Tjek-lån
HVOR MEGET VIL DU LÅNE?


DIN ALDER?
+25 år
  Vælg hvor meget du vil låne
  Vælg din alder
  Klik på Find lån

Minilån

Den nemmeste løsning hvis du mangler et mindre beløb lige her og nu

- Overvejer du et minilån? Læs mere her -BILLIGE MINILÅN


Minilån er en relativ ny og populær låneform forbundet med fremvæksten af online banker, der kan operere på andre vilkår end de traditionelle banker. Når du ansøger om et quicklån ved en online bank, indtaster du dine NemID oplysninger første gang du låner, ud fra hvilke banken foretager en automatisk kreditvurdering på baggrund af dine seneste indberetninger til det offentlige.

Automatiseringen af denne proces betyder, at online banker kan levere hurtige resultater og godkende lån med helt ned til få minutters ventetid. Det er naturligvis en hastighed, hvor traditionelle banker slet ikke kan følge med, derfor er et minilån en god låneform, hvis du søger et kortfristet lån i en mindre størrelsesorden.

HVAD ER ET MINILÅN?Et minilån er, som navnet antyder, et kortfristet lån af en mindre størrelsesorden. Det falder i samme kategori som andre kortfristede lån herunder sms-lån, mikrolån, quicklån og kviklån, hurtig lån og kviklån. Et minilån kan tages uden sikkerhed, derfor behøver du ikke stille garanti i form af eksempelvis bolig eller bil. Et lån uden sikkerhed betyder også langt hurtigere behandlingstid og kommer derfor med højere omkostninger. Enkelte meget kortfristede minilån kan endda optages som et gratis minilån. Disse er oftest med en meget kort løbetid.

Der kan være mange grunde til, at du kan have brug for et mini-lån, måske har du fået en uforudset regning eller en anden pludselig opstået udgift, som du har behov for at låne penge til at betale. Uanset hvad, så har TjekLån et stort udvalg, hvor du kan låne et mindre beløb med kort løbetid.

Der er ingen præcise grænser for, hvornår et lån er mini og hvornår det er større, men et lån i den mindre størrelsesorden kunne være minilån 5000 kr. Trænger du til at låne et beløb over 10.000 kr., bør du måske også kigge nærmere på et quicklån, der i nogle tilfælde kan vise sig en mere fordelagtig løsning. Uanset hvilken type lån du vælger, så er det helt op til dig, hvad du vil bruge pengene på.

EN KONKURRENCEPRÆGET MARKEDSPLADS?


Mange forbinder det første lån med de gammeldags traditionelle banker, som har filialer rundt omkring og velkendte brands fra diverse reklameflader. Men over de sidste 10-20 år er der vokset et stort marked frem af online låneudbydere, som ikke nødvendigvis har fysiske bankfilialer i Danmark.

Der er dog ikke noget at være bekymret for som interesseret låntager. Alle finansielle virksomheder der opererer i Danmark er under opsyn af Finanstilsynet, som er den myndighed der varetager den slags i Danmark. De har til opgave at kontrollere, at virksomheder med finansielt virke overholder lovgivningen i Danmark. Derfor behøver du ikke være nervøs for at optage billige minilån hos en mindre kendt låneudbyder.

Mange af de ukendte låneudbydere som sammenlignes her på TjekLån stammer fra udlandet eller er underafdelinger af velkendte banker. Et eksempel på dette kunne være Santander Privatlån , der er en del af den kæmpestore bank Banco Santander, der har omtrent 190.000 ansatte på verdensplan og har eksisteret i mere end 160 år. En bank som denne er derfor uhyre stabil, til trods for at de ikke har nogen filialer i Danmark og ikke er ligeså velkendt et brand som eksempelvis Nordea, Danske Bank eller Spar Nord.


ONLINE LÅN ELLER LÅN I BANKENDer findes nogle markante forskelle mellem de lån du kan finde online og de lån du kan finde i din lokale bank når du ansøger om lån.

Hvis du går til din lokale bankfilial i ønsket om et lån, så kan det blive en meget lang proces uden mulighed for hurtig svar.. Når det er lykkedes at booke et møde med en bankansat, så skal du forklare hvad formålet med dit lån er. Banken vil lave et grundigt kredittjek, og gennemgå din privatøkonomi. Hvis de godkender dig til lån, så skal de udfærdige lånedokumenter, hvilket kan tage nogle dage. Når papirarbejdet er færdigt, så kan du vende tilbage til banken og underskrive, hvorefter pengene vil blive overført til din konto.

Søger du i stedet at optage et minilån online for nye kunder, vil du opleve en langt nemmere låneproces, som foregår super nemt, og du kan have pengene på din konto om 48 timer lige meget hvor mange gange du låner. Alt foregår nemt og hurtigt. Du udfylder de nødvendige lånedokumenter, via dit NemID får låneudbyderen adgang til dine senest indberettede tal til det offentlige og baggrund af dette foretager udbyder et automatiseret kredittjek og returnerer et skræddersyet lånetilbud.

I hovedtræk kan man sige, at online lån ofte er en anelse dyrere end et banklån, men til gengæld for denne højere pris får du en række ydelser og fordele som traditionelle banker ikke kan konkurrere med.

MINILÅN UDEN SIKKERHED


En af de fordele som mange fremhæver ved et online minilån er, at du kan tage et minilån uden sikkerhed. I modsætning til et banklån, så er der ingen som spørger dig hvad du skal bruge pengene til og beder dig om at stille sikkerhed for lånesummen. Det er en fordel hvis du har fast arbejde med en fast årlig indkomst, da det er noget låneudbyderne spørger til i online låneprocessen, som foregår automatisk via dit NemID.

Låner du penge i banken, så vil banken ved større lånebeløb ofte kræve, at du stiller en form for sikkerhed for, at de vil godkende lånet. At stille sikkerhed svarer til at pantsætte en større genstand for lånet. Det kunne være en bil eller en ejendom, som banken overtager, hvis du bliver forhindret i at tilbagebetale lånet.

Med et billigt minilån bestemmer du fuldkommen selv, hvad du ønsker at bruge pengene på, om du ønsker et nyt fjernsyn, bestille en ferie eller udnytte et særdeles godt tilbud, hvor besparelsen overgår udgifterne til lånet.

KORTE LÅN FÅR EN BETÆNKNINGSPAUSE


Lovændring fra 1. januar 2017 har betydet, at der indføres en tvunget 48 timers betænkningspause på lån med en løbetid på under tre måneder. I denne periode har du ikke mulighed for at acceptere lånetilbuddet og udbyder må ikke kontakte dig. Hvis du efter denne periode stadig ønsker at gennemføre lånet, så kan du kontakte låneudbyder, og få pengene udbetalt.

Disse nye regler gælder kun de mest kortfristede lån, og er blevet indført med henblik på forbrugerbeskyttelse, så minilån ikke benyttes til at finansiere forhastede impulskøb.

HVILKE BETEGNELSER ER GODE AT KENDE?


Når du kigger på online lån, vil du opleve, at der står en del tal med småt. Nogle af disse betegnelser kan være lidt kryptiske og svære at forstå, men heldigvis behøver du ikke lære dem alle sammen at kende, der er nemlig en enkelt betegnelse som dækker over det meste.

Du kan ikke få et minilån gratis, vigtigst er det at kigge på Årlige Omkostninger i Procent, forkortet ÅOP, som er en samlet betegnelse der dækker over de udgifter du har i forbindelse med et lån i løbet af et helt år. ÅOP dækker over en række punkter som:


 • Stiftelsesprovision

 • Tinglysningsafgift

 • Ekspeditionsgebyr

 • Renter

 • Renters rente

 • Dokumentgebyr

 • Etc.Når du forstår ÅOP, så behøver du altså ikke sætte dig ind i mange af de ovenstående begreber. Disse begreber er eksempelvis månedlige ydelse kr, tilbagebetalte beløb, efffektiv rente, årlig variabel debitorrente, samlede tilbagebetaling, maks ÅOP samt samlede kreditomkostninger. Det er desuden forskel på hvordan udbydere tjener deres penge hjem, derfor kan man ikke altid sammenligne ekspeditionsgebyrer fra en udbyder til en anden. ÅOP er et stærkt værktøj til at sammenligne lånetilbud, da det udtrykker udgifter forbundet med et lån over et helt år.

ÅOP er dog mindre effektivt ved eksempelvis minilån 30 dage, det skyldes at lånet har en kort løbetid og derfor giver det ikke mening at udtrykke dets omkostninger over et helt år. Der findes mange billige minilån, men ved et minilån 30 dage så er omkostninger placeret, så udbyderen tjener sine penge hjem på en måned, derfor giver det et misvisende billede af se på udgifterne over 12 måneder.

HVEM ER TJEKLÅN?


TjekLån er ikke låneudbyder, men blot en uafhængig hjemmeside. Vi sammenligner lån ved at stille de relevante tal op side om side, så du som låntager kan foretage en vurdering af hvilket lån, der matcher dit behov bedst muligt.

For at lette dine valgmuligheder har vi frasorteret de værste lånetilbud og inkluderer kun de bedste og mest konkurrencedygtige lånetilbud.

HVILKE KRAV SKAL JEG OPFYLDE?


Ansøgningsprocessen til et minilån er ganske simpel og foregår online. Der er dog nogle få krav du skal opfylde, for at låneudbyderne vil give dig et lån.


 • Du skal være fyldt 18 år

 • Du skal være i stand til at bekræfte din identitet med NemID, der også bruges til at underskrive låneaftalen

 • Du må ikke være RKI registreret

 • Du skal gerne have en fast indtægtFor at kunne optage et lån, skal du være myndig for at være i stand til at indgå i en juridisk bindende aftale. Du skal altså være minimum 18 år. For unge mellem 18-25 år er der desuden er særligt begrænset udvalg af lånemuligheder, da mange unge i netop denne aldersgruppe har en ustabil eller lav indkomst. Den stramme kreditpolitik løsnes gradvist op og når du er fyldt 25 år ophører de begrænsende lånevilkår fuldstændig.

Da låneansøgningen er online må alt papirarbejdet udfyldes digitalt. For at bekræfte din identitet og foretage en elektronisk signatur på låneaftalen vil du blive bedt om at bruge dit NemID. Dette sikrer også at der ikke bliver snydt med aftalen, og at andre ikke kan optage et lån i dit navn.

Når du udfylder en låneansøgning vil udbyderen få adgang til dine seneste indberettede oplysninger til det offentlige og foretage en kreditvurdering herudfra. Hvis du har en fast og stabil indtægt har du et større økonomisk råderum, hvilket betyder, at udbyderen vil vurdere, at du har en god chance for at betale lånet tilbage og derfor udgør en mindre risiko for udlåneren. Har du fællesøkonomi med en ægtefælle vil dette påvirke kreditvurderingen positivt og resultere i en lavere rentesats.

MINILÅN TRODS RKI


Har du været igennem en hård økonomisk periode og kommet bagud med regningerne, så kan du være blevet meldt som dårlig betaler til RKI, Ribers Kredit Information, eller Debitor Registret. Dette indskrænker desværre dine muligheder for at låne betydeligt, da udbyderne vil vurdere, at de løber en større risiko ved at udlåne penge til dig.

Der findes dog enkelte udbydere der vil tilbyde dig et lån trods RKI, men det vil være til en ekstremt høj rente og en sådan aftale kan ødelægge en i forvejen skrøbelig økonomi. Af disse årsager har TjekLån valgt ikke at henvise til låneudbydere, der tilbyder lån trods RKI, da låntager blot risikerer at komme i endnu større økonomiske problemer.

Det er vores anbefaling, at du som RKI registreret fokuserer på at betale kreditor tilbage og dermed blive slettet fra registret. På denne måde kan du hurtigere vende tilbage til normale lånevilkår.

BILLIGE LÅN TIL STUDERENDE


De fleste fuldtidsstuderende er hårdt spændt for økonomisk, derfor kan det være nødvendigt at få lidt hjælp til at give lidt mere råderum i hverdagen. Mange studerende tager et lån privat, det er dog ikke alle, der har den mulighed, men der er mange gode alternativer for studerende.

Hvis du er studerende og modtager SU, så har du også mulighed for at optage et SU-lån, hvilket er en særdeles billig låneform. Selvom der naturligvis er et loft på, hvor mange penge du kan låne om måneden.

SU-lån tildeles et år ad gangen og her kan du selv bestemme hvor meget du ønsker udbetalt og i hvilke måneder. SU-lån har ganske lave renter mens du studerende, herefter fortsætter forrentningen indtil lånet er tilbagebetalt. Vil du vide mere omkring SU-lån, så kan du læse mere her.

LÅN PENGE TIL STUDERENDE


Opretter du et minilån, vil du få et hurtigt og nemt lån til dit specifikke behov, men til gengæld for disse fordele betaler du højere omkostninger end ved et traditionelt banklån. Derfor bør du ikke låne mere end du har behov for.

Når du vælger et lån første gang lån bør du være opmærksom på ÅOP’en. Dette begreb dækker over de Årlige Omkostninger i Procent og er et samlet udtryk for hvor meget lånet koster dig at have i procent pr. år af lånesummen. Derfor er det generelt et nøgletal, der er værd at holde øje med, når du sammenligner lånetilbud.

De kortfristede lånetyper som f.eks. minilån er ofte præget af meget høje renter eller høje etableringsomkostninger, hvilket kan give en voldsom høj ÅOP på papiret. Men ved et kortfristet lån er ÅOP begrebet lettere misvisende, da de årlige omkostninger er irrelevante, eftersom lånet forventes tilbagebetalt inden for kort tid. Skulle du imidlertid ikke have råd til at betale raterne, så kan et minilån hurtigt blive en dyr fornøjelse.

UDBYDERE AF MINILÅN


Der er igennem de senere år dukket mange nye og attraktive udbydere af minilån op på markedet. Nogle af de mest kendte er Føniks Privatlån, Selene Finans, Bank Norwegian, Leasy minilån, Ferratum Kredit og Modus Finans. Disse er blot et mindre udpluk af de mange udbydere der findes indenfor minilån. Du kan se den samlede oversigt herover på TjekLån. På TjekLån har vi desuden lavet en spørgsmål og svar sektion, som du finder i toppen af siden.