Sådan tjener vi penge >

Hvad er forskellen på kviklån og forbrugslån?

Et kviklån dækker som regel over de mindre lån med kort løbetid og hurtig udbetaling, hvorimod et forbrugslån som regel er et større lån med længere løbetid og sandsynligvis en bedre rente end kviklån.

Kviklån får sit navn af den grund, at det er et lån, der er hurtigt og nemt at ansøge om, hurtigt at få udbetalt samt hurtigt at betale tilbage, fordi det typisk har en kort løbetid.

Kviklån er som regel i størrelsesordenen under 10.000 kr. Et forbrugslån er derimod ofte de lidt større lån over 10.000 kr., som skal bruges på vigtige omkostninger eller ting såsom en større rejse.

Dog kan de også nogle gange være nede på fx 5000 kr.

Med et forbrugslån har man typisk flere omkostninger forbundet med lånet, men har også mulighed for bedre rente, fordi man har længere tid til at betale af på lånet.

Skal du tage et kviklån eller et forbrugslån?

Når man skal vælge mellem kviklån og forbrugslån, er der flere faktorer, man skal vælge at kigge nærmere på. Det er for de fleste kviklån et vilkår, at man tilbagebetaler pengene relativt hurtigt.

Derimod er et forbrugslån noget, du skal vælge, hvis du skal bruge penge til eksempelvis renovering eller større projekter i hjemmet.

Herunder er en tjekliste, som du kan bruge til at vurdere, om du skal bruge et kviklån eller et forbrugslån:

Kviklån kan bruges til:

  • Korte fornøjelser såsom et ønske om nyt tøj
  • Elektronik
  • Tilskud til rejser
  • Uforudsete akutte udgifter

Forbrugslån kan bruges til:

  • Renovering
  • Rejser
  • Større uforudsete udgifter
  • Ganske almindeligt forbrug

Hvor kan man ansøge om kviklån og forbrugslån?

Der er mange steder man kan ansøge om lån. Fælles for disse steder, er at de ifølge lovgivningen skal overholde regler om ÅOP og rente.

Se fx en oversigt over nye forbrugslån her eller få et generelt overblik her.

Du kan via Tjeklån finde og undersøge alt, du skal vide om hver enkelt udbyder, inden du ansøger, så at du ikke går forkert.

Når du ansøger et kviklån eller forbrugslån via Tjeklån, kan vi garantere, at den maksimale ÅOP du tilbydes, vil være 25%. De fleste af vores lån har dog en ÅOP mellem 2,95% og 20%. 

Nogle udbydere har også ingen renter, hvilket kan lyde meget fordelagtigt, dog er det gældende ved disse udbydere, at man i stedet optagere lånet med et etableringsgebyr, som hos KreditNU ligger på 25%. Derfor vil ÅOP altså være 24,87%, da man også maksimalt kan låne i 2 år.

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu