Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

I en verden, hvor økonomisk fleksibilitet er mere eftertragtet end nogensinde, er kviklån blevet en hurtig og tilgængelig finansiel løsning for mange. Men hvad er et kviklån egentlig, og hvad er anderledes end traditionelle lån?

I denne artikel dykker vi ned i, hvad et kviklån er, og hvem der kan optage lånetypen. Her er alt, du skal vide.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er en type af kortfristet lån uden sikkerhed, der ofte kan optages hurtigt og med minimal dokumentation sammenlignet med traditionelle banklån. Typisk kendetegnes kviklån ved højere renter og gebyrer samt kortere tilbagebetalingsperioder.

Du kan ansøge om et kviklån online. Efter 48 timer skal du godkende og underskrive, at du stadig ønsker lånet (Betænkningstid, Kreditaftaleloven, § 8 c.).

Kviklån er designet til at dække akutte lånebehov, og er ofte rettet mod forbrugere, der måske ikke har adgang til andre finansieringskilder på grund af lav kreditværdighed eller manglende sikkerhed.

Andre navne for kviklån

Kviklån er kendt under flere forskellige navne. Nogle af de mest almindelige alternative betegnelser er:

Det er vigtigt at bemærke, at selvom disse udtryk ofte bruges om samme låneprodukt, kan der være enkelte forskelle i de præcise vilkår og betingelser, der gælder for hvert låneprodukt.

Hvem kan optage et kviklån?

For at optage et kviklån skal du være min. 18 år gammel, have en fast indkomst, en aktiv bankkonto, og kunne fremvise gyldig identifikation. Der foretages også en kreditvurdering, for at sikre at din økonomi kan holde til et lån.

Herunder finder du alle krav, som du kan opleve på det danske lånemarked:

KRAV HOS ALLE UDBYDERE KRAV HOS NOGLE UDBYDERE
Min. 18 år Være min. 20, 21, 23 eller 25 år
Have MitID eller NemID Have en dansk arbejdstilladelse
Have et månedligt rådighedsbeløb på min. 6.700 kr. Have fast bopæl i Danmark
Have en fast indkomst Min. årlig indkomst på fx 50.000 kr.
Blive kreditgodkendt Have bankkonto i Danmark
Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor registret Mail-konto
Du skal have et CPR-nummer Have et dansk telefonnummer

Kviklån aldersgrænse

Aldersgrænsen for at optage et kviklån varierer hos de enkelte låneudbydere. Ifølge dansk lovgivning skal du som minimum være 18 år gammel for at optage lån. Aldersgrænsen er altså 18 år gammel som minimum hos alle låneudbydere.

Nogle långivere kan dog have en højere aldersgrænse, såsom 21 år, især for at minimere risikoen og sikre, at du har en stabil økonomisk historik. Det er vigtigt at tjekke de specifikke krav fra hver långiver, da de kan variere.

Herunder finder du en oversigt over aldersgrænsen for kviklån hos danske låneudbydere:

Udbyder Aldersgrænse
LendMe 18 år
Acceptlån 18 år
DigiFinans 20 år
Ferratum 21 år
Facit Lån 21 år
Letfinans 21 år
DER Privat Finans 21 år
KreditNU 23 år
Bank Norwegian 23 år

Du kan finde aldersgrænsen hos alle låneudbydere her.

Kan man få kviklån med hemmelig adresse?

Når det kommer til kviklån og en hemmelig adresse, kan det være en udfordring at få godkendt låneansøgningen. Låneudbydere kræver normalt dokumentation og verifikation af ens adresse som en del af ansøgningsprocessen.

En hemmelig adresse kan gøre det svært at opfylde disse krav, da låneudbydere har behov for at kunne kontakte og kommunikere med låntageren.

Hos nogle låneudbydere vil det ofte kræves, at du sender en kopi af dit sygesikringsbevis. Andre låneudbydere nøjes med en almindelig låneprocess. Derudover findes der også låneudbydere, som slet ikke tilbyder lån til personer med hemmelig eller beskyttet adresse. 

Uanset hvordan låneudbydere behandler ansøgninger med hemmelig adresse, skal du stadig overholde de øvrige krav, som kræves for at blive godkendt til et kviklån. 

En hemmelig adresse kan skabe tvivl hos låneudbyderen omkring ens troværdighed og øge risikoen for, at låntageren er svær at nå eller identificere. Dette kan resultere i afvisning af låneansøgningen eller krav om ekstra dokumentation og beviser for identitet og bopæl.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at låneudbydere har forskellige retningslinjer og kriterier for at acceptere låneansøgninger fra personer med en hemmelig adresse.

Nogle låneudbydere kan være mere fleksible og acceptere alternative former for dokumentation, såsom bekræftelse fra myndigheder eller alternative måder at etablere identitet og bopæl på.

Det anbefales at kontakte låneudbydere direkte og informere dem om ens specifikke situation med en hemmelig adresse. Dette kan hjælpe med at klarlægge deres krav og muligheder og øge chancerne for at få godkendt en låneansøgning.

Alternativt kan det være en idé at undersøge alternative låneformer, der måske er mere åbne for personer med en hemmelig adresse, såsom lån fra familie eller venner eller lån fra visse sociale eller humanitære organisationer.

Author