Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Spørgsmål og svar
  3. Hvad er variable rente?

Hvad er variable rente?

En variabel rente er en rente, som kan variere i løbet af lånets løbetid. En variabel rente kan ikke kun stige, men også falde, hvorfor en variabel rente kan betyde, at et lån både kan blive billigere og dyrere i løbet af løbetiden.

Renten for et kviklån/forbrugslån med variable rente fastsættes flere gange i løbet af et år. Det vil typisk være hvert kvartal eller hvert halve år afhængigt af låntype. For eksempel fastsættes renten på et F1 lån én gang om året og for et F3 lån fastsættes renten hvert tredje år. Mellem rentetilpasningerne kan renten hverken stige eller falde. Fordelene ved variabel rente er, at lånet potentielt kan blive billigere, hvis renten falder, men tværtimod også blive dyrere, hvis renten stiger.


notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)