Sådan tjener vi penge

Finansiering

  1. Hjem
  2. Andre Lån
  3. Finansiering
Opdateret 27. juni 2022

Finansiering er anskaffelse af kapital til en virksomheds aktiviteter, drift eller eventuelle investeringer.

- Læs mere -

Lånebeløb 5.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Pålydende rente 4.99-18.99%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 0 år
ÅOP 5,11 - 20,73 %
Lån helt op til 400.000 kr. Løbetid op til 15 år Hurtig udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 5,11 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274 - 62.199 kr. Løbetid 1-15 år
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 3.6-20.95%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 0 år
ÅOP 4,40 - 22,06 %
BEMÆRK: Høj udbetaling Ansøg på 2 min. Hurtigt svar og udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 50.000 kr.Løbetid: 84 måneder Etabl.omk.1500 kr. Variabel debitorrente: 3,60 - 20,95 % ÅOP: 4,40 - 22,06 % Månedlig ydelse: 773 kr. Samlede kredit omk.: 9.178 - 50.000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 59.178 - 100.000 kr.
Lånebeløb 10.000 - 50.000 kr.
Tilbagebetaling 24 - 72 år
Rente/år 9.95-20.95%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 0 år
ÅOP 11,29 – 22,24 %
Svar på 30 sekunder Underskriv med NemID Udbetaling samme dag
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 25.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.3200 kr. Variabel debitorrente: 9,95 – 20,95 % ÅOP: 11,29 – 22,24 % Månedlig ydelse: 540 – 666 kr. Samlede kredit omk.: 7.420 – 14.953 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 32.420 – 39.953 kr.
Derfor kan du trygt bruge Tjeklån.dk

På Tjeklån arbejder vi for at give dig et overblik over dine lånemuligheder. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.Indholdsfortegnelse
Se mere

Finansiering

Det kan være, at du går og drømmer om at købe din drømmebil, som du simpelthen bare synes er den flotteste bil i hele verden. Det kan dog også være, at denne bil er en lille smule dyr, og at den i virkeligheden er lidt for dyr til, at du umiddelbart vil kunne få råd til den.

I denne situation vil en god mulighed være at finansiere bilen, så du på denne måde kan få bilen og slippe for så høje øjeblikkelige omkostninger. Dog er der også et par ting, som du bør være opmærksom på, når der tales om finansiering.

Hvad er finansiering?

Ordet finansiering i sig selv omhandler, hvordan privatpersoner, virksomheder eller lignende organisationer anskaffer og allokerer kapital, og dermed beskriver dette, disse personer eller organisationer muligheder på det finansielle marked.

Det kan til tider ske, at en virksomhed eller en privatperson får brug for nødvendigt ekstern kapital og finansiering, hvilket er det, som de fleste mennesker forbinder med ordet finansiering. Typisk forbindes finansiering med virksomheder, hvor finansiering kan foregå gennem banklån, realkreditlån, erhvervskredit, leasing og så videre.

Dog kan du som enkelt individ også sagtens finansiere diverse køb.  Et mere individbaseret eksempel, er derfor at man søger ekstern kapital til en bil. Dette kan foregå i form at et billån, hvor du vil modtage penge til at betalte mod en rente som tillægges, når lånet tilbagebetales

. Renten er derfor så og sige “prisen” på lånet. Renten er ikke konstant, og den vil derfor variere. I Danmark har man en fastkurspolitik som er bundet op på euroen. Dette vil sige, at den danske rente varierer i forhold til den rente som sættes af Den Europæiske Centralbank.

Denne rente justeres afhængig af mange faktorer, blandt andet om økonomien befinder sig i en lav- eller højkonjunktur. I dag ser man historisk lave renter, og det er derfor med andre ord et godt tidspunkt for finansiering, hvis du ønsker et lån med en så lav udlåns som muligt.

Business close up

Finansier din drømmebil

Hvis du beslutter dig for, at du ønsker at finansiere en ny bil, vil du opleve, at man i dagens Danmark mange steder kan få et billån uden udbetaling. Det vil altså sige, at du ikke skal lægge noget førstegangsbeløb, når du optager lånet. Dette vil altså derfor gøre det meget billigere på kort sigt, hvis du optager et sådant billån.

Det kan derfor være en god ide, hvis du står i en situation, hvor du ikke føler, at du har råd til udbetalingen på en bil, men hvor  du dog alligevel har en fornuftig økonomi, så du på sigt har mulighed for at betale lånet af så smertefrit som overhovedet muligt. Inden du optager sådan et lån, er det vigtigt at du gør dig nogle forskellige overvejelser.

Først og fremmest er det essentielt, at du er så realistisk som muligt. Det kan godt være, at du ønsker dig en bestemt bil ekstremt meget, men er det ikke realistisk for dig at betale lånet tilbage på sigt, vil du risikere, at det giver et gevaldigt bagslag. Derfor bør du være realistisk, og du bør ikke optage et større lån, end hvad du føler, du realistisk set kan betale til på, uden at din økonomi tager skade.

Et hav af muligheder

Når der snakkes om muligheder for finansiering, vil du opleve, at mulighederne nærmest er uendelige. Det kan nemlig både foregå gennem banken, men også internettet indeholder et utal af muligheder for at optage et lån eller på anden vis skaffe ekstern kapital.

Når du skal beslutte dig for, hvilken type finansiering du ønsker, kan det anbefales, at du sætter dig godt og grundigt ind i de forskellige muligheder inden du gør noget som helst. Formår du ikke at sætte dig ordentligt ind i de forskellige muligheder inden, vil der nemlig være risiko for, at du oplever, at du kunne have fået en bedre mulighed andetsteds. En sådan situation er formentligt ikke at ønske, hvorfor det varmt anbefales, at du har undersøgt mulighederne først.

Du bør efter at have læst ovenstående nu være bedre rustet, hvis du eksempelvis ønsker at finansiere din næste bil. Dette kan selvfølgelig foregå på mange måder, og der kan finansieres meget andet end en bil.

Hvem kan låne i banken?

Som udgangspunkt kan langt de fleste personer optage et lån i banken. Der er dog nogle parametre, som banken vurderer dig ud fra. Dette er blandt andet din betalingsevne, din betalingsvillighed, eventuel gæld, dine indtægter og udgifter samt din formue (det, du ejer). Hvis du ønsker at optage et lån i din bank, så kommer du ikke udenom en samtale med din bankrådgiver. Her skal i blandt andet drøfte hvad pengene skal øremærkes til. Hvem kan låne i banken

Der findes flere forskellige måder, hvorpå en virksomhed kan anskaffe kapital. Eksempelvis kan det være via et banklån. Dette vil kræve en kreditvurdering af den pågældende virksomhed, hvilket kan være influerende på rentesatsen og selve bevillingen af lånet.

En given virksomhed kan også anskaffe kapital via crowdlending. Crowdlending er en gruppe privatpersoner, som går sammen om lånet. På nettet kan man finde mange markedspladser, hvor en virksomhed kan fremlægge et projekt/produkt, som de ønsker at låne penge til. En virksomhed har også altid mulighed for, at anskaffe kapital, via egenkapital.

Hvad betyder kurs på et lån?

Kursen er prisen på et givent tidspunkt. Det vil sige at kursen afspejler, hvad en obligation bliver handlet til her og nu. Hvad betyder kurs på et lånnotifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)