Sådan tjener vi penge
Forside / FAQ / Hvad er den korte rente?

Hvad er den korte rente?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Den korte rente er renten på en obligation med en kort løbetid. Altså renten på en obligation, der har kort tid tilbage, førend den skal indfries.

Der findes dog også obligationer, som har en lang resterende løbetid, men som samtidigt har en kort rente. Det gælder i de tilfælde, hvor man vælger at indfri én eller flere obligationer, før løbetiden er udløbet. Både lange og korte renter beregnes typisk med afsæt i prognoser, hvorfor renten kan være variabel, ligesom kursen på en obligation også kan være variabel og svinge. Man kan også snakke om lange og korte renter, når det kommer til realkreditlån. Et realkreditlån med kort rente betyder et lån med en løbetid på mindre end ti år.

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik