Tjek-lån
HVOR MEGET VIL DU LÅNE?


DIN ALDER?
+25 år
  Vælg hvor meget du vil låne
  Vælg din alder
  Klik på Find lån

Lån penge online

En nem, hurtig og sikker måde at låne penge på - kun de bedste låneudbydere

- Læs mere om at låne penge online her -ET ONLINE LÅN ER EN NEM, HURTIG OG SIKKER MÅDE AT LÅNE PENGE PÅ


Når du søger et online lån, er du sikret en hurtig og smertefri ansøgningsproces. Udbyderne på lånemarkedet for online lån gransker ganske enkelt ikke din økonomi så nøje som de gammeldags bankfilialer. Derfor kan din ansøgning behandles langt hurtigere, du kan typisk få svar indenfor få minutter og forvente langt hurtigere udbetaling.

Formålet med lånet er fuldkommen i dine hænder, du slipper for at forklare, hvad du skal bruge pengene til. Du forventes heller ikke at skulle stille sikkerhed for at få godkendt lånet. Dette er især en fordel hvis du står og har brug for at låne penge nogenlunde hurtigt, eftersom selv en godkendt ansøgning til et banklån tager tid at behandle før pengene kan udbetales.

HVAD SKAL DU KIGGE EFTER?


Den rentesats der er oplyst ved de forskellige lån er et udgangspunkt, som vil blive personligt tilpasset, når du har indsendt en låneansøgning til udbyderen. Udbyderen sender et skræddersyet lånetilbud tilbage, hvilket du kan vælge at acceptere. Af hensyn til denne struktur anbefaler TjekLån at du søger lån hos mindst tre forskellige udbydere, så du dermed får flere individuelt tilpassede lån at sammenligne.

Når du undersøger låneomkostningerne er det vigtigt at kigge på de tal, som står med småt. For at sammenligne lån behøver du ikke kunne gennemskue alle de kryptiske begreber, de vigtigste oplysninger er nemlig samlet i den såkaldte ÅOP. Årlige Omkostninger i Procent er et samlet udtryk for, hvor meget lånet vil koste dig at have - inklusiv diverse udgifter - udtrykt i procent per år af lånesummen.

De udgifter inkluderet i ÅOP’en er bl.a. administrationsomkostninger, renters rente og en lang række engangsomkostninger som f.eks.:


 • Ekspeditionsgebyr

 • Dokumentgebyr

 • Stiftelsesprovision

 • Tinglysningsafgift

 • Etc.Disse engangsomkostninger varierer alt efter hvilken låneudbyder du vælger, hvilket kan gøre det svært at sammenholde forskellige lån. ÅOP er derfor et centralt værktøj for at sammenligne lån og identificere det mest fordelagtige lån. Derfor er det vigtigt at du bruger dette begreb, når du bruger TjekLån til at finde dit næste lån.


HVILKET BELØB OG HVILKET BEHOV?Når du har behov for at tage et lån, er det naturligvis vigtigt, at du låner med fornuften og ikke låner mere end du rent faktisk har brug for. Lånet skal dække dit aktuelle behov, men jo højere beløb du vælger, jo mere skal du også afdrage med hver måned.

Hvis du mangler penge i hverdagen, har vi her en række råd du kan tage til overvejelse:


 • Få flere penge ved at skære ned på dine udgifter. Du kunne eksempelvis undersøge om du betaler for meget for dit bredbånd hos TjekBredbånd, om du kunne skære ned på dit mobilforbrug eller undvære Netflix abonnement.

 • Der kan være muligheder for økonomisk støtte, eksempelvis i form af boligstøtte. Flytter du til et nyt lejemål yder de fleste kommuner et 5-årig rentefrit indskudslån.

 • Hold øje med dit forbrug. Det kan hurtigt blive for nemt at svinge dankortet uden at man mærke pengepungen svinder ind. Prøv at planlægge og samle dine madindkøb, så du ikke udsætter dig selv for så mange potentielle impulskøb.Har du behov for at låne bør du være sikker på, at du finder det billigste lån til dit behov ved at bruge en sammenligningstjeneste som TjekLån. Er du studerende og mangler penge, så har du mulighed for at optage et SU lån, et særdeles fordelagtigt lån der kun tilbydes til studerende.

HVAD SKAL DER TIL FOR AT LÅNE?


Går du ned i den lokale bank for at søge om et banklån, kan du forvente at blive krydsforhørt omkring formålet med lånet, og du vil blive bedt om at stille sikkerhed for lånet. Online banker opererer på et andet grundlag og efterspørger derfor ikke sikkerhed for lån, de udspørger dig ej heller om formålet med lånet. De har dog nogle få krav der gør sig gældende, for at du kan få lov til at optage et lån:


 • Du skal være myndig, dvs. fyldt 18 år

 • Du skal bekræfte din identitet via NemID, der også benyttes til at foretage digitale underskrift

 • Du må ikke være registreret i RKI

 • En fast indtægt er en fordel.
For at kunne indgå i en juridisk bindende aftale skal du være fyldt 18 år. Af hensyn til en ofte ustabil økonomi er der begrænsede lånemuligheder for unge mellem 18-25 år. TjekLån har taget højde for dette ved at indbygge en unik alders-filtrering, der sørger for kun at vise tilgængelige lånemuligheder ud fra brugerens alder.

Med en online låneaftale behøver du ikke bevæge dig udenfor dit hjem, da alt papirarbejdet foregår online. Det er blot et krav, at du har et NemID til at bekræfte din identitet og senere hen til at underskrive låneaftalen. Det sikrer at der ikke snydes med lånet, eller at andre ikke optager lån i dit navn.

Når du videregiver oplysninger til låneudbydere vurderes din indkomst og ser de, at du har en fast og stabil indtægtskilde, vil dette være til din fordel. En fast indtægt giver et større økonomisk råderum og dermed en øget chance for at betale lånet tilbage i rette tid. Det vil ligeledes resultere i et lånetilbud med lavere rente og lavere omkostninger, hvis du har fællesøkonomi med en ægtefælle.

ER DU HAVNET I RKI?


Hvis du er uheldig og er havnet i RKI, Ribers Kredit Information, så kan det vise sig meget svært at optage et lån. Er man mærket ‘dårlig betaler’ vil mange låneudbydere vurdere, at risikoen er for stor og vil derfor ikke tilbyde lån til RKI registrerede.

Der er findes dog enkelte udbydere, der er villige til at udlåne penge alligevel, men i disse tilfælde vil det være til en ekstremt høj rente og en sådan aftale kan være katastrofal for en allerede sart økonomi. Derfor har TjekLån valgt ikke at henvise til udbydere, der tilbyder lån trods RKI, da man som RKI registreret risikerer at komme i endnu større problemer med et RKI lån.

Vi anbefaler at du fokuserer på at betale din gæld til de kreditorer, der har meldt dig til registret, hvilket betyder at du bliver slettet fra registret.

LÅN MED FORNUFTEN


Ønsker du et online lån er det vigtigt, at du husker på, at du betaler en højere pris for de fordele du får. Diverse gebyrer, renter og stiftelsesomkostninger er højere end ved et traditionelt banklån, derfor er det vigtigt, at du er realistisk omkring din privatøkonomi, lånets størrelse og løbetid. Prøv vores låneberegner der giver dig et klart overblik over fremtidige udgifter forbundet med et givent lån og størrelsen på dine afdrag måned for måned.

TjekLån anbefaler at du lægger et budget der giver et klart overblik over, hvad du har til overs hver måned. Du bør ikke låne mere end du har brug for, og vær realistisk omkring at kunne betale af på lånet inden for dets løbetid.