TjekLån viser reklamer for låneudbydere og modtager provision for at formidle lån
Lån penge billigt online på Tjeklån

Lån penge online

En nem, hurtig og sikker måde at låne penge på - kun de bedste låneudbydere
LÆS MERE OM AT TAGE ET LÅN HER PÅ SIDEN

 

 

ET ONLINE LÅN ER EN NEM, HURTIG OG SIKKER MÅDE AT LÅNE PENGE PÅ

Når du søger et online lån, er du sikret en hurtig og smertefri ansøgningsproces. Udbyderne på lånemarkedet for online lån gransker ganske enkelt ikke din økonomi så nøje som de gammeldags bankfilialer. Derfor kan din ansøgning behandles langt hurtigere, du kan typisk få svar indenfor få minutter og forvente langt hurtigere udbetaling.

Formålet med lånet er fuldkommen i dine hænder, du slipper for at forklare, hvad du skal bruge pengene til. Du forventes heller ikke at skulle stille sikkerhed for at få godkendt lånet. Dette er især en fordel hvis du står og har brug for at låne penge nogenlunde hurtigt, eftersom selv en godkendt ansøgning til et banklån tager tid at behandle før pengene kan udbetales.

 
 

Lån penge online

Det er nemt, sikkert og hurtigt at låne penge online. Alle låneudbydere, som vi viser på TjekLån er under tilsyn af Finanstilsynet i Danmark. Dette gør, at man kan være sikker på, at låneudbyderne ikke svindler med forbrugerne.

 

 

HVAD SKAL DU KIGGE EFTER?

Den rentesats der er oplyst ved de forskellige lån er et udgangspunkt, som vil blive personligt tilpasset, når du har indsendt en låneansøgning til udbyderen. Udbyderen sender et skræddersyet lånetilbud tilbage, hvilket du kan vælge at acceptere. Af hensyn til denne struktur anbefaler TjekLån at du søger lån hos mindst tre forskellige udbydere, så du dermed får flere individuelt tilpassede lån at sammenligne. Når du undersøger låneomkostningerne er det vigtigt at kigge på de tal, som står med småt.

For at sammenligne lån behøver du ikke kunne gennemskue alle de kryptiske begreber, de vigtigste oplysninger er nemlig samlet i den såkaldte ÅOP. Årlige Omkostninger i Procent er et samlet udtryk for, hvor meget lånet vil koste dig at have - inklusiv diverse udgifter - udtrykt i procent per år af lånesummen. De udgifter inkluderet i ÅOP’en er bl.a. administrationsomkostninger, renters rente og en lang række engangsomkostninger som f.eks.:

 • Ekspeditionsgebyr
 • Dokumentgebyr
 • Stiftelsesprovision
 • Tinglysningsafgift
 • Etc.

Disse engangsomkostninger varierer alt efter hvilken låneudbyder du vælger, hvilket kan gøre det svært at sammenholde forskellige lån. ÅOP er derfor et centralt værktøj for at sammenligne lån og identificere det mest fordelagtige lån. Derfor er det vigtigt at du bruger dette begreb, når du bruger TjekLån til at finde dit næste lån.

 
 

Hvorfor er der forskel på bankens renter og online låneudbyderes renter?

Det er, desværre, ikke gratis at låne penge. Når du optager et forbrugslån, i banken eller online, skal du betale renter og gebyrer af lånebeløbet. På den måde kommer du altid til at tilbagebetale et større beløb, end det beløb du faktisk har lånt. Mange forbrugslån, som man optager via nettet, har en højere rente end banklån. Dette skyldes at de online finansieringsselskaber har en større risiko, ved at låne penge ud uden at vide, om låntager er i stand til at tilbagebetale lånet inklusiv renter. Når du optager et online forbrugslån så behøver du ikke, som låntager, at stille sikkerhed for lånet. Hvis du optager et tilsvarende lån i en bank, så vil banken kræve en sikkerhed i form af pant i eksempelvis dit hus eller bil. Udbydere af online forbrugslån løber altså en langt større risiko end de traditionelle banker, hvilket afspejles i de høje renter. Desuden vil banken, når du optager et almindeligt banklån, gennemgå din privatøkonomi og du vil blive bedt om at fremlægge kontoudtog, årsopgørelser, bevis på fast indkomst m.m. På den måde sikre banken sig, at de låner penge ud til en person, som kan tilbagebetale gælden, og banken minimerer dermed de risici, der er forbundet med at låne penge ud. Rentesatsen, på et givent lån, er altså knyttet op på den risiko, en given bank eller låneudbyder løber ved at bevilge dig et lån. 

 

 

 

HVILKET BELØB OG HVILKET BEHOV?

Når du har behov for at tage et lån, er det naturligvis vigtigt, at du låner med fornuften og ikke låner mere end du rent faktisk har brug for. Lånet skal dække dit aktuelle behov, men jo højere beløb du vælger, jo mere skal du også afdrage med hver måned. Hvis du mangler penge i hverdagen, har vi her en række råd du kan tage til overvejelse:

 • Få flere penge ved at skære ned på dine udgifter. Du kunne eksempelvis undersøge om du betaler for meget for dit bredbånd hos TjekBredbånd, om du kunne skære ned på dit mobilforbrug eller undvære Netflix abonnement.

 

 • Der kan være muligheder for økonomisk støtte, eksempelvis i form af boligstøtte. Flytter du til et nyt lejemål yder de fleste kommuner et 5-årig rentefrit indskudslån. Overvejer du et lån til din bolig kan du se en oversigt over de billigste og bedste banker ved at klikke på linket her.

 

 • Hold øje med dit forbrug. Det kan hurtigt blive for nemt at svinge dankortet uden at man mærke pengepungen svinder ind. Prøv at planlægge og samle dine madindkøb, så du ikke udsætter dig selv for så mange potentielle impulskøb.

Har du behov for at låne bør du være sikker på, at du finder det billigste lån til dit behov ved at bruge en sammenligningstjeneste som TjekLån. Er du studerende og mangler penge, så har du mulighed for at optage et SU lån, et særdeles fordelagtigt lån der kun tilbydes til studerende.

 
 
 

Krav for at låne penge online

For at låne penge online skal man have et NemID. Man skal bruge NemID til at underskrive låneaftalen, som man får af långiver. Det betyder også, at man skal være fyldt 18 år for at låne online, da man også skal være 18 år for at kunne få sit eget NemID.
 

HVAD SKAL DER TIL FOR AT LÅNE?

Går du ned i den lokale bank for at søge om et banklån, kan du forvente at blive krydsforhørt omkring formålet med lånet, og du vil blive bedt om at stille sikkerhed for lånet. Online banker opererer på et andet grundlag og efterspørger derfor ikke sikkerhed for lån, de udspørger dig ej heller om formålet med lånet. De har dog nogle få krav der gør sig gældende, for at du kan få lov til at optage et lån:

 • Du skal være myndig, dvs. fyldt 18 år
 • Du skal bekræfte din identitet via NemID, der også benyttes til at foretage digitale underskrift
 • Du må ikke være registreret i RKI
 • En fast indtægt er en fordel.
For at kunne indgå i en juridisk bindende aftale skal du være fyldt 18 år. Af hensyn til en ofte ustabil økonomi er der begrænsede lånemuligheder for unge mellem 18-25 år. TjekLån har taget højde for dette ved at indbygge en unik alders-filtrering, der sørger for kun at vise tilgængelige lånemuligheder ud fra brugerens alder.
 
Med en online låneaftale behøver du ikke bevæge dig udenfor dit hjem, da alt papirarbejdet foregår online. Det er blot et krav, at du har et NemID til at bekræfte din identitet og senere hen til at underskrive låneaftalen. Det sikrer at der ikke snydes med lånet, eller at andre ikke optager lån i dit navn. Når du videregiver oplysninger til låneudbydere vurderes din indkomst og ser de, at du har en fast og stabil indtægtskilde, vil dette være til din fordel. En fast indtægt giver et større økonomisk råderum og dermed en øget chance for at betale lånet tilbage i rette tid. Det vil ligeledes resultere i et lånetilbud med lavere rente og lavere omkostninger, hvis du har fællesøkonomi med en ægtefælle.
 
 

Lån online trods RKI

Det kan godt være en udfordring at finde et online lån trods RKI. Vi viser her på TjekLån ikke nogen udbydere, som tilbyder lån trods RKI. Vi anbefaler i stedet for, at man fokuserer på at betale sine eksisterende lån tilbage med henblik på at komme ud af RKI først.
 

ER DU HAVNET I RKI?

Hvis du er uheldig og er havnet i RKI, Ribers Kredit Information, så kan det vise sig meget svært at optage et lån. Er man mærket ‘dårlig betaler’ vil mange låneudbydere vurdere, at risikoen er for stor og vil derfor ikke tilbyde lån til RKI registrerede.


Der er findes dog enkelte udbydere, der er villige til at udlåne penge alligevel, men i disse tilfælde vil det være til en ekstremt høj rente og en sådan aftale kan være katastrofal for en allerede sart økonomi. Derfor har TjekLån valgt ikke at henvise til udbydere, der tilbyder lån trods RKI, da man som RKI registreret risikerer at komme i endnu større problemer med et RKI lån. Vi anbefaler at du fokuserer på at betale din gæld til de kreditorer, der har meldt dig til registret, hvilket betyder at du bliver slettet fra registret.

 

 
 
 

Hvad betyder et stående lån?

Et stående lån er et lån, hvor du først skal tilbagebetale hovedstolen ved sidste termin. Det betyder, at du kun betaler renter og bidrag frem til sidste termin, hvor hovedstolen forfalder til fuld indfrielse. Et stående lån kaldes også for et afdragsfrit lån, og de fungerer altså ved, at du ikke afdrager på hovedstolen løbende. Du betaler blot renter og bidrag. 
 

Hvad kendetegner et stående lån?

Et stående lån er kendetegnet ved at lånet, igennem løbetiden, er afdragsfrit. Det vil sige, at terminsydelserne udelukkende består af renter og eventuelle bidrag eller gebyrer. Hovedstolen, på et stående lån, vil forfalde helt ved lånets udløb. 

 

 
 
 

LÅN MED FORNUFTEN

Ønsker du et online lån er det vigtigt, at du husker på, at du betaler en højere pris for de fordele du får. Diverse gebyrer, renter og stiftelsesomkostninger er højere end ved et traditionelt banklån, derfor er det vigtigt, at du er realistisk omkring din privatøkonomi, lånets størrelse og løbetid. Prøv vores låneberegner der giver dig et klart overblik over fremtidige udgifter forbundet med et givent lån og størrelsen på dine afdrag måned for måned.
 
TjekLån anbefaler at du lægger et budget der giver et klart overblik over, hvad du har til overs hver måned. Du bør ikke låne mere end du har brug for, og vær realistisk omkring at kunne betale af på lånet inden for dets løbetid. Og husk at det for næsten alle er muligt at låne penge nu, til det du lige drømmer om. Men husk samtidig at låne med omtanke og sikr dig, at du altid har en økonomi, hvor du kan betale lånet tilbage til tiden.
 

Bedste online lån november 2018

Det bedste online lån er det lån med lav ÅOP og lav rente. Lånets ÅOP (årlige omkostninger i procent) er det, der afgør, om et lån er billigt eller dyrt. Jo lavere ÅOP jo billigere er lånet. Man kan også finde et billigt lån ved at gå efter den lavest mulige rente.

 
 

Hvordan regner banken ud, hvad du kan låne til en ny bolig?

Overordnet set kigger banken på flere parametre, når de skal afgøre, om du kan få bevilliget et lån til din drømmebolig. Banken kigger blandt andet på din betalingsvilje og din evne til at tilbagebetale lånet. Det betyder, at din bank vil kigge på din økonomiske historik for at se, hvordan din adfærd har været omkring overtræk, indkomstniveau og eventuel gæld. Din bank kigger på disse parametre for at få et overblik over, hvordan din økonomisk situation har været og på nuværende tidspunkt er. En sund økonomi, i årene op til dit boligkøb, vil dermed øge dine chancer for at få lov til at låne. Banken vil også kigge på din betalingsevne, som er din nuværende økonomiske styrke. Du er derfor nødt til at fremvise lønsedler, budget og have et overblik over dine faste udgifter. Når banken vurderer din betalingsevne, så kigger de ofte på din formue (eksempelvis din opsparing), din gæld og dit rådighedsbeløb. Dit rådighedsbeløb er det tal, som viser om du hver måned har penge nok til at betale ydelserne på din gæld. 

 

 

 

Lån penge online

Det er nemt, sikkert og hurtigt at låne penge online. Alle låneudbydere, som vi viser på TjekLån er under tilsyn af Finanstilsynet i Danmark. Dette gør, at man kan være sikker på, at låneudbyderne ikke svindler med forbrugerne.

 
 


notifyImg
logo

Indtast din e-mail og modtag andre billige lånetilbud fra os:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser