Sådan tjener vi penge >

Lån til renovering

Sammenlign og find det bedste lån for dig

Opdateret 23. januar, 2024

Anbefalet i juli

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 7,49 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.037 kr. Samlede kredit omk.: 5.280 - 22.244 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.280 - 62.244 kr.
4,4
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Du kan indfri lånet før tid
 • Intet oprettelsesgebyr
 • Ingen månedlige gebyrer
 • God kundeservice
 • Bonusprogrammer
Ulemper
 • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
 • Mange muligheder, der kan skabe forvirring
 • Begrænset fysisk tilstedeværelse, kun online.

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 7,49- 20,73 % ÅOP: 5,11- 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274-62.199 kr. Løbetid 1-15 år
5
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Du kan indfri lånet før tid
 • Lav pålydende rente fra 4,99 %
 • Intet oprettelsesgebyr
 • Ingen månedlige gebyrer
 • God kundeservice
Ulemper
 • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
 • Mange muligheder, der kan skabe forvirring

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Bank Norwegian | Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Derfor kan du trygt bruge Tjek-lån.dk til at finde dit næste lån

På Tjeklån arbejder vi dagligt på at give dig et overblik over dine lånemuligheder og sørge for at vise de nyeste og bedste lån. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser, renter, fordele og ulemper og dybdegående anmeldelser. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.

Indholdsfortegnelse

Finansiere din renovering

Der kommer tidspunkter i alle menneskers liv, hvor der opstår behov for at låne penge. Der kan være mange årsager til, hvorfor man får behov for at optage et lån, men fælles for dem alle er, at man låner penge, fordi man ikke selv har økonomien til at gøre eller købe det, man ønsker sig.

Et lån gør det muligt at finansiere det, man ønsker sig, men man skal samtidig også tænke sig om, før man låner penge, for de skal jo betales tilbage igen på et tidspunkt.

En af de største investeringer, vi kan gøre os i løbet af livet, er at købe en bolig. Det er dyrt og omfattende at købe en bolig, og det er de færreste mennesker, som har råd til selv at finansiere et boligkøb. Derfor optager størstedelen et lån, som kan hjælpe med at finansiere boligkøbet. 

Men en drømmebolig ser ikke altid ud som en drømmebolig fra starten af, for nogle gange har boligen brug for en kærlig hånd, før den kommer til at se ud, som man ønsker det. Det kan også være, du allerede ejer en bolig, men har brug for mere plads, eller du drømmer om et nyt køkken eller et nyt badeværelse i din eksisterende bolig.

Grundlæggende kan der være mange forskellige årsager til, at du ønsker at renovere og forbedre din bolig, men da det hurtigt kan blive en omfattende proces, er det de færreste mennesker, der har råd til selv at finansiere en renovering.

I denne forbindelse kan du optage et lån til renovering, således det bliver muligt for dig at renovere det, du ønsker ved din bolig. Hvor mange penge du kan låne afhænger både af renoveringens størrelse samt, hvordan din økonomiske situation ser ud.

Inden du vælger at optage et lån til renovering, er der mange overvejelser du skal gøre dig, således du kan ende ud med det bedste og billigste lån, som passer bedst til de behov, du har i forhold til renoveringen af din bolig. Hvis du skal låne til renovering eller forbedring af din bolig, findes der flere forskellige muligheder for finansiering.

Hvis du ønsker at optage lån til renovering i banken, kan du låne på flere forskellige måder, og ellers kan du også optage lån til renovering gennem en online låneudbyder. Her på vores hjemmeside kan du dog blive meget klogere på lån til renovering, hvor du kan læse mere om alle de nødvendige overvejelser, du skal gøre dig, når du ønsker at optage et lån til din renovering.

Lån til renovering

Lån til renovering

Lån til renovering af bolig

Før du ansøger om et lån, kan det være en god idé først at finde ud af, hvor omfattende et renoveringsprojekt du ønsker. Der er nemlig ingen grund til, at du låner flere penge, end du reelt har brug for, da din månedlige ydelse så vil være langt højere end nødvendigt.

Hvis du eksempelvis kun ønsker at renovere dit køkken eller dit badeværelse, har du måske kun brug for at låne 150.000 kroner, mens du ved en større renovering nok vil få brug for at låne op til 500.000 kroner, hvis ikke mere. Derfor kan du med fordel undersøge og indhente tilbud fra forskellige håndværker og entreprenører, så du på den måde kan finde ud af, hvad dit renoveringsprojekt cirka kommer til at koste.

Først når du har en idé om omfanget af dit renoveringsprojekt, kan du kontakte banken eller en anden låneudbyder og høre om dine muligheder for et lån til renovering.

Der findes flere måder, hvorpå du kan finansiere din kommende renovering, så her skal du også gøre dig overvejelser omkring, hvad der passer bedst til din økonomiske situation. Hvis du allerede bor i en bolig, hvor du før har optaget et realkreditlån, så kan du vælge at omlægge dit eksisterende realkreditlån, da det vil give dig den billigste rente.

Alternativt kan du overveje muligheden for at optage et nyt realkreditlån, da det også vil give dig en billigere rente i forhold til, hvis du skulle optage et almindeligt banklån.

Derudover har du også mulighed for at finansiere din renovering gennem friværdien i din bolig, eller du har mulighed for at få en byggekredit til at renovere for. Hvilken finansieringsmulighed, som passer bedst til dig, afhænger af flere forskellige ting, og det kan være en svær beslutning at træffe selv. Derfor er det en fordel for dig at rådføre dig med din bank, som kan hjælpe dig med at vurdere, hvordan du bedst muligt kan finansiere din renovering.

Du kan få gode råd hos banken, således du har råd til at låne de penge, du ønsker. Du skal dog også huske på, at der vil gå et stykke tid, fra du ansøger om et lån til du vil få lånet udbetalt.

I mange tilfælde skal din bolig vurderes, hvis du ønsker at finansiere din renovering gennem friværdien i din bolig, og det kan tage noget tid. Banken skal vurdere din økonomi og din situation, før de kan godkende dit lån, så du ikke låner flere penge, end du har råd til.

Lån til renovering af hus

Du har mulighed for at låne penge til renovering i mange typer boliger, men det ses ofte, at folk ønsker at renovere huse, enten når de køber huset, eller når huset trænger til at optimeres og forbedres efter noget tid.

Men inden du overhovedet kan gå i gang med renoveringen af dit hus, er du nødt til først at have styr på omfanget af renoveringen samt finansieringen af din renovering. På den måde kan du sikre dig, at du rent faktisk har råd til at låne de penge, den ønskede renovering kræver, og samtidig kan du sikre dig, at du ikke låner flere penge, end du reelt har brug for, så du ikke får for høje månedlige udgifter, når du skal betale lånet tilbage. 

Hvis du har boet i dit hus i noget tid, kan det være, at boligens værdi er steget i mellemtiden, og derfor har du mulighed for at optage et lån til renovering gennem friværdien i dit hus. En friværdi er forskellen mellem det, som banken vurderer dit hus til, og det som du skylder i din bolig gennem et tidligere lån. Hvis der er friværdi i dit hus, har du mulighed for at låne op til 80% af friværdien i dit hus.

Denne finansieringsmulighed vil højst sandsynligt være billigst for dig, så hvis du har mulighed for at finansiere din renovering gennem friværdien i dit hus, bør du overveje dette.

Hvis du har brug for et større lån end, hvad friværdien giver dig mulighed for, så kan du også optage et nyt realkreditlån, eller du kan ændre i dit eksisterende realkreditlån, hvis omfanget af dit renoveringsprojekt er forholdsvis stort. Derudover har du også mulighed for at optage et lån til din renovering gennem en såkaldt byggekredit.

En byggekredit fungerer nogenlunde på samme måde som en kassekredit, som du kan trække fra, hvis du skal betale udgifter til dit renoveringsprojekt løbende. Hvis renoveringen af dit hus strækker sig over mange måneder, så kan du med fordel overveje en byggekredit, da din økonomi ikke vil blive så belastet på én gang, når du kun gradvist trækker penge fra kontoen til at betale for renoveringen.

Du skal dog være opmærksom på, at renten på en byggekredit er højere end dine andre finansieringsmuligheder, da banken ikke har mulighed for at tage sikkerhed for en byggekredit.

Når du er færdig med at renovere dit hus, har du mulighed for at omlægge din byggekredit til et realkreditlån eller et banklån, hvor der tages udgangspunkt i en ny vurdering af din boligs værdi, efter du har renoveret.

Lån til boligforbedringer

Lån til boligforbedringer

Lån til forbedring af hus

Selvom du måske tænker, at det kan være dyrt og omfattende at renovere din bolig, så skal du samtidig også huske på, at når du låner penge til renovering, så laver du samtidig en investering, fordi renoveringen vil forbedre og optimere din bolig markant. Således bliver både din hverdag nemmere, dine udgifter bliver sænket, og din bolig bliver mere og mere miljøvenlig.

Selvom det er dyrt at renovere, så er der stor chance for, at renoveringen af din bolig vil medføre, at din bolig vil stige i værdi, og dermed vil boligens værdi også stige, når du engang skal sælge din bolig. Du kan få flere penge ud af et boligsalg, men det forudsætter naturligvis, at du vil bruge dit renoverringslån til at forbedre din bolig på en måde, som vil øge værdien. 

Du kan forbedre dit hus ved at energirenovere boligen. Når du alligevel skal renovere din bolig, så kan det uden tvivl bedst betale sig at energirenovere din bolig, fordi du på den måde er med til at skåne miljøet, og samtidig kan du ende ud med et meget lavere energiforbrug, hvilket vil spare dig for mange penge hver måned.

En energirenovering kan eksempelvis være en udskiftning af vinduer og døre, eller at du isolerer væggene og gulvene bedre. Hvis du har en brændeovn, kan du med fordel overveje, om det er ved at være tid til at skille sig af med den, hvis du gerne vil spare på energien.

Du vil nemlig hurtigt blive overrasket over, hvor skadelig en brændeovn er for miljøet. Så selvom en renovering af din bolig kan være dyr og omfattende, så kan det godt betale sig at optage et lån til renovering, da du i det lange løb både kan spare penge og tjene penge på din bolig, når den på et tidspunkt skal sælges.

Når du forbedrer din bolig ved at energirenovere den, vil din bolig også få et bedre energimærke, hvilket er en vigtig faktor for fremtidige købere af din bolig. Yderligere er det også værd at være opmærksom på, at du har mulighed for at indberette dele af din renovering til SKAT og få håndværkerfradrag for grønne investeringer og renoveringer med henblik på energioptimering.

Dermed kan du altså være heldig at opnå besparelser på dele af din renovering, hvilket betyder, at du måske ikke behøver at låne lige så mange penge i banken.

Hvem kan ansøge om et lån?

Når du ønsker at optage et lån til at renovere for, skal du være opmærksom på, at du opfylder de nødvendige krav for at blive godkendt til et lån.

Det afhænger naturligvis af, hvor du vælger at optage et lån henne, men hvis du ønsker at optage et lån i din bank, er der som minimum nogle simple krav, du skal opfylde, som blandt andet lyder på, at du skal være fyldt minimum 18 år, du skal have bopæl i Danmark, og så må du ikke være registreret i RKI.

Når du er fyldt 18 år, betragtes du som værende mere ansvarsfuld i forhold til din økonomi, og derudover er det de færreste mennesker, som ejer sin egen bolig, inden de er fyldt 18 år. Derudover er det nærmest umuligt for dig at finde nogle låneudbydere, som vil låne dig penge, hvis du er registreret i RKI.

Når du er registreret i RKI, bliver du betragtet som en dårlig betaler, som ikke har økonomien til at betale de penge, du skylder, og du er derfor ikke ansvarsfuld nok til at låne flere penge.

Du kan se, hvilke krav der specifikt er til dig som låntager, når du kontakter din bank eller anden låneudbyder med henblik på et lån. Dog vil der selvfølgelig også være et krav til din økonomi, da det forventes, at du har en fast indkomst og en stabil økonomi, hvis du skal gøre dig nogle forhåbninger om at kunne blive godkendt til et lån.

Hvis du opfylder de meget simple krav, så kan alle boligejere som udgangspunkt optage et lån til at renovere for. Hvis du ønsker at optage et lån gennem friværdien i din bolig, er det dog et krav, at gælden er mindre end værdien på din bolig. Hvis du er i tvivl om, om du har mulighed for at få et lån til at renovere din bolig, så kan du altid snakke med din bank eller prøve at sende en låneansøgning afsted.

Inden dit renoveringslån kan blive godkendt, vil der blive foretaget en kreditvurdering af din økonomi, så banken kan sikre sig, at du har råd til at låne pengene. Hvis dit renoveringslån bliver godkendt af banken, skal du selv give dit samtykke og godkende lånet, så du hurtigst muligt har mulighed for at få udbetalt pengene, så du kan komme i gang med renoveringen af din bolig.

Lån til renovering

Lån til renovering

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu