Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

Hvis du bliver registreret i RKI, findes der en række måder, hvorpå du kan komme ud igen. Registreres du i RKI registret, kan det have en række konsekvenser for din økonomi.

En af konsekvenser ved at være registreret i RKI eller Debitor registret er, at det kan blive svært at låne penge.

Ønsker du at komme ud af RKI, finder du herunder en guide, som hjælper dig med at finde den konstruktive løsning, som kan få dig ud af RKI, så du undgår de alvorlige konsekvenser, som det kan medføre. 

Hos Aktivfinans, finder du kompetente personer der billigt sørger for, at du får mulighed for at komme ud af RKI hurtigst muligt.

Hvad er RKI?

Hvad er RKI

Hvad er RKI

RKI står for Ribers kredit information, og fungerer som et register over dårlige betalere. Der findes to former for RKI registre, som privatpersoner kan komme i. Der findes både et lukket og åbent register, men så tænker du måske, hvad er forskellen på de to RKI registre?

Når du skylder penge, kan du ende i et lukket RKI register. Som privatperson kan du ende i det lukkede register, hvis du skylder mellem 200 - 1.000 kr. Det er ikke muligt for andre at se din status hos RKI, når du står registreret i det lukkede register.

Skylder du mere end 1.000 kr., vil du blive registreret i det åbne register. Når du står registreret i det åbne register, kan alle relevante virksomheder og myndigheder tjekke, om du står registreret som dårlig betaler. Relevante parter er fx. banker eller andre låneudbydere.

Når du er registreret i RKI, kan det have store konsekvenser for dig.

Når du skylder penge til offentlige myndigheder eller andre kreditorer, kan du ende i RKI, som gør det næsten umuligt at låne penge ved at optage nye lån eller få et konto- og kreditkort, telefonabonnement, benzinkort, og du vil typisk ikke kunne købe ting på afbetaling.

Sådan tjekker du om du er registreret i RKI

Hvis du en dag står i en situation, hvor du ikke kan betale din gæld, ender du ikke nødvendigvis i RKI registret. Der findes en række klare og tydelige regler for, hvor meget der skal til, inden du ender i RKI registreret som dårlig betaler.

Inden du kan ende i RKI registret, skal du modtage tre skriftlige rykkere. Derudover må de første to rykkere ikke varsle om RKI, og de skal være sendt med min. 10 dages mellemrum. Den tredje rykker skal så varsle om RKI, og først når du modtager den, kan de registrere dig i RKI.

Her finder du en oversigt over hvilke krav der gælder, før du kan blive registreret i Ribers kredit information (RKI):

  • Du skal modtage tre skriftlige rykkere
  • De første to rykkere må ikke varsle om RKI
  • Skal være sendt med minimum 10 dages mellemrum
  • Den tredje rykker skal varsle om RKI registret

Du vil altså ikke blive registreret i RKI uden varsel, og der er af den årsag ingen grund til at bekymre dig, hvis du ikke har modtaget nogle rykkere. Du kan logge ind på Dininfo.dk med NemID eller MitID, og se om du er registreret i RKI. 

Kan man forhandle med RKI?

Det er ikke muligt at forhandle med Ribers kredit information (RKI), da det blot er et register over dårlige betalere. Når du skylder penge til kreditor, har du dog mulighed for at forhandle en aftale, så du reelt har mulighed for at betale dine ubetalte regninger.

Som forbruger har du i nogle tilfælde mulighed for at lave en ny betalingsaftale om din gæld, så du har mulighed for at komme ud af RKI. Kreditorer vil ofte tilbyde en ny aftale om gælden, så man som forbruger kan betale sin gæld tilbage igen.

Det kan være en god ide at forhandle med sine kreditorer, hvis du er registreret i RKI. Ved at forhandle med kreditor, får du mulighed for at sænke din gældspost samt komme ud af RKI. Det vil altså sige at gælden bliver mindre, og du får mulighed for at fjerne registreringen i RKI. 

Hvad sker der efter 5 år i RKI?

Når du har været registreret i RKI i 5 år, vil du blive slettet fra registeret. Det er vigtigt at huske, at gælden ikke bliver slettet. Det vil altså sige, at du ikke kan komme uden om din gældspost hos dine kreditorer.

Som forbruger vil du blive slettet fra RKI registret efter 5 år, dog vil gælden stadig være gyldig. Gælden forsvinder altså ikke, og du kan risikere at kreditor vil forsøge at få dig til at tilbagebetale dit lån eller anden gæld, ved at trække dig i fogedretten.

Når du har været registreret i RKI for noget gæld, er det efter 5 år ikke muligt at blive registeret for den samme gæld igen. 

Sådan kommer du ud af RKI

Hvordan kommer man ud af RKI

Hvordan kommer man ud af RKI

Er du blevet registreret i RKI, kan du komme ud ved først og fremmest at betale det skyldige beløb tilbage til din kreditor. Har du ikke mulighed for dette, findes der en række muligheder, som kan hjælpe dig med at komme ud af din RKI registrering.

Herunder finder du en oversigt over, hvad du kan gøre, for at komme ud af RKI. 

Betal din gæld tilbage

Først og fremmest er det en god ide at betale sin gæld tilbage hurtigst muligt, da det er den bedste og hurtigste måde, hvor du kan komme ud af RKI igen.

Når du har betalt din gæld tilbage til dine kreditorer, vil du blive slettet fra danmarks største register for dårlige betalere. Du kan altså komme ud af din registrering i RKI og på samme tid spare mange penge, da du ikke skal betale yderligere gebyrer og rykkere på dine ubetalte regninger. 

Det er aldrig en god ide at optage lån og ny gæld for at tilbagebetale din gamle gæld. Som forbruger kan du undersøge muligheden for spare i dit månedlige budget, for at finde flere penge til afbetaling af din samlede gæld.

Lav en aftale med dine kreditorer

Det er kreditors opgave at sørge for, at du er blevet advaret, inden du kommer i RKI. Dog er det din egen opgave at kontakte kreditor, og undersøge muligheden for en ny aftale om afbetaling af din skyldige gæld.

Ofte kan du forhandle med dine kreditorer om en ny betalingsaftale, da de ønsker at få deres penge. Ved at forhandle med kreditor, kan du komme ud af RKI samt sænke din gæld. Det vil altså sige at gælden bliver mindre, og derudover ikke længere være registreret som dårlig betaler. 

Vent 5 år

Din registrering i RKI bliver slettet efter 5 år, og du vil derefter ikke længere være registreret i RKI. Dog bør du være opmærksom på, at gælden ikke forsvinder. Det vil altså sige, at du stadig skylder penge til kreditor, som derefter kan trække dig i fogedretten.

Efter du har været registreret i RKI for noget gæld, er det efter 5 år ikke muligt at blive registeret for den samme gældspost igen. Dog bør du være opmærksom på, at du stadig kan blive registreret i RKI for nye ubetalte regninger eller nye lån. 

Klag til datatilsynet

Hvis du mener at du er blevet registreret i RKI ved en fejl, eller at du ikke er blevet advaret efter de gældende regler, kan du klage til de offentlige myndigheder. Du kan klage til Datatilsynet, som kan hjælpe dig. Du kan klage til Datatilsynet her

Author