Lån penge billigt online på Tjeklån
Sådan tjener vi penge
Forside / FAQ / Hvad sker der hvis jeg ikke kan tilbagebetale mit forbrugslån?

Hvad sker der hvis jeg ikke kan tilbagebetale mit forbrugslån?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Når du optager et forbrugslån, vælger du en løbetid. Løbetid er den tilbagebetalingsperiode, som du vil bruge på at betale lånet tilbage.

Det er vigtigt at du betaler den månedlige ydelse til tiden, da der kan forekomme dyre gebyrer og omkostninger, hvis du overskrider forfaldsdatoen. Hvis du kommer i en situation, hvor du ikke kan tilbagebetale dit forbrugslån, kan der forekomme flere forskellige konsekvenser. 

Hvis du ikke betaler den månedlige ydelse til tiden, vil du modtage en rykker. Hvis du modtager tre rykkere, uden at betale din gæld, vil du blive indberettet til RKI

For at havne i RKI skal du modtage mindst tre skriftlige rykkere. De første to rykkere må ikke varsle om RKI, og de skal sendes med min. 10 dages mellemrum. Den tredje rykker skal så varsle om RKI, og først efter at du har modtaget den, kan du blive indberettet.

Når du kommer i RKI, kan det blive svært at foretage nogen form for køb af produkter og services. Dine muligheder for bla. at låne penge, er helt udelukkede, og du kan få nej til kreditkort og til telefonabonnement. Som forbruger i RKI, vil du derudover sikkert også blive afvist i at kunne købe ting på afbetaling.

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik