Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge
Forside / FAQ / Hvor meget kan jeg låne til hus?

Hvor meget kan jeg låne til hus?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

En gammel tommelfingerregel for huskøb siger, at man kan låne det beløb, der svarer til 3-4 gange husstandens årlige indkomst. Det vil sige, at hvis din husstand har en årlig indkomst på 500.000 kr. før skat, vil du/I kunne låne 1.500.000 - 2.000.000 kr. til køb af bolig.

Husk dog på, at dette blot er en gammel tommelfingerregel, og at det ikke nødvendigvis er realistisk. Der er nemlig mange andre faktorer, der også spiller ind, når man vil låne penge til hus. For eksempel har det også betydning, om du i forvejen har gæld, eller om du i forvejen har et højt privatforbrug

Det anbefales altid at man taler med banken om huslån, da det er en større beslutning end blot at tage et billigt lån til en rejse.
Der findes mange forskelllige typer huslån, hvor der kan være forskel på renter, såsom fast eller variabel rente.

Ønsker man at låne penge til renovering af hus, kan det sagtens lade sig gøre udenom banken. Man behøver nødvendigvis ikke stille sikkerhed for lånet, hvilket kan gøre det mindre risikofyldt for debitor.

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik