TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Hvad betyder ÅOP?

ÅOP er kort for Årlige Omkostninger i Procent. Dette udtryk er de samlede omkostninger pr. år i lånets løbetid udtrykt i procent, det er et særdeles brugbart begreb fordi det inkluderer en stor mængde omkostninger og opstartsgebyrer, som ellers kan være svære at gennemskue.

Når du starter et lån vil der være en række startudgifter, som også indregnes i ÅOP’en. Dette inkluderer udgifter som:

  • Stiftelsesprovision
  • Ekspeditionsgebyr
  • Tinglysningsafgift
  • Dokumentgebyr
  • Renter
  • Renters rente
  • Etc.

Mange af disse udgifter vægtes forskelligt hos diverse udbydere, derfor kan det være umuligt at sammenligne lånepriser. Med ÅOP som samlende begreb bliver de uigennemskuelige udgifter og gebyr samlet og udtrykt i procent af lånebeløbet.

Hvad betyder ÅOP.png

Dog bør du være opmærksom på at ÅOP også kan være umiddelbart misvisende eftersom procentsatsen er pr. år. Et kortere lån har typisk høje afdrag og en høj ÅOP, men da lånetiden på kortfristede lån ikke designet til at løbe over et helt år, så vil ÅOP’en være unaturligt høj, til gengæld vil lånet ikke nå flere rente år.

Derfor skal du altid se på ÅOP for at finde det billigste lån.

Et lån med længere løbetid og lave afdrag betyder færre årlige omkostninger, men disse længere lån indeholder ofte flere renteår, hvilket betyder at rente skal tillægges adskillige gange.

ÅOP er et effektivt redskab til at sammenligne lån med ens løbetid, da udgifter bliver direkte sammenlignelige. Det er dog misvisende hvis du sammenligner lån med forskellig løbetid. I så fald anbefaler TjekLån at du kigger på kreditomkostningerne som udgangspunkt for sammenligningen.

Sammenlign vores lån og se nærmere på ÅOP'erne 


notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)