Sådan tjener vi penge >

Hvad er morarenter?

“Mora” betyder på latin “forhaling” eller “udsættelse” og giver derfor god mening, fordi morarenter er de renter, man betaler til sin låneudbyder, hvis man er forsinket med at betale de månedlige ydelser. 

Morarente er en ekstra rente, der pålægges når et udestående ikke betales til tiden. Det er altså en slags ekstra gebyr, som debitor betaler til kreditor på grund af forsinket betaling af de månedlige ydelser.

Morarenten består af nationalbankens udlånsrente kombineret med et lovbestemt tillæg.

Morarenten ændrer sig kun, hvis Nationalbanken ændrer på udlånsrenten - ved enten at hæve eller sænke den. Dog kan morarenten også ændre sig, hvis der vedtages en ny rente ved lov.

Sådan beregnes morarenten:

Hvis du ikke en bestemt rente aftalt, beregner du morarenten ved at lægge Nationalbankens udlånsrente (-0,35 procent) sammen med et lovbestemt tillæg som er på 8 procent for krav, der forfalder efter den 1. marts 2013. Det betyder, at morarenten i 2020 er 8-0,35 = 7,65 procent.

Gør som 38.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

Nyeste lån på Tjeklån
De billigste lån
Mest populære lån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

Ved at indtaste din e-mail og dit telefonnummer og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails og sms'er om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik

ansøg Ansøg nu