Sådan tjener vi penge
Forside / FAQ / Hvad er pålydende rente?

Hvad er pålydende rente?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Den pålydende rente er de omkostninger et lån kan tilskrives, den pris man betaler for at have det lånte beløb til rådighed.

Pålydende rente angives som regel i procent pr. år, men en hyppigere rentetilskrivning kan også godt være angivet og er værd at være opmærksom på. Det er også denne rentesats der vil stå i lånedokumentet. Den pålydende rente er et ekstra beløb der kommer oveni lånesummen.

Den pålydenderente kaldes også nominel rente, og anvendes til at beskrive den rente man tilskrives sit lån, dog ikke at forveksle med nominel årlig rente, som i daglig tale kaldes for den effektive rente. Den pålydende rente tager ikke højde for rentes rente effekten.

Hvis du ikke betaler dit lån af på 1 år, men derimod 2 år, så vil den pålydende rente løbe op i det dobbelte beløb. I dette tilfælde vil der også komme et beløb oveni kaldet renters rente.

Tjeklån har lavet en låneberegner, hvor du ved at indtaste den pålydende rente og etableringsomkostninger kan beregne hvad det rent faktisk koster dig pr. måned og totalt at optage et lån.

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik