Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Hvor stort et lån kan jeg tage?

Hvor stort et lån kan jeg tage?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 05. september, 2022

Når du skal optage et lån, vil der ofte opstå spørgsmål såsom, hvor stort et lån du kan optage. Vælger du at ansøge et lån, vil dine lånemuligheder afhænge af dig og din privatøkonomi samt den enkelte låneudbyder. 

Det kan være svært at finde ud af, hvilke faktorer der er relevante, når du skal optage et lån. Vi har lavet en guide, hvor du får et overblik over, hvordan det hænger sammen, når du skal finde ud af, hvor meget du kan låne. 

Hvad skal dit lån bruges på?

Først og fremmest vil dine lånemuligheder afhænge af, hvad pengene skal bruges på. Det maksimale lånebeløb afhænger ofte af formålet for dit lån, og vil derefter også variere hos den enkelte låneudbyder. 

Skal du eksempelvis låne penge til en ny bil bolig, vil det maksimale lånebeløb være forholdsvis højere end et almindeligt forbrugslån. Det hænger sammen med at formålet ved et boliglån har en større værdi, og banken tør dermed låne en større sum penge ud. 

Skal du låne penge til dit forbrug, skal du ikke angive lånets formål, når du ansøger om et forbrugslån. På trods af dette bør du være klar over formålet for dit lån, og overveje grundigt om det er nødvendigt at låne penge til det. 

Hvor stort et lån kan jeg tage?

Hvordan ser din økonomiske situation ud?

En anden vigtig faktor er din økonomiske situation, som ofte også er med til at afgøre, hvor stort et lån du kan godkendes til. Her vil låneudbyderen ofte stille krav til din nuværende privatøkonomi samt en prognose for din fremtidsmæssige situation. 

Først og fremmest er det vigtigt, at din nuværende økonomiske situation er holdbar til et lån. Har du en sund og stærk økonomi, vil långiveren føle sig mere sikker i, at pengene kan tilbagebetales. Du vil af den årsag opleve, at du kan låne et væsentligt større beløb. 

Som forbruger vil du også kunne låne mere, hvis din fremtidige udsigt for din privatøkonomi ser god ud. Du vil altså opleve at nogle låneudbydere, stiller krav til din årlige indkomst, for at sikre at din indkomst kan klare den månedlige ydelse. 

Et eksempel på hvorfor den fremtidige udsigt for din økonomi spiller en rolle, er når studerende skal låne penge til en ny bil, bolig eller lignende. Når studerende ansøger om lån i slutningen af deres studie, vil udsigten til deres fremtidige økonomiske situation være god, og du vil dermed ofte kunne låne en god mængde penge. 

Når du ansøger om et lån, vil långiveren foretage en kreditvurdering, for at tjekke om du er kreditværdig. En kreditvurdering foretages, for at sikre at du som låntager har mulighed for at tilbagebetale det lånte beløb. 

Hvordan ser din økonomiske situation ud?

Søg rådgivning

Skulle du have flere spørgsmål, kan det anbefales at du søger rådgivning. Her kan det være en god ide, hvis du booker et møde med din bankrådgiver, som kan fordybe din situation for dig samt angive dine lånemuligheder. 

Fortsæt til oversigt over bedste lån lige nu

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik