde at samle flere lån, som gør, at du kun har ét lån at skulle forholde dig til.

Det er praktisk
Når der ansøges om et samlelån hos en bank, vil der oftest være 2 måder at indfri dine eksisterende lån på. 

 • At banken selv indfrier dine eksisterende lån hos dine nuværende kreditorer, så du bliver gældfri hos dem.

 • At du får beløbet fra det nye lån udbetalt på din konto, hvorved det er dit ansvar at betale dine kreditorer tilbage.

Hos langt de fleste banker i dag, er det den mest brugte procedure, at de klarer arbejdet for dig. Herved sikrer de sig, at deres penge bliver brugt til formålet – og du behøver ikke gøre arbejdet.

Det kan svare sig økonomisk
Bankerne er i konkurrence om forbrugerne, som hos enhver anden virksomhed der kæmper om kunderne. Dette har positiv betydning for omkostningerne ved de forskellige lån.

I sidste ende betyder det, at du ofte står med en bedre privat økonomi efter optagelse af et samlelån. Du sparer udgifterne hver måned til flere forskellige renter, gebyrer mv. Ved et samlelån har du kun en månedlig ydelse at forholde dig til.

Det har mental betydning
Rammen omkring dit lån har betydning for dit overblik over din økonomi. Det er både stressende og frustrerende at have klatgæld og ikke kende til, hvor meget der egentlig betales til i form af at have flere lån.

Èt samlet lån gør det nemt og overskueligt at danne sig overblik.

Hvorfor samlelån?

Et samlelån kan gøre, at man får bedre styr på sin økonomi, fordi man netop kun skal have overlik over ét lån frem for flere mindre lån. Det kan gøre det mere overskueligt at betale af på sit lån. I de fleste tilfælde bliver det også billigere at samle sine lån, da renten kan blive mindre, når man samler til ét stort lån.

Fordele ved at samle din gæld

At optage et samlelån har positiv betydning for flere parametre end blot i forhold til dit rådighedsbeløb.

 • Du skaber overblik over din privat økonomi, så det bliver nemmere at lægge og overholde budget

 • Du har stor chance for at kunne øge dit månedlige rådighedsbeløb

 • Du bestemmer selv størrelsen på dit samlelån samt dets løbetid

 • Det er både nemt og enkelt at ansøge om samlelån på nettet

 • Det er ligeledes simpelt og let at godkende et tilbud samlelån. Hos langt de fleste banker online skal der blot anvendes NemID til at underskrive med.

 • Du sparer i langt de fleste tilfælde arbejdet med at indfri din eksisterende gæld, da din bank klarer arbejdet for dig, når du er blevet godkendt.

 • Du skal som ofte ikke stille sikkerhed i forbindelse med samlelånet

 • Et lån kan gøre det lettere og hurtigere for dig at blive gældfri, når lånet samles hos én og samme bank.

 

 

Hvem kan få et samlelån?

At samle flere lån et sted kan være til fordel for mange. Herunder er der listet en række faktorer, hvor det kan være en god idé at overveje muligheden for at optage ét samlet lån

 • Hvis du har mange, mindre lån hos flere lånudbydere
 • Hvis du vil skabe overblik over dine lån
 • Hvis du vil opnå en bedre privat økonomi med ét samlet lån
 • Hvis du ønsker en lavere rente

Betydningen for din privat økonomi
Dit lån har betydning for dine månedlige rådighedsbeløb. Det ved sige den sum penge, du har til rådighed til dig selv hver måned, når du har betalt dine udgifter. 

At samle din gæld kan betyde et forøget rådighedsbeløb. Et samlet lån kan dermed være medvirkende til at skabe luft i din privat økonomi.

Læg budget og få et indtryk af din økonomi
Der kan skabes et overblik over ens rådighedsbeløb ved at lægge budget for ens økonomi. Her skal der grupperes både indtægter og omkostninger/udgifter for hver måned. Differencen på disse to enheder (når udgifter trækkes fra de samlede indtægter) skaber resultatet.

Dog kan det være en svær opgave at holde styr på samtlige udgifter, der er forbundet med at have mange, mindre lån. Nogle vil have lave renter – andre høje. Herved ved et stå klart, om det kan være en god idé at optage et samlelån, som kan skabe overblikket for dig i din økonomi og være bidragende med at spare udgifter.
 

Kan jeg få et samlelån?

Hvis du har flere små lån, som du måske har mistet overblikket over, kan du få et samlelån. Der gælder stort set de samme krav til dig, hvis du vil have et samlelån, som hvis du vil tage et hvilket som helst andet forbrugslån. For eksempel, at du ikke må være registreret i RKI eller lignende.
 
 

Hvor stort skal mit samlelån være?

Dit samlelån skal være lige så stort, som det beløb, du i alt mangler at betale tilbage på dine andre, mindre lån. Det skal ikke være større end det beløb, du skylder, da det ikke er nødvendigt. Så hvis du for eksempel skylder 10.000 på ét lån og 25.000 på et andet lån, skal dit samlelån være 35.000 kr. 

 
 
 
 

 

Find det bedste samlelån for dig

I arbejdet med at dit nye lån, der samler din gæld et og samme sted, er der forhold og omstændigheder omkring ens økonomi, man skal være opmærksom på.

Det bedste samlelån varierer fra person til person. Mulighederne for at låne penge er ligeledes en fleksibel størrelse, hvor der kan optages et mindre lån, hvis du kun har lidt klatgæld. 

Modsat er der mulighed for at låne op til 400.000 kr. og mere hos visse banker og lånudbydere. Dette varierer fra bank og til bank og ikke mindst dine behov.

Omstændigheder som er vigtige for dig 
Før du går på jagt efter et samlelån, er det vigtigt, at du gør dig tanker om, hvad der er vigtigt for dig med hensyn til dit lån.

 • Er det vigtigt for dig, at du hurtigt kommer ud af din gæld, hvorved dit samlelån bliver et dyrere lån for dig med hensyn til de månedlige ydelser?

 • Er det vigtigt for dig, at du holder de månedlige ydelser nede, men hvor det vil tage længere tid for dig at afdrage på låne

 

 
 

Find det billigste samlelån 

Som tidligere nævnt er det til forbrugernes fordel, at der findes mange lånudbydere på nettet, som er med til at konkurrence om deres indbyrdes priser. Dermed kan det svare sig at gå på opdagelse blandt de mange muligheder for at finde det billigste samlelån.

For at kunne sammenligne de forskellige udbydere og tilbud findes der nogle vigtige punkter, som det kan være en hjælp at benytte.

De fleste banker på nettet kan tilbyde fleksible løsninger omkring samlelån, hvorfor det er godt at indhente flere tilbud for at kunne finde det billigste samlelån.

En god idé at sammenligne tilbud
Når du vil finde det billigste samlelån for dig i forhold til din konkrete økonomiske situation, kan du med fordel fokusere på nøgletallet ”Årlige omkostninger i procent” (ÅOP).

Årlige omkostninger i procent er det bedste tal, der kan fortælle dig, hvad dit lån samlet set vil koste dig. Når du låner penge, er ÅOP den mest præcise angivelse af samtlige omkostninger, som er forbundet med det konkrete lån.

Ved at sammenligne forskellige tilbud med hensyn til ÅOP, kan det tilbud med den laveste ÅOP betegnes som det billigste tilbud på samlelån.

Hvem tilbyder samlelån?

Der er flere låneudbydere, som tilbyder samlelån i Danmark. Her på TjekLån har vi samlet en oversigt over de bedste og billigste samlelån, så du kan få noget inspiration, hvis du ønsker at samle dine lån.

 

Samlelån Coop 

Coop Bank blev etableret i 2012 og kan tilbyde deres kunder en særlig attraktiv fordel. Ved oprettelse af samlelån hos Coop Bank slippes der for at skulle betales stiftelsesomkostninger samt gebyrer. 

Kunderne kan få et samlelån på op til 300.000 kr. Med et samlelån i Coop Bank slipper kunderne for papir arbejdet med hensyn til at indfri eksisterende lån hos kreditorer. Dette arbejde gør Coop Bank.

Coop Bank er også en digital bank på nettet, hvor der kan ansøges om samlelån gennem nem og enkel brug af Nem-ID.

 
 

Kan man skifte bank, hvis man har lån?

Du kan sagtens skifte bank, selvom du har lån. Der kan være flere årsager til, at man ønsker at skifte bank. Ofte vil grunden være, at forholdet til banken ikke længere er godt. Hvis du har lån i din bank, og dermed skylder banken penge, og I er uenige om, hvor meget der skal afbetales på lånet, kan det være en mulighed at skifte bank. Som udgangspunkt har banken ret til at trække et rimeligt beløb om måneden, hvis du skylder din bank penge og har din konto ved dem. Dette kaldes for modregningsret. Banken må naturligvis aldrig trække så meget, så du ikke har til de daglige fornødenheder. Hvis du vælger at skifte bank, og fravælger at få dit lån med over i den nye bank, vil din gamle bank blive betragtet som en almindelig kreditor. Det vil sige, at din gamle bank ikke længere kan trække penge på din konto.

 

 
 
✔️ Hvad er et samlelån?

Et samlelån et et lån hvor du samler flere lån i ét lån. Det kan ofte være en billigere løsning for dig end at have lån flere forskellige steder samtidig med at det ofte giver et bedre overblik over dine gælgsposter.

✔️ Hvem kan få et samlelån?

Så snart du har mere en ét lån kan du samle dine lån til ét samlelån. Jo flere forskellige lån du har, jo mere fordelagtigt vil det være for dig at samle dem, da du på den måde sparer penge på omkostninger og gebyrer.

✔️ Hvor meget kan du låne med et samlelån?

Du kan låne op til 500.000 kr. med et samlelån. Du kan se dine lånemuligheder her.

Samlelån Nordea

Et samlelån hos Nordea findes i form af de fleksible muligheder for at ansøge om et forbrugslån. Det er enkelt at ansøge om lånet nettet, hvor kunden skal kreditvurderes på baggrund af oplysninger. 

Med et lån til forbrug er det op til kunden selv at indfri sine eksisterende lån hos sine kreditorer.

Særlige forhold omkring et samlelån i Nordea:

Med et lån hos Nordea kan der opnås op til 4 afdragsfrie måneder (dette betyder i praksis, at låntager har mulighed for at sætte sit lån i bero i sammenlagt 4 måneder af løbetiden)
Der findes ikke nogen øvre grænse for, hvor meget der kan lånes for til forbrug.

 
 

Samlelån Basisbank

Ved at ansøge om samlelån hos Basisbank skal der (som i langt de fleste andre ansøgninger om samlelån på nettet) oplyses informationer om ens ønsker for at låne penge.

Med et samlelån i Basisbank er der mulighed for at låne op til 500.000 kr.

Ansøgningen foregår i 3 trin:

 •    Oplysninger om de lån og kreditter der ønskes at samle, den månedlige omkostning samt evt. restgæld
   
 • Dernæst er der mulighed for at låne ekstra og oplyse dette beløb

 • Til slut tilpasses lånet i form af indtastning af løbetiden (altså den længe af tid, som det er ønsket at have lånet i).

Herefter vil ens låneoplysninger blive oplyst (det vil sige lånets størrelse, de månedlige ydelser, løbetiden samt den sum penge, låntager sparer).
Det er uforpligtende at indtaste disse oplysninger. Selve ansøgningen finder først sted efter oplysningerne er udregnet.

 

Samlelån Santander

Et samlelån hos Santander Bank adskiller sig lidt fra de øvrige beskrevne samlelån hos andre banker. De kan tilbyde deres kunder at låne penge til at kunne indfri eksisterende gæld, så du som kunden kan samle din gæld samme sted. Dette vil være et billigere lån fremfor at have mange små og mindre lån.

Med et samlelån i Santander Bank (eller Santander Consumer bank, som banken også kaldes) kan der lånes op til 350.000 kr. Banken betegner dette lån som Privatlån Plus.

Særlige forhold omkring et Privatlån Plus hos Santander Bank

 • Det er muligt selv at bestemme og vælge løbetiden på et samlelån på mellem 1 – 15 år.
 • Med bankens låneberegner er det muligt selv at bestemme lånebehov og løbetid og således selv tilpasse det nye lån i forhold til ens behov.

OBS: eftersom Santander Bank ikke har samlelån som specifik låne-type, er det op til dig som kunde selv at samle din gæld og indfri eksisterende lån.

Samlelån Express Bank

Express Bank er en digital bank. Med et samlelån i Express Bank kan der lånes fra 75.000 kr. – 500.000 kr. Der laves en individuel låneberegning på banken hjemmeside, hvor låntager skal indtaste sine oplysninger i forhold ønske om størrelse på samlelånet.

På baggrund af de indtastede oplysninger om et samlelån hos Express Bank, laves der en kreditvurdering, som kan fortælle om den månedlige ydelse.

Bliver ansøgningen godkendt vil banken indfri ens eksisterende lån og gæld hos øvrige kreditorer.

Særlige betingelser ved et samlelån hos Express Bank

 • Der er ingen sikkerhedsstillelse forbundet med at optage et lån hos banken

 • I forbindelse med indsendelse af ansøgning, skal der fremlæggelse dokumenter i form af den seneste lønseddel samt årsopgørelse

 • Stiftelsesgebyret for lån af penge er 1 % af det totale lånebeløb

 • Krav om minimum årlig indkomst i husstanden på 250.000 kr.

 

Hvad kræver et samlelån?

Et samlelån kræver, at du har to eller flere lån, som du ønsker at samle til ét. Det kræver også som regel det samme, som det kræves for at tage et "almindeligt" forbrugslån. Det vil sige, at der bliver lavet en kreditvurdering på dig, når du ansøger om et samlelån, ligesom at du skal have fast indtægt, være fyldt (mindst) 18 år og ikke må være registreret i RKI.

 
 
 

 

 

Ansøgningsprocessen omkring samlelån på nettet

De fleste banker har en låne beregner, som kunden kan indtaste sine relevante oplysninger gennem og få et indtryk af et konkret lån. 

Selve ansøgningsproceduren minder om hinanden i opbygning og simpelhed. 

Det er nemt at indtast sine oplysninger i de rubrikker, der fremgår af bankernes hjemmeside.

Kreditvurdering
Når en ansøgning endeligt er afsendt, skal kunden kreditvurderes med henblik på at givet tilbud på det samlelån, der er ansøgt om.

Hos hovedparten af bankerne på nettet går der sjældent mere end 48 timer, førend kreditvurderingen er gennemført, og kunden kan få svar på sin ansøgning.

Godkendelse
Når man bliver godkendt, vil enten ens bank indfri de eksisterende lån for én, eller man selv kan betale sin gæld ud hos sine kreditorer. I sidstnævnte tilfælde får kunden sat det fulde beløb fra samlelånet ind på sin konto.

 

 

Billige lån

Vi viser mange billige lån her på siden. Du kan bruge vores låneberegner til at finde ud af, hvordan det perfekte lån for dig vil se ud. For at finde det billigste lån skal du vælge det med lav rente og med den lavest mulige ÅOP.

 

Muligheder for at låne penge trods RKI

Er du registreret i RKI påvirker det dine muligheder for at kunne optage nye lån.

For mange vil opfattelsen være, at er man først registreret i RKI eller Debitor Registret, så har man ingen muligheder for at låne penge.

Dog er virkeligheden lidt mere nuanceret. Der er muligheder for at optage lån trods RKI-registrering. Desuden er en registrering i RKI ikke blot ens betydende med afskårne lånemuligheder, for der findes 2 systemer for registrering i RKI.

Det lukkede register
Er man registreret i det lukkede register skylder man gæld i en lavere størrelsesorden. Det vil være under 1.000 kr. I de tilfælde hvor en person er registreret her, vil det ikke påvirke vedkommendes lånemuligheder.

Som navnet antyder, er registret lukket. Dette vil sige, at det ikke er offentligt tilgængeligt for blandt andre virksomheder. Disse ved således ikke, om en potentiel kunde skulle være registreret i det lukkede register.

Det åbne register
Det er først ved gæld over 1.000 kr., at man risikerer at blive placeret i RKI’s åbne register. Her forsnævres ens lånemuligheder, og virksomheder har adgang til at få indsigt hertil. 

Dog findes der måder, hvorpå man selv kan være med at påvirke ens lånemuligheder, hvis man skulle være registreret i det åbne register.

Dog skal det nævnes, at det er pålagt virksomheder at købe sig adgang til RKI. Det er dermed ikke bare alle virksomheder, der har adgang til indsigt heri.

 

agenda-analysis-business-plan-990818.jpg

 

Samlelån trods RKI

Det kan virke uoverskueligt at skulle forholde sig til sin gæld, hvis man befinder sig i RKI’s åbne register. Dog er der betydelige fordele at hente, hvis man er med på at tage hånd om sin gæld.

Denne aktive indsats kan nemlig være med at højne ens muligheder for at kunne optage et samlelån. Dette vil ofte være i form af et forbrugslån.

Aktiv indsats

 • Tag kontakt til dine kreditorer og vis villighed i forhold til at nedbringe din gæld.   

 • Lav aftaler med kreditorerne der er realistiske. Være ærlig om din økonomiske situation.

 • Er der mere end 1 kreditor, er det vigtigt at lave aftaler med dem alle

Man kommer længere i en ansøgning om samlelån ved at være aktiv og ærlig. Dette viser banken, at du som kunde tager ansvar for at skabe en sund økonomi. Et parameter, som tæller til din fordel i forhold at låne penge hos en ny bank.

I denne forbindelse kan det være af betydning, hvorvidt ønsket er et mindre lån eller et større lån. Hos lånudbyder er der mindre risiko forbundet med et lån, jo mindre lånet er. Chancen for at kunden kan betale et mindre lån tilbage, er større end tilfældet med et større lån.

Efter 5 års registrering I RKI’s åbne system vil man automatisk blive slettet herfra.

 

Hvad koster et 30-årigt lån?

Det kommer helt an på hvilken lånetype, der er tale om. Du kan eksempelvis vælge at optage et fastforrentet obligationslån som har en fast rente i hele lånets løbetid. Løbetiden kan være op til 30 år, og du kan vælge afdragsfrie lån i op til 10 år. Dette lån er blot ét eksempel på et 30-årigt lån. Der findes et væld af muligheder, og vi anbefaler derfor at du undersøger dine muligheder og de forskellige lånetyper. 

 
 

 

 

Spar penge med et samlelån

Der er forskellige forhold, som spiller ind på ens muligheder for at spare penge ved at optage et samlelån. Disse forhold er blandt andre:

 • Antallet af lån man har i forvejen
 • Størrelsen på de eksisterende lån
 • De samlede omkostninger der er forbundet med ens nuværendelån (herunder både løbende gebyrer samt de totale renteomkostninger).
 • Den bank du vælger at optaget et samlelån hos (og dets rente samt omkostningerne der er forbundet med dette nye lån).

Herved kan man selv regne ens besparelse ud ved optagelse af et samlet lån. Som udgangspunkt og i de fleste tilfælde kan det dog svare sig at samle sin gæld ét sted.

Der er penge at spare total set og ikke mindst månedlige besparelser, som vil have stor betydning for ens månedlige økonomiske råderum.

Spar penge med en lav rente
Som forbruger er det at stor betydning at finde den bank, som kan give én en lav rente. Renterne samlelån er ofte variable, hvilket betyder, at renten kan variere i takt med markedsrenten.

Denne type rente er som udgangspunkt og samlet set en billigere rente end tilfældet med en fast rente. Selvom der er tryghed forbundet med at have samme, konstante rente i hele lånetiden, betaler forbrugeren også for netop denne sikkerhed.

 
 

Hvor låner man billigst?

Vi har samlet de bedste og billigste lån her på TjekLån.dk så det er nemt for dig at finde det billigste lån. Ved at bruge vores låneoversigt kan du hurtigt finde det lån, der er billigst for dig.

 
 

Dyre lån vs billige lån

Om et samlelån er dyrt eller billigt, afhænger af den individuelle situation. Når bankerne foretager kreditvurdering på baggrund af ens ansøgning, sker det forskellige vilkår fra bank til bank. 

Nogle banker lægger vægt på alderen som vigtigste vilkår for at kunne blive godkendt til et samlelån. Hvorimod andre banker lægger vægt på husstandsindkomst. 

Forud for optagelse af et samlelån er det derfor centralt, at man læser mere om de nærmere betinger for at optage lån det pågældende sted. 

Det, der i særdeleshed kan påvirke ens endelige tilbud et samlelån, er ens privat økonomi i forhold til, hvor ’sund’ den er. Derfor vil f.eks. fast indkomst være en positiv faktor for at opnå et billigere lån.

 

Hurtigt lån

Hvis du har brug for at låne penge hurtigt kan du tage et minilån. Med et minilån kan du låne et mindre beløb gratis eller til en meget fordelagtig rente, hvis du kan betale lånet tilbage hurtigt.

 
 

Gode idéer i forbindelse med at optage et samlelån

 • Størrelsen af samlelån
  Optag kun et lån som pengemæssigt svarer til summen af dine eksisterende lån. Således undgår du at ’låne over evne’ og risikerer at gøre det sværere for dig at betale lånet tilbage.

 • Sammenlign dine muligheder 
  For at finde det bedste samlelån i forhold til ens behov er der penge at spare ved at indhente flere tilbud (det er ikke forpligtende at indhente tilbud om lån).

 • Skab overblik
  Det kan være en hjælp i ansøgningsprocessen at være afklaret med samlelånets størrelse samt løbetiden. Desuden vil oplysning af ens tal hos forskellige udbydere af samlelån give det mest reelle sammenligningsgrundlag.

 • Konkurrence på markedet
  Som forbruger er det med at ’udnytte’, at der hos lånudbyderne og bankerne på nettet er rift om kunderne. Også af den grund kan det svare sig at bruge lidt tid på at finde det lån, som er billigst for én

 

 

TL (135).jpg

 

Mange små lån

Det kan være uoverskueligt at have mange små lån. Hvis man skylder penge til flere forskellige låneudbydere kan det være svært at magte at betale tilbage til dem alle sammen. Derfor er det smart at samle alle sine lån hos én låneudbyder. Det kan give ro og overblik.

Samlelån sider

Bedste samlelån.png

Billigste samlelån.png

Hurtig samlelån.png

Lav et samlelån.png

Samle dine lån.png

Samlelån lav rente.pngnotifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)