Sådan tjener vi penge
Forside / FAQ / Hvad er en kreditor?

Hvad er en kreditor?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

En kreditor er det omvendte af en debitor og er altså den person, der har penge til gode hos en anden. Når det kommer til lån, er det banken eller kreditinstituttet, der er kreditor for dem, der optager et lån. 

Kreditor kan både være en privat person, en virksomhed eller en anden form for juridisk enhed, der har penge eller andet til gode hos en debitor. Kreditoren er den instans, der leverer - hvad enten det er penge eller fysiske genstande. Låntageren er altså kunden (debitor) som har kreditors penge til rådighed uden at have “betalt” for dem i forvejen. Det er for eksempel realkreditinstituttet der er kreditor for dig som forbruger, hvis du tager et realkreditlån til køb af hus.

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik