Sådan tjener vi penge >

Hvad er rente?

Der er mange forskellige begreber at holde styr på ifbm. optagelse af et lån, og man vil derfor skulle forholde sig til disse begreber.

Rente er et gebyr man betaler for at låne penge i en given periode. Det er en pris man betaler for at have det lånte beløb til rådighed.

En rente på 5% betyder at man vil betale 5% i omkostning for at holde lånet pr år. Man vil med et lån på 1000 kr., skulle betale 50 kr. årligt i omkostninger, udover lånets beløb.

Hvad er rente

Renten beregnes i procentdele af det lånte beløb pr. år, det er altså et ekstra beløb oveni den lånte kapital, som skal betales tilbage til låneudbyderen. Hyppigere rentetilskrivning kan dog godt finde sted, og vil i så fald være angivet.

Løber et lån over et år, så vil der også komme ‘renters rente’ på beløbet. Det kan du læse mere om her.

Ønsker du at få et overblik over renteudgifterne på et lån, så kan vi anbefale, at du bruger TjekLåns låneberegner. Låneberegner kan også tage højde for renters rente.

Gør som 38.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Nyeste lån på Tjeklån
De billigste lån
Mest populære lån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik

ansøg Ansøg nu