Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin
Hurtigt svar

Afdrag er betalinger, der mindsker det skyldige beløb på et lån (restgælden).

Hvad er afdrag?

Afdrag er det beløb af den månedlige ydelse, der mindsker det skyldige beløb (restgælden). Udover afdrag omfatter den månedlige ydelse også renter, og i tilfælde af et realkreditlån inkluderes et administrationsgebyr (bidragssats eller bidrag).

Beregning af afdrag på lån

Din låneudbyder beregner afdrag baseret på din aktuelle økonomiske situation. Størrelsen på dine afdrag spiller en nøglerolle for, hvor lang tid dit lån løber - det vil sige, hvor lang tid det tager dig at tilbagebetale lånet (løbetid). Større månedlige ydelser betyder, at du kan blive gældfri hurtigere.

Hvad betyder afdragsfrihed?

Afdragsfrihed er en periode i lånets løbetid, hvor du ikke er forpligtet til at betale afdrag på lånet. I denne periode betales ofte kun renter og eventuelle gebyrer forbundet med lånet, men ikke selve lånebeløbet. Det betyder, at den samlede gæld ikke falder i denne periode.

Afdragsfrihed kan give økonomisk fleksibilitet, for eksempel ved at reducere de månedlige udgifter i en periode, men det kan også resultere i højere samlede låneomkostninger over tid, da låneperioden kan blive forlænget, og/eller de samlede renteudgifter kan blive større.

Afdragsfrihed anvendes ofte i forbindelse med boliglån, realkreditlån, forbrugslån og andre typer af afdragsfrie lån.

Author