Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Hvordan regner man renter på et lån?

Hvordan regner man renter på et lån?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 21. september, 2022

Hvis vi kigger matematisk på renten, er der at sige, at renten er en procentdel, som skal betales af det samlede lån. Et eksempel på dette kan være, at du låner 100.000 kroner til en rente på 5%. Hvis du ønsker at beregne den monetære værdi af den årlige rente, vil regnestykket da se således ud: 

0.05*100.000=5.000

Udregn renten i procent

Omvendt kan det også være, at du ved, hvor mange penge du betaler til lånet, men du ønsker at beregne renten i procent. Hvis vi kigger på samme eksempel som ovenstående, vil vi have et regnestykke, hvor du betaler 105.000 kroner tilbage på et lån af en værdi på 100.000 kroner.

Udregningen for at finde renten er: 

(Tilbagebetalt beløb - Lånets størrelse)/Lånets størrelse*100= Renten i %

Regnestykket ser da således ud:

(105.000-100.000)/100.000*100=5%

Det er for de fleste forholdsvist simpelt, når disse regnestykker skal beregnes. Er dette ikke tilfældet for dig, så frygt ej. Der findes en masse super gode hjemmesider, hvor du nemt og hurtigt kan indtaste diverse oplysninger på dit lån, hvorefter du vil få svar på det, som du skal vide, og så er du sikker på, at der ikke er sket en regnefejl

1. Hvordan regner man renter på et laan.jpg

Hvordan regner man renter på et lån?

Hvis du er ny på lånemarkedet og måske overvejer, om du skal optage et lån eller ej, så vil der helt sikkert være en lang række af nye begreber, som du skal finde ud af hvad betyder. Et begreb som du med garanti har hørt før, er en rente. Renten er en ganske væsentlig del, når der tales om lån. Dog kan det rent faktisk være svært at blive klog på, hvad ordet rente i virkeligheden indebærer. 

Hvad er en rente?

Først og fremmest er det vigtigt, at der gøres helt klart, hvad en rente er. Kort sagt man sige, at renten er prisen på lånet. Når du vælger at optage et lån, vil du som du nok ved få udlånt en stak penge. Disse penge skal selvfølgelig tilbagebetales. Når du skal betale pengene tilbage, vil du dog opleve, at du skal betale lidt ekstra, end hvad du har lånt. Dette beløb kaldes renten. 

Hvis du undrer dig over, hvor stort et beløb renten er, så er svaret, at renten variere i takt med den generelle rente. Det vil altså betyde, at renten på de enkelte lån kan variere meget fra periode til periode. Når du skal optage et lån vil du have mulighed for at låne med en fast rente, hvor den månedlige rente er den samme over hele løbetiden. Ydermere kan du vælge at låne med en variabel rente, hvor renten på lånet kan variere fra måned til måned i takt med den generelle rente. Hvad der er bedst af disse er svært at sige, da der følger klare fordele og ulemper med begge. 

2. Hvad er en rente.jpg

Fortsæt til oversigt over bedste lån med lav rente lige nu

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik