Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Spørgsmål og svar
  3. Hvad er cibor rente?

Hvad er cibor rente?

CIBOR er en forkortelse for Copenhagen Interbank Offered Rate og er rentegennemsnit som offentliggøres dagligt. Det er den rentesats, som bankerne er villige til at give personer, der vil låne penge inden for en bestemt periode - typisk mellem en uge og 12 måneder.

CIBOR-renten fastsættes hver dag kl. 11 - af seks danske og to udenlandske banker, der indberetter til det danske Finansråd, hvad de mener er den optimale rente. CIBOR renten bruges typisk som reference for lånetilbud og låneaftaler af andre banker, når renten skal fastsættes. Den har også betydning for låneomkostninger for både privatpersoner og virksomheder. I 2013 blev det offentliggjort, at Finansrådet indførte en ny referencerente ved navn CITA renten - forkortelse for Copenhagen Interbank Tomorrow/Next Average - som erstatning for CIBOR


notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)