Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Hvad er et renteloft?

Hvad er et renteloft?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 11. marts, 2022

Først og fremmest bliver der sat ind overfor kviklån, der har en vanvittig høj rente og ÅOP. Et af de økonomisk farligste elementer omkring kviklån har været renterne på det, hvis man ikke betalte tilbage rettidigt. Det bliver der med denne politiske aftale ikke mere af, da der indføres et renteloft eller et ÅOP-loft, som det fremgår i aftalen. Denne aftale betyder, at det er slut med kviklån der har en ÅOP på op imod 600 til 800 procent. Ifølge den nyeste aftale indføres der et nyt renteloft, så må kviklån maksimalt have ÅOP på op til 35 procent.
Derudover kommer der også reguleringer på finurlige gebyrer og spidsfindige omkostninger, der eventuelt kunne være forbundet med disse kviklån - derfor sikrer dette loft, at man maksimalt kan komme til at betale det dobbelte af sine kviklån tilbage - slut med strafrenter og andre omkostninger, der kun er til for at skabe flere indtægter til låneudbyderne. Sidst, men ikke mindst indføres der helt konkrete markedsføringstilbud imod kviklån, der har en ÅOP på over 25 %. Det gælder både på TV, i udendørs arealer og på digitale platforme. Desuden bliver det forbudt at kombinere markedsføring af kviklån og gambling/spil. 

Nyt renteloft på kviklån

Renteloft på kviklån 

Henimod slutningen af 2019, gennemførte regeringen (Socialdemokratiet) en række nye tiltag i forhold til forbrugslån. Disse foranstaltninger har til hensigt at gøre op med dyre allerdyreste kviklån, og beskytter forbrugere i mod skjulte gebyrer og høje gældsposter i budgettet. Aftalen blev indgået mellem en lang række af de politiske partier på Christiansborg, der over en længere årrække har talt for en stramning af lovgivningen på netop dette område. Det er derfor nu på plads, og der er kommet en lang række forskellige ændringer i den nuværende lovgivning på området. Det kan dog som almindelig forbruger være svært at gennemskue, hvad der egentlig sker med den nye kviklånslovgivning, der træder i kraft i juni 2020. Derfor har vi her i artiklen fundet de vigtigste punkter, og forklarer dem så alle kan være med. Der sker nemlig både ændringer i forhold til et nyt renteloft på kviklån, markedsføringen af kviklån og hvor meget, hver enkelt låneudbyder må kræve i omkostninger for kviklån. Læs med i artiklen her, og bliv klogere på den nye politiske aftale om kviklån og renteloft, der træder i kraft denne sommer. Så er du sikker på, at du er helt med på reglerne, og kan finde det bedste og billigste kviklån på markedet, hvis du skal optage nye lån. Der er nemlig ingen skam i at optage lån, hvis man blot sætter sig ind i hvilke omkostninger, der er forbundet med dem. 

Renteloft på kviklån

Næsten alle partier enige om aftalen

Det var et stort set enigt folketing, der i efteråret 2019 landede denne aftale om kviklån. Med disse ændringer til renteloft, ÅOP og omkostninger kunne alle fra Enhedslisten og SF til Konservative og Nye Borgerlige skrive under på aftalen, som erhvervsminister Simon Kollerup glædeligt kunne præsentere. Det var således kun Liberal Alliance, der ikke ville være med i aftalen af den simple grund, at de stolede på, at forbrugere godt selv kunne administrere deres egne låneaftaler - derudover, at de ikke mente det var statens opgave at regulere de finansielle markeder. Aftalen har effekt pr. 1. juni og siden aftalen landede, har låneudbydere være igang med at justere deres forretningsmodel, så de passer til den nye aftale om kviklån. I denne overgangsperiode har alle danske låneudbydere være i gang med at justere deres renter, ÅOP og lånetyper således, at de nu overholder den nye kviklåns-aftale. 

Tilgodeser i høj grad forbrugerne og lånetagerne

Det er i høj grad en aftale, som tilgodeser forbrugerne og lånetagerne, der ønsker at optage nye lån. Aftalen nedbringer de potentielle omkostninger, så det nu kan ikke længere kan lade sige gøre for kviklånsfirmaerne at skrue op for omkostningerne på kviklån. Derudover kommer der som følge af denne nye lovgivning også til at være en række tiltag, der skal sikre borger mod at have i svære økonomiske problemer som følge af disse kviklån. Det gælder blandt andet, at der bliver mulighed for at modtage gældsrådgivning for personer, der i forvejen er i personlige økonomiske vanskeligheder. Det bliver Finanstilsynet, der kan hjælpe de allermest pressede borgere med råd og vejledning. Derudover reguleres markedet for privatlån mellem personer, så det ikke længere er muligt at danne marked for privatpersoner med kviklån. Slutteligt er det blevet besluttet, at elever i den danske folkeskole for eftertiden skal modtage undervisning i privatøkonomi. Det bliver et initiativ, der styres af Børne- og Undervisningsministeriet, og man vil udarbejde undervisningsforløb hertil, som et værn mod, at unge optager disse kviklån og bringer sig selv i en unødig dårlig økonomisk position før de rigtigt er kommet i gang med deres voksenliv. Der er altså en del nye forskellige tiltag, der er inkluderet i den nye politiske aftale om kviklån, der nu træder i kraft denne sommer. 

Fortsæt til oversigt over de bedste kviklån lige nu

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)