Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Hvilket lån skal man vælge?

Hvilket lån skal man vælge?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 11. marts, 2022

Står du overfor et boligkøb? Skal du renovere din bolig? Eller er der opstået uforudsete udgifter? De fleste mennesker går igennem en periode, hvor det kan være svært at klare den økonomiske situation uden at optage et lån. Men bankverdenen kan være en jungle at finde rundt i med alle de renter, afdragsordninger og typer af lån. Hvilket lån skal du mon optage? Hvad er bedst for dig og din økonomi? Hvad vil give dig det største afkast? Alt dette afhænger naturligvis af, hvilken livssituation du befinder dig i. Alt afhængig af hvilken økonomisk udfordring, du står overfor findes der forskellige typer af lån. Er du i tvivl, så læs med her. Det nedenstående er blot et lille udvalg af de mange slags lån, der er tilgængelige.  

Lavere rente

Brugernes favorit

Lånebeløb 5.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Rente/år 4.99-18.99%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 23 år
ÅOP 5,11 - 20,73 %
Lån helt op til 400.000 kr. Løbetid op til 15 år Hurtig udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 5,11 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274 - 62.199 kr. Løbetid 1-15 år
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 1.25-20.95%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 18 år
ÅOP 3,80 %
Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Nemt og gratis
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.1000 kr. Variabel debitorrente: 3,48 % ÅOP: 3,80 % Max ÅOP: 24,99 % Månedlig ydelse: 2.053 kr. Samlede kredit omk.: 11.690 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 111.690 kr.
Lånebeløb 10.000 - 50.000 kr.
Tilbagebetaling 2 - 10 år
Rente/år 9.9-19.56%
Oprettelsesgebyr 800 kr.
Alder 21 år
ÅOP 12,66 - 22,92 %
Hurtig svar på ansøgning Betal ud, når du vil
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 20.000 kr.Løbetid: 84 måneder kr. Variabel debitorrente: 9,9 - 19,56 % ÅOP: 12,66 - 22,92 % Månedlig ydelse: 353 – 454 kr. Samlede kredit omk.: 9.629 – 18.134 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 29.629 – 38.134 kr. Beregning er inkl. oprettelsesgebyr: 1.600 kr. og baseret på betaling via HomeBanking. Ansøger skal være min. 21 år, opfylde kriterier for samlet kreditvurdering og må ikke være registreret i RKI.

Forbrugslån

Den mest almindelige og brugte type af lån er et forbrugslån. Det er et lån, der som oftest bliver taget i forbindelse med oplevelser eller ting og skal ikke gå til noget bestemt. Samtidig er et forbrugslån også en god løsning, hvis man står overfor uforudsete udgifter, fordi du har pengene på din konto samme dag. Det er derfor også en utrolig hurtig låneform, da det kan gøres over internettet. Her bliver alt det praktiske med dokumentation og så videre klaret online, hvilket gør tingene en del nemmere både for dig og online lånevirksomheden.

Krav - for at optage et forbrugslån skal du være fyldt 18 år, samt have NemID og dansk bankkonto. De fleste lånevirksomheder kræver også, at man ikke er registreret i RKI (Ribers Kredit Information). Hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI, vil lånevirksomhederne afvise din online ansøgning. En fordel for dig er dog, at der som oftest ikke skal stilles nogen sikkerhed for lånet. Det vil sige, at lånevirksomhederne ikke er sikret, og rentesatsen er derfor også højere end ved andre lån.  

Hvilket lån skal jeg vælge?   

Billån

Hvis du skal købe ny bil, er du sikkert på udkig efter en måde at få det økonomiske til at hænge sammen på. Sammenligner man et forbrugslån med et billån, er forskellen væsentlig. Ved et billån vil man typisk kunne låne langt flere penge til udbetalingen end ved et forbrugslån. Det betyder også, at løbetiden for lånet er meget længere. Hvis du overvejer at optage et billån, skal du have rentesatserne med i overvejelserne. Der findes to typer af renter, henholdsvis den faste rente og den variable rente. 

Fast rente: 

Med en fast rente har du en tryghed i, at renten er fastsat i hele lånets levetid. Du har altså en fast sum. Der er ingen uforudsete rentestigninger, men rentesatsen er til gengæld højere end med en variabel rente.  

Variabel rente: 

Med en variabel rente træffer du et mere usikkert valg, hvorom alting er får du en meget lavere rente. Der følger dog som regel rentestigninger med, sågar meget kraftige stigninger med kort varsel. Fordelen for dig med en variabel rente vil ligge i, at du for en periode har en meget lav rente.       

Quicklån 

Hvis du optager et quicklån, skal du ikke stille nogen form for sikkerhed for det. Det vil altså sige, at du ligesom med et forbrugslån kan optage lånet over internettet. Navnet kommer af den korte løbetid og varighed på lånet. Quicklånet er løsningen for dig, hvis du er i tidsnød og skal bruge pengene nu og her.

Vigtigt at nævne er en ny lov pr. 1. januar 2017, der forhindrer folk i at få udbetalt lånet samme dag som ansøgningen indgives. Der er en betænkningstid på 48 timer. Dette skyldes blandt andet det massive overforbrug af quicklån fra folk, som har optaget et utal af lån, uden nogen chance for at kunne betale dem tilbage igen.  

Quicklån     

Rentefrit lån

Er du på udkig efter et rentefrit lån? De kan synes at være en god samt billig løsning, men der er ikke mange lånevirksomheder, som udbyder denne type af lån. Som navnet angiver, betyder et rentefrit lån, at du i en kort periode slipper helt for at betale renter. Denne periode er for det meste meget kort, og strækker sig højest op til 60 dage. Et rentefrit lån lyder som den perfekte løsning, men i den forbindelse er der som regel mange andre omkostninger forbundet med lånet, som du skal være opmærksom på. 

En af de omkostninger kan blandt andet være en stigning i administrationsgebyrer og stiftelsesomkostninger, og lånet kan i sidste ende gå hen og være meget dyrere, end du lige gik og regnede med. Så hvor du troede, du havde skaffet dig en god aftale, har gebyrerne forringet din aftale, uden du vidste det. Men hvorom alting er, er det naturligvis altid en fordel ikke at skulle betale nogen renter.  

Fortsæt til oversigt over billigste lån lige nu

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)