Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Nye regler for forbrugslåns renter

Nye regler for forbrugslåns renter

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 15. september, 2022

Et renteloft på dit lån er når der fastsættes en maksimal grænse, som din rente og ÅOP ikke kan overstige. Med en ny lov som trådte i kraft i Juni 2020, er det slut med lån med en rente på 600 - 800 %, som man tidligere har set på det danske lånemarked. 

Med den nye lov sættes der en grænse på lånemarkedet, så den samlede ÅOP ikke kan overstige 35 %. Loven blev vedtaget i 2019, hvor alle partier udover Liberal Alliance stemte for de nye regler. 

Nyt renteloft på kviklån

Det nye renteloft

Med de nye regler som trådte i kraft i 2020, blev der udover et loft på 35 % på forbrugslån, også indført nye regler om bla. gældsrådgivning og markedsføring:

Renteloft: Forbud mod forbrugslån med en ÅOP over 35 %

Markedsføringsforbud: Forbud mod markedsføring af lån med en ÅOP på over 25 %

Gældsrådgivning: Der tilbydes mere gældsrådgivning til personer der har brug for det

Omsætningsloft: Der indføres et loft, så du ikke kan betale mere end det dobbelte af lånebeløbet i omkostninger såsom: renter og gebyrer

Lån mellem private: Nu gælder de samme regler ved lån mellem privatpersoner, som ved lån mellem privatperson og bank 

Undervisning i privatøkonomi: Der skal indføres nyt undervisningsmateriale i skolerne, som omhandler privatøkonomi

Renteloft på kviklån

Hvad betyder renteloftet for dine nuværende lån?

Har du optaget dine lån inden de nye regler trådte i kraft, gælder det nye renteloft ikke. Du vil altså ikke nyde godt af det nye renteloft, selvom du har et lån med en ÅOP på over 35 %. Dog betyder det ikke, at du behøver beholde de gamle lån. 

Er dine nuværende lån blevet optaget før de nye regler trådte i kraft, kan det måske betale sig, at undersøge muligheden for at refinansiere dit lån. Du kan refinansiere dine lån og kreditter til et nyt samlelån, og på den måde opnå lavere renter og omkostninger. 

Er der loft på variabel rente?

Vælger du at optage et lån med en variabel rente, er det muligt at få et loft på renten. Hvis lånet har et renteloft på eksempelvis 5 %, vil den variable rente ikke kunne overstige dette loft. 

Når du vælger et lån med en variabel rente, kan et renteloft sikre dig mod uforventede og større rentestigninger. Du kan på den måde sikre dig mod, at du pludseligt står med en rentestigning, der gør det svært at betale den månedlige ydelse. 

Fortsæt til oversigt over de bedste kviklån lige nu

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik