Sådan tjener vi penge >

Lån til sommerhus

Sammenlign lån og få lave renter på dit næste lån

Opdateret 23. januar, 2024

Anbefalet i juni

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 7,49 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.037 kr. Samlede kredit omk.: 5.280 - 22.244 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.280 - 62.244 kr.
4,4
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Du kan indfri lånet før tid
 • Intet oprettelsesgebyr
 • Ingen månedlige gebyrer
 • God kundeservice
 • Bonusprogrammer
Ulemper
 • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
 • Mange muligheder, der kan skabe forvirring
 • Begrænset fysisk tilstedeværelse, kun online.

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 7,49- 20,73 % ÅOP: 5,11- 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274-62.199 kr. Løbetid 1-15 år
5
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Du kan indfri lånet før tid
 • Lav pålydende rente fra 4,99 %
 • Intet oprettelsesgebyr
 • Ingen månedlige gebyrer
 • God kundeservice
Ulemper
 • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
 • Mange muligheder, der kan skabe forvirring

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Bank Norwegian | Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Derfor kan du trygt bruge Tjek-lån.dk til at finde dit næste lån

På Tjeklån arbejder vi dagligt på at give dig et overblik over dine lånemuligheder og sørge for at vise de nyeste og bedste lån. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser, renter, fordele og ulemper og dybdegående anmeldelser. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.

Følgende medier har skrevet om TjekLån

Jubii Logo New (1)
Søndagsavisen
Finans Logo New (1)
Nordjyske Logo New(1) (1)
Jyllands Posten Logo New (1)
Indholdsfortegnelse

Boliglån sider

Kan du forestille dig en lun sommerdag, hvor du slapper af i solen, har sand under fødderne og natur omkring dig? Mange mennesker går og drømmer om et sommerhus, hvor de kan flygte fra dagligdagens stress og jag, og hvor de har mulighed for at være omgivet af af ro og masser af natur.

Et sommerhus kan være det perfekte sted at koble af og holde ferie, og der er mange gode fordele ved et sommerhus. Nogle mennesker lader sommerhusdrømmen forblive en drøm, mens andre gør drømmene til seriøse overvejelser. Hvis du er en af dem, der går og overvejer at købe sommerhus, så er der i den forbindelse mange overvejelser, du skal gøre dig.

Det er vigtigt, at du tænker over, hvad formålet med dit sommerhus skal være, så du lettere kan finde det helt rigtige sommerhus, som passer til alle dine behov. Hvilket område ønsker du at købe sommerhus i? Hvor langt væk skal dit sommerhus ligge fra din bolig? Hvilken stand ønsker du, at dit sommerhus skal være i? Er dit sommerhus kun til eget brug, eller skal det også bruges til udlejning? 

Når du har sporet dig ind på, hvilke ønsker og krav du har for dit kommende sommerhus, så kan du gøre dig overvejelser omkring finansieringen af dit sommerhus.

Når du ønsker at købe et sommerhus, har du sandsynligvis behov for at låne penge til at finansiere købet, og du kan låne penge på flere forskellige måder. Alt andet lige er et lån til sommerhus næsten uundgåeligt, da det er de færreste mennesker, som har pengene til at kan købe et sommerhus kontant.

Et lån til sommerhus minder på mange måder om et lån til helårsboliger, men der er alligevel også nogle markante forskelle, som er vigtige, at du kender til. Du kan læse gode råd og meget mere om dine muligheder for et lån til sommerhus herunder, så du har de bedste forudsætninger for at finde det bedste og billigste lån til sommerhus, som passer til lige netop dine behov.

Hvad koster det at låne til sommerhus?

Når du ønsker at købe et sommerhus, er det essentielt for dig at vide, hvor meget det vil koste dig at låne penge til at kan købe det sommerhus, du ønsker. Du skal nemlig være sikker på at have råd til at kan betale den ekstra udgift, som et sommerhus vil give dig, og derfor er det vigtigt, at din økonomi bliver vurderet inden køb af sommerhus, således du med god samvittighed kan låne penge til at kan købe det sommerhus, du drømmer om.

Når du ønsker at låne penge til at kan købe det sommerhus, du drømmer om, så er det derfor en god idé at have et overblik over dit generelle rådighedsbeløb om måneden, så du har luft nok i din økonomi til at kan betale for de månedlige udgifter ved dit sommerhus.

Det kan være svært at svare på, hvad det helt konkret vil koste dig at låne penge til at kan købe det sommerhus, du drømmer om, for der er mange forskellige faktorer, som har betydning for prisen på dit lån. Først og fremmest kommer det meget an på din nuværende økonomiske situation i forhold til prisen på dit lån.

Når banken eller en anden låneudbyder skal vurdere, hvor meget det vil koste dig at låne til at købe et sommerhus, så laver de som regel en vurdering i samspil med hele din økonomi. Hvis du eksempelvis ejer en helårsbolig, så kan det også have en betydning for, hvor meget det vil koste dig at låne til et sommerhus.

Afhængig af hvilken type lån til sommerhus, du kan få, har du som regel mulighed for at vælge mellem en fast eller variabel rente på dit kommende lån. En fast rente vil være stabil i hele lånets løbetid, mens en variabel rente vil ændre sig afhængig af, hvordan markedet udvikler sig i løbet af lånets løbetid.

Med en variabel rente kan du både risikere, at renten vil stige, hvilket vil gøre lånet dyrere, eller du kan være heldig, at renten vil falde, hvilket vil gøre lånet billigere. Du skal gøre dig overvejelser omkring, hvor risikovillig du er i forhold til renten, men de fleste mennesker foretrækker dog en variabel rente, når de skal optage lån til sommerhus.

Hvis det bliver vurderet, at du ikke kan låne penge til at kan købe det sommerhus, du drømmer om, fordi du ikke har råd, så kan banken eller en anden låneudbyder komme med gode råd til, hvordan du alligevel kan komme tættere på drømmen om at købe et sommerhus.

Hvor meget kan man låne til et sommerhus?

Når du ønsker at låne penge til et sommerhus, kan der være forskellige måder, hvorpå du kan finansiere dette lån, hvilket har betydning for, hvor mange penge du har mulighed for at låne.

Grundlæggende er der tre forskellige måder, hvorpå du kan finansiere et køb af sommerhus. Det kan ske gennem egenfinansiering, et boliglån i banken samt et realkreditlån. Det er dog de færreste mennesker, som har råd til at kan købe et sommerhus kontant, så du vil sandsynligvis få brug for at optage et lån.

Den billigste finansieringsløsning vil uden tvivl være et realkreditlån, da et realkreditlån har den billigste rente. Dog skal du være opmærksom på, at reglerne for finansiering med et realkreditlån er anderledes for sommerhuse end for helårsboliger. Hvor du ved helårsboliger har mulighed for at kan låne op til 80% af boligens værdi med et realkreditlån, har du ved sommerhuse kun mulighed for at kan låne op til 75% af boligens værdi med et realkreditlån.

Derudover skal du selv have minimum 5% af boligens værdi til udbetaling, hvilket betyder, at de resterende 20% kan finansieres gennem et banklån, eller du kan overveje at optage et realkreditlån i din helårsboligs friværdi. 

Et realkreditlån vil som udgangspunkt altid være den billigste løsning, så hvis du har nogen form for friværdi i din helårsbolig, så kan vi anbefale dig at optage et realkreditlån i denne friværdi. Hvis du ikke har nogen friværdi i din helårsbolig, eller du slet ikke ejer nogen helårsbolig, så skal du finansiere de resterende 20% af sommerhusets værdi gennem et banklån.

Selvom du kun behøver at egenfinansiere minimum 5% af boligens værdi, så vil det naturligvis være en fordel for dig, hvis du har mere end de 5%, så du kan undgå at låne for mange penge i banken.

Afhængig af din økonomiske situation, kan du også risikere, at du ikke har mulighed for at låne helt op til 20% af boligens værdi gennem et banklån, hvilket betyder, at du er tvunget til at kunne egenfinansiere mere end 5% af boligens værdi, hvis du vil have mulighed for at kan købe et sommerhus.

Der er mange forskellige faktorer, der har betydning for, hvor mange penge du har mulighed for at låne til at købe et sommerhus, og det er en god idé, at du undersøger dine muligheder og snakker med banken om, hvilken løsning der passer bedst til din økonomiske situation.

Hvis banken slet ikke vil give dig et lån til sommerhus, så kan du finde mange online låneudbydere, som højst sandsynligt gerne vil tilbyde dig et lån. Du skal dog være påpasselig, da disse lån ofte er langt dyrere end et lån i banken, fordi renten er højere.

Hvis du har mulighed for det, vil vi til enhver tid anbefale et realkreditlån til at finansiere købet af dit sommerhus, da dette er den billigste løsning for langt de fleste mennesker.

Hvem kan ansøge om et lån til et sommerhus?

Når du ønsker at låne penge til at købe sommerhus, skal du være opmærksom på, om du opfylder kravene til et lån. Først og fremmest er der to krav, du skal opfylde for overhovedet at være i stand til at kan købe et sommerhus i Danmark.

Enten skal du have fast bopæl i Danmark, eller så skal du tidligere have boet sammenlagt fem år i Danmark. Derudover har de fleste banker og låneudbydere nogle grundlæggende krav, som skal opfyldes, før man kan blive godkendt til et lån. Blandt andet gælder der, at du skal være fyldt 18 år, du skal have fast indkomst, og så må du ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.

Når du er fyldt 18 år, betragtes du automatisk som værende mere ansvarsfuld, og det er desuden også de færreste mennesker under 18 år, som overhovedet ønsker at købe et sommerhus. Ydermere er det næsten umuligt for dig at finde nogen banker eller låneudbydere, som vil give dig et lån, hvis du er registreret i RKI.

Hvis du er registreret i RKI, bliver du betragtet som en dårlig betaler, som ikke er ansvarlig nok til at tilbagebetale de penge, som du skylder. Hvis du opfylder disse simple krav, kan du sagtens ansøge om et lån til sommerhus. Dog vil banken altid foretage en konkret vurdering af din økonomi, hvor de vil vurdere, hvorvidt der er luft nok i din økonomi til at kan betale for et sommerhus.

På baggrund af denne vurdering vil de enten godkende eller afvise din låneansøgning.

Boliglån sider

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu