Sådan tjener vi penge >

Indskudslån

Sammenlign billige lån med lav rente

Opdateret 23. januar, 2024

Anbefalet i juni

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 7,49 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.037 kr. Samlede kredit omk.: 5.280 - 22.244 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.280 - 62.244 kr.
4,4
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Du kan indfri lånet før tid
 • Intet oprettelsesgebyr
 • Ingen månedlige gebyrer
 • God kundeservice
 • Bonusprogrammer
Ulemper
 • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
 • Mange muligheder, der kan skabe forvirring
 • Begrænset fysisk tilstedeværelse, kun online.

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 7,49- 20,73 % ÅOP: 5,11- 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274-62.199 kr. Løbetid 1-15 år
5
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Du kan indfri lånet før tid
 • Lav pålydende rente fra 4,99 %
 • Intet oprettelsesgebyr
 • Ingen månedlige gebyrer
 • God kundeservice
Ulemper
 • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
 • Mange muligheder, der kan skabe forvirring

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Bank Norwegian | Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Derfor kan du trygt bruge Tjek-lån.dk til at finde dit næste lån

På Tjeklån arbejder vi dagligt på at give dig et overblik over dine lånemuligheder og sørge for at vise de nyeste og bedste lån. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser, renter, fordele og ulemper og dybdegående anmeldelser. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.

Følgende medier har skrevet om TjekLån

Jubii Logo New (1)
Søndagsavisen
Finans Logo New (1)
Nordjyske Logo New(1) (1)
Jyllands Posten Logo New (1)
Indholdsfortegnelse

Når man skal flytte, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Det kan især blive dyrt, når man flytter i en almen lejebolig, da man ved indflytning som regel skal betale indskud. Et indskud til en lejebolig består typisk af et depositum og en forudbetalt leje. Den forudbetalte leje får du ikke tilbagebetalt, da den bliver brugt til at betale de sidste måneders husleje, når lejeperioden er opsagt.

Et depositum bliver brugt til istandsættelse af boligen, når du flytter ud. Det kan eksempelvis være, at der skal males og slibes gulve, således boligen kan komme til at se ud, som da du flyttede ind. En udlejer har til enhver tid ret til at opkræve tre måneders husleje i depositum samt tre måneders forudbetalt leje.

Afhængig af prisen på huslejen kan de samlede udgifter for indskud altså hurtigt løbe op i mange penge, og det sætter en stor begrænsning for mange mennesker, hvis de ikke har de nødvendige penge til at betale indskud, men samtidig har brug for at flytte i en ny lejebolig.

En lejebolig kan være yderst dyr at flytte ind i, især i de større byer i Danmark, hvor huslejepriserne er tårnhøje. Det er derfor en tryghed for mange mennesker, at de til enhver tid har mulighed for at søge om et indskudslån i tilfælde af ikke selv at have pengene til at betale indskud.

Hvis du ikke selv har pengene til at betale dit indskud, kan du søge om et lån til indskud. Med et lån til indskud behøver du ikke at føle dig begrænset af, at du ikke har haft tid eller mulighed for at spare op til indskuddet. Du kan søge om et indskudslån på flere måder. Du kan søge om lån hos din bank eller anden låneudbyder, men du kan også søge kommunen om et indskudslån.

Find det billigste indskuds lån

Hvis du ønsker det billigste lån, kan du søge kommunen om et indskudslån, da det offentlige indskudslån har nogle gode fordele. Eksempelvis skal du ikke betale renter og afdrag på lånet de første fem år af låneperioden, og hvis du bor i lejlighed, skal du betale lånet tilbage i løbet af 10 år.

Før der kan ydes lån til dig, er der dog nogle særlige regler, der gør sig gældende, især hvis du ønsker at søge kommunen om et indskudslån. Herunder kan du blive meget klogere på indskudslån.

Hvad er et indskudslån?

Et indskudslån er en lånetype der bruges til at betale depositum og eventuelt forudbetal leje. som ofte er et krav for at indgå en aftale om at leje en bolig. 

Et indskudslån kan bruges til indskud, og man vil derfor ikke kunne optage et indskudslån til andet end indskuddet. Du skal derfor låne det præcise beløb, som udlejer har sat krav om.

Når du optager et indskudslån, skal du holde øje med ÅOP og løbetid, dog har du mulighed for, at indfri lånet før tid, hvis du flytter igen og du får depositum udbetalt. 

Hvor meget kan man låne til indskud i bolig?

Man kan låne op til 100.000 kr til indskud, og ofte mere. Dog er det de færreste lejeboliger, der kræver et depositum i den størrelse, da depositum ofte blot er 3 måneders husleje. 

Når man låner til indskud, er det en god idé, at overveje om man selv kan lægge en form for udbetaling, da lånet i så fald bliver billigere, samt vil man ikke skulle afbetale i nær så lang tid som hvis man ikke selv kunne lægge en del af beløbet til indskud.

Indskudslån ungdomsbolig

Hvis du ønsker at søge kommunen om et indskudslån, er der nogle særlige regler, der gør sig gældende i forhold til, hvilke typer boliger du kan søge om lån til.

Du kan søge om et indskudslån til en almen bolig i en almen boligforening samt ældreboliger og plejeboliger. Derudover har du også mulighed for at søge om et indskudslån til en ungdomsbolig, dog kræver det, at ungdomsboligen har et selvstændigt køkken. Hvis den almene ungdomsbolig har et selvstændigt køkken, er det desuden et krav, at boligen er taget i brug efter den 1. januar 1997.

Kommunen godkender desværre ikke et indskudslån til en almen ungdomsbolig uden selvstændigt køkken, så det skal du være opmærksom på, hvis du skal flytte i en almen ungdomsbolig uden selvstændigt køkken, og du har brug for at optage et lån for at have råd til at betale indskud. I dette tilfælde kan du overveje at se på dine muligheder for et indskudslån hos enten din bank eller en anden låneudbyder.

Indskudslån Århus kommune

Hvis du bor i Århus, kan du søge kommunen i Århus om et indskudslån. Måske du allerede bor i Århus og leder efter en ny bolig, eller det kan også være, du er på vej til at flytte til Århus og skal finde bolig i byen for første gang. Uanset hvad kan der ydes lån til dig gennem Århus kommune, hvis du ikke selv har pengene til at betale indskud.

Århus er især en attraktiv by at bo i for studerende, og der er mange, der flytter til byen for at studere. Derfor er der stor efterspørgsel på lejeboliger, og det betyder, at priserne på boliger kan være ret høje i Århus. De høje huslejepriser kombineret med depositum og forudbetalt leje kan betyde, at mange unge mennesker har svært ved at få råd til at betale indskud.

Heldigvis er der hjælp at hente, for du kan nemt søge kommunen om et indskudslån, hvis du ikke selv har pengene til det. Århus kommune tilbyder indskudslån til boligsøgende, der ønsker at flytte i enten almene boliger, ældreboliger, plejeboliger eller ungdomsboliger.

Inde på borger.dk kan du til enhver tid læse om reglerne for at søge om et indskudslån; du har mulighed for at søge om indskudslånet, og du kan give dit samtykke, før du ansøger om indskudslånet.

Sådan ansøger du om et indskudslån

Uanset om du ønsker at ansøge om et indskudslån gennem kommunen, eller du vil ansøge om et indskudslån gennem din bank eller anden låneudbyder, så er det en nem og hurtig ansøgningsproces.

Hvis du skal søge om et indskudslån gennem kommunen, kan du søge om lånet på borger.dk, hvor der er en nem guide, du kan følge. Først skal du vælge den kommune, som din bolig ligger i, og herefter vil du blive sendt videre til selve ansøgningen, hvor du skal udfylde en række oplysninger om dig selv.

Når du er færdig med at udfylde ansøgningen, skal du give dit samtykke og underskrive ansøgningen med dit MitID. Inden du begynder at udfylde ansøgningen, kan du med fordel sidde klar med en række oplysninger og dokumenter om dig selv, således ansøgningsprocessen bliver hurtigere og nemmere.

Det er blandt andet en fordel for dig at sidde klar med din lejekontrakt, dokumentation for din årsindkomst, din aktuelle indkomst samt en oversigt over dine konti. Disse dokumenter skal du nemlig bruge, når du skal udfylde ansøgningen. Derudover er det en god ide at have dit MitID klar, da du skal bruge dit MitID til at give dit samtykke og godkende ansøgningen til et indskudslån hos kommunen.

Indskudslån hos bank

Skal du i stedet søge om et indskudslån hos din bank eller hos en anden låneudbyder, så skal du som regel også udfylde en låneansøgning online. Her er det en god ide at undersøge lånemarkedet grundigt, da der kan være stor forskel på de indskudslån, som de forskellige låneudbydere kan tilbyde dig.

Derfor er det en god ide at indhente lånetilbud fra forskellige låneudbyder for at sammenligne de forskellige lån. På den måde kan du være sikker på at finde det bedste og billigste indskudslån, som passer bedst til de behov, du har. Hos de fleste låneudbydere skal du udfylde en simpel låneansøgning online, hvor du blot skal angive nogle få oplysninger om dig selv.

På baggrund af dine oplysninger angivet i låneansøgningen vil låneudbyderne foretage en kreditvurdering af dig og din økonomi, hvorefter de vil godkende dit indskudslån eller give afslag. Ligesom når du ansøger om et indskudslån hos kommunen, skal du hos låneudbyderne give dit samtykke, når er færdig med ansøgningen samt godkende ansøgningen med dit MitID.

Du kan forvente svar på din låneansøgning inden for meget kort tid, og hvis dit indskudslån bliver godkendt, bliver pengene udbetalt til din konto indenfor 1-2 hverdage. Med andre ord er det altså en nem og hurtig ansøgningsproces, hvilket er en stor fordel, hvis du har brug for pengene indenfor kort tid.

Regler for indskudslån

Når du har brug for at søge om et indskudslån, så gælder der nogle særlige regler, som du skal være opmærksom på, før du kan blive berettiget til et indskudslån.

Du har mulighed for at søge om et indskudslån hos kommunen, hvis du flytter i en almen bolig. Når du ansøger om et indskudslån gennem kommunen, bliver pengene udstedt af det offentlige, hvilket giver dig nogle gode fordele i forhold til at låne pengene på det private lånemarked.

Du har blandt andet mulighed for at låne penge til hele indflytningsprisen; du skal ikke betale lånet tilbage de første fem år, og så har du mulighed for at få en fast lav rente på 4,5%. Selvom det har sine fordele at få udstedt et indskudslån gennem kommunen, så skal du og din lejebolig opfylde nogle særlige krav. Det er blandt andet et krav, at lejeboligen skal være opført og taget i brug efter den 1. april 1964.

Hvis du flytter i en almen ungdomsbolig med et selvstændigt køkken, er det desuden et krav, at boligen skal være taget i brug efter den 1. januar 1997. Derudover er der nogle krav til, hvor meget du maksimalt må tjene for at blive berettiget til et indskudslån gennem kommunen.

Krav for at låne til indskudslån

Hvis du flytter i en lejlighed, må din husstands samlede indkomst ved indflytning ikke overstige 246.000 kroner om året, mens den samlede indkomst ikke må overstige 174.548 kroner om året, hvis du flytter til et enkeltværelse. Hvis der er børn under 18 år i din husstand, bliver beløbet forhøjet med 45.200 kroner for hvert barn til og med fire børn.

Når du ansøger om et indskudslån, skal ansøgningen sendes i forbindelse med indflytningstidspunktet og senest fire uger efter, du er flyttet. 

Hvis du ikke opfylder kravene for et indskudslån hos kommunen, kan du i nogle tilfælde få mulighed for at låne en del af indskuddet. Du kan også opleve at få afslag på din låneansøgning, selvom du måske opfylder kravene. Hvis dette er tilfældet, kan det skyldes flere faktorer.

Du kan eksempelvis risikere at få afslag, hvis du i forvejen har gæld fra et tidligere lån til indskud, eller hvis huslejen overstiger halvdelen af din indkomst. Du kan også få afslag, hvis du selv har penge nok til at betale for indskuddet. Hvis du selv har en opsparing, du kan bruge fra, er der ingen grund til, at det offentlige låner dig penge, for så kan disse penge gå til andre mennesker, som ikke har en opsparing, de kan bruge fra.

Når du låner penge til indskud gennem kommunen skal du som regel ikke betale renter og afdrag på dit lån i de første fem år af låneperioden. Hvis du bor i lejlighed, skal du først begynde at tilbagebetale lånet efter fem år, hvorimod du skal tilbagebetale lånet i løbet af fem år, hvis du bor i et enkeltværelse.

Hvis du skal låne penge til indskud gennem banken eller online låneudbydere, bliver der også foretaget en individuel kreditvurdering af din økonomi, men her har låneudbyderne større fokus på, at du har en stabil økonomi, end hvor meget du tjener. Selvom det økonomisk set nok bedst kan betale sig at ansøge om et indskudslån gennem kommunen, så kan mange låneudbydere også tilbyde ganske fornuftige indskudslån.

Boliglån sider

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu