Sådan tjener vi penge >
Indholdsfortegnelse

Del på:

Derfor skal du aldrig låne af venner og familie

Alle kan opleve at komme i en situation, hvor man pludselig skal bruge penge til en uforudset udgift. Der findes mange forskellige forbrugslån på det danske marked, men alligevel vælger mange at gå til venner eller familie for at spørge om hjælp. 

Vælger du at spørge venner og familie om hjælp, er der både fordele men også mange ulemper. Læs med her hvis du vil vide, hvorfor du skal overveje grundigt, om du bør låne penge af venner eller familie. 

Gratis lån fra venner og familie

I dag findes der en lang række muligheder, hvor du kan optage lige det beløb, du står og mangler, dog foretrækker mange at spørge venner eller familie om hjælp. Ofte vælger man denne løsning, fordi man kan få et gratis forbrugslån. 

Venner og familie har ofte svært ved at opkræve renter, gebyrer og øvrige omkostninger, og derfor bliver et lån normalt opfattet som en tjeneste i stedet for en handel, hvor de sælger en service. 

Vælger du at optage et gratis lån gennem venner og familie, vil lånet ikke have nogle økonomiske omkostninger, dog kan der være nogle på et personligt niveau. Det kan være en dårlig idé, som kan ødelægge venskabelige forhold for altid. 

Gratis lån fra venner og familie

Gratis lån fra venner og familie

Problemer med tilbagebetaling af lånet

Et lån fra en ven eller et familiemedlem er ikke nødvendigvis problematisk, hvis man kan overholde lånets aftaler. Desværre er dette ikke altid muligt, og det kan give anledning til mange negative følelser i forhold til de lånte penge. 

Når man tager lånet, er man ofte sikker på, at man kan betale pengene tilbage. Som forbruger bør du ikke glemme, at man tager lånet på grund af en uforudset udgift til at starte med. 

Hvis det lånte beløb ikke bliver betalt tilbage som aftalt, vil der ofte opstå problemer, hvis man bruger pengene på ting, som virker unødvendige for långiveren. Det kan nemt give anledning til uvenskab, som kunne være undgået. 

Hvis du skal låne penge af venner eller familie

Hvis du skal låne penge af venner eller familie, er det en rigtig god idé, hvis du først tænker dig grundigt om. Der er en risiko for uvenskab forbundet med lånet, så du bør overveje din beslutning grundigt. 

Der findes mange gode og billige forbrugslån på markedet i dag, hvor du ikke behøver at betale en formue i renter. Der er udgifter forbundet med et forbrugslån, men til gengæld får du lov at låne penge fra en uvildig udlåner, som ikke blander sig i din privatøkonomi, mens du betaler lånet tilbage. 

Vælger du at låne fra venner eller familie, bør du altid lave en skriftlig aftale. Du kan dog spare dig selv for meget besvær, nervøsitet og måske uvenskab, hvis du vælger at optage et almindeligt forbrugslån, og dermed ikke blander penge og personlige relationer sammen.

Hvor mange penge må man låne af familie?

Som familie er det muligt at låne penge til hinanden, som ofte gælder forældre der låner til deres børn. Her har man mulighed for at oprette et familielån, hvor der kan lånes penge helt rente- og gebyrfrit.

Der er ingen beløbsgrænse for, for hvor stort lånet må være. Du kan altså som forbruger optage lige det beløb, du har behov for, dog skal du være opmærksom på ulemperne.

Skulle du komme i en dårlig økonomisk situation i løbet af tilbagebetalingsperioden, kan der forekomme følelsesmæssige problemer. Der er kan altså opstå problemer, hvis du ikke kan tilbagebetale lånet, men vælger at bruge penge på ting, som långiveren føler er unødvendige. 

 

Fortsæt til oversigt over bedste lån lige nu

Gør som 38.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Nyeste lån på Tjeklån
De billigste lån
Mest populære lån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik

ansøg Ansøg nu