Sådan tjener vi penge
Forside / FAQ / Hvad er en debitor?

Hvad er en debitor?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

En debitor er en person, en virksomhed eller en anden juridisk enhed, der skylder penge væk til en kreditor - som så omvendt har penge til gode hos en debitor. I låne sammenhæng er det kunden eller forbrugeren, der er debitor, og det er låneudbyderne og bankerne, der er kreditor.

Debitor er i grove træk en kunde hos kreditor. Med andre ord har man gæld hos en kreditor, fordi man har fået noget stillet til rådighed uden at have betalt for det - og dermed skylder penge for det. Man bruger typisk begrebet debitor (og kreditor) i regnskabs sammenhæng og typisk når det handler om et kunde- og leverandør forhold.

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik