Sådan tjener vi penge
  1. Hjem
  2. Spørgsmål og svar
  3. Hvad er et quicklån?

Hvad er et quicklån?

Et quick lån er den nemmeste og hurtigste låneform, hvis du har brug for et kortvarigt økonomisk boost. Et quicklån er også kendt under andre navne som f.eks. kviklån, sms-lån, mikrolån, minilån, hurtiglån, etc.

Med et quick lån har du mulighed for at låne penge uden at stille sikkerhed for lånet. Et quicklån er som regel af kortere varighed og har derfor en kort løbetid, hvilket giver dig et bedre overblik over hvad lånet reelt koster dig at tage.

Hvad er et quicklån.png

Det hurtige og nemme quicklån er en god idé, hvis du med relativt kort tidsfrist har brug for at låne penge til at udbedre akutte skader eller pludselige problemer, som f.eks. en tandskade eller lignende.

De hurtige og nemme kviklån har også medført en del negativ presse, da nogle personer har benyttet låneformen til at tage et utal af lån samtidig uden reel mulig for at betale tilbage til tiden. TjekLån anbefaler naturligvis ikke at du tager et quicklån med hovedet under armen. Det kræver omtanke og at du overvejer din økonomiske situation ganske nøje.

Lovændring pr. 1. januar 2017 har medført at quick lån ikke længere kan udbetales samme dag, som der ansøges om lånet. Folketinget har gennemtvunget en lovændring, der betyder 48 timers betænkningspause på alle kortfristede lån med en løbetid på under tre måneder. Det vil altså sige at du kan sende låneansøgningen, men selve pengene vil du ikke kunne få udbetalt før efter minimum 48 timers tænkepause. Denne lovændring er indført fra politisk side for at hindre brugen af quicklån til at åbne op for impulskøb.

Til trods for førnævnte lovændring så forbliver quicklån en hurtig måde at låne penge. Snakker du med din bank omkring et banklån, så vil dette være en længere proces med det omfattende papirarbejde og godkendelsesprocesser. Banken vil bl.a. udspørge dig om formålet med lånet, et spørgsmål som kan være unødvendigt nærgående og som du kan slippe fuldstændig for med et quicklån.


notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)