Sådan tjener vi penge
Forside / Artikler / Hvornår bør man tage et forbrugslån?

Hvornår bør man tage et forbrugslån?

Mark Andersen

Forfatter: Mark Andersen

Opdateret: 11. marts, 2022

Et lån er aldrig en beslutning, som man må træffe uden overvejelser. Det er dejligt at kunne låne penge, men det er også vigtigt at huske på, at pengene skal betales tilbage igen. Det er normalt ikke problematisk at tage et forbrugslån, men det kan blive problematisk, hvis man ikke kan betale lånet tilbage. Derfor er det en god idé at overveje sine muligheder grundigt, før man træffer valget og tager et forbrugslån.

Lavere rente

Brugernes favorit

Lånebeløb 5.000 - 400.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 15 år
Rente/år 4.99-18.99%
Oprettelsesgebyr 0 kr.
Alder 23 år
ÅOP 5,11 - 20,73 %
Lån helt op til 400.000 kr. Løbetid op til 15 år Hurtig udbetaling
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 5,11 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274 - 62.199 kr. Løbetid 1-15 år
Lånebeløb 10.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling 1 - 12 år
Rente/år 1.25-20.95%
Oprettelsesgebyr 1.000 kr.
Alder 18 år
ÅOP 3,80 %
Én ansøgning - tilbud fra 17 banker Nemt og gratis
Ansøg nu
Se mere

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100.000 kr.Løbetid: 60 måneder Etabl.omk.1000 kr. Variabel debitorrente: 3,48 % ÅOP: 3,80 % Max ÅOP: 24,99 % Månedlig ydelse: 2.053 kr. Samlede kredit omk.: 11.690 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 111.690 kr.

Hvad skal pengene bruges til?

Der kan være mange grunde til at tage et forbrugslån, men det er især vigtigt, at man har en plan med pengene. Hvis man tager et forbrugslån uden grundig planlægning, vil man ofte opleve, at pengene bliver klattet væk på småting, og det giver ikke en tilfredsstillende følelse i forhold til lånet. Forbrugslån bruges ofte til uforudsete udgifter, hvor der er akut behov for penge. I disse situationer kan det være umuligt at finde andre løsninger end et forbrugslån, og det vil betyde, at et forbrugslån er den bedste løsning, fordi konsekvensen af ikke at betale udgiften vil være værre end renterne. Mange vælger at tage forbrugslån for at finansiere fornøjelser – eksempelvis en rejse eller lignende. Dette er der heller ikke nødvendigvis et problem med, men du skal være sikker på, at fornøjelsen er lånet værd. Det er ærgerligt at fortryde bagefter, når lånet skal betales tilbage.

Hvornår bør man tage et forbrugslån?

Hvor lang tid vil det tage at betale lånet tilbage?

I forhold til et forbrugslån er det også vigtigt at overveje, om du skal bruge lang tid på at betale lånet tilbage. Det tager typisk lang tid at betale et stort forbrugslån tilbage, men det er også vigtigt at huske på, at små lån også kan tage tid at betale tilbage. Jo længere tid du er om at betale et lån tilbage, des større er risikoen for, at du vil begynde at ærgre dig over lånet. Det kan virke fristende at lave store afdrag på et lån for at komme hurtigt over tilbagebetalingen. Dette kan dog også være risikofyldt, for du kan presse din økonomi for hårdt. Det er naturligvis vigtigt at betale et lån tilbage, men det er også vigtigt at huske på, at du stadig skal have råd til fornøjelser, indtil lånet er betalt tilbage. Når du overvejer betalingen tilbage, er det vigtigt at finde en god balance mellem hurtig tilbagebetaling og luft i budgettet. Det giver en god og sund økonomi, og lånet vil ikke være en grund til fortrydelse.

Hvad er prisen for lånet?

Et lån er en form for serviceydelse, og renterne er prisen for dette lån. I praksis betyder det, at det vigtigt at undersøge prisen for lånet, så du kan vurdere, om servicen er prisen værd. Det er også vigtigt at medregne eventuelle gebyrer til prisen, da det er almindeligt, at der er et oprettelsesgebyr. Du bør desuden altid undersøge prisen for et lån hos flere forskellige långivere – ellers risikerer du, at få et for dyrt lån.

Fortsæt til oversigt over bedste forbrugslån lige nu

author

Skrevet af

CEO og grundlægger

Mark Andersen har mere end 15 års erfaring med salg, marketing, økonomi og affiliate marketing. Mark står bag nogle af Danmarks største sammenligningssites inden for blandt andet lån, bredbånd, måltidskasser, mobilabonnement og a-kasser.

notifyImg Ansøg nu

Gør som 28.197 andre...
Få nyheder og eksklusive lånetilbud

De billigste lån
Mest populære lån
Nyeste lån på Tjeklån


Fortsæt uden indtastning af e-mail

(Ved at indtaste din e-mail og trykke “tilmeld og fortsæt til ” giver du samtykke til, at Tjeklån må sende dig e-mails om lån og økonomi, samt markedsføringsmateriale fra de låneudbydere og banker, som Tjeklån samarbejder med. Du kan altid vælge at trække dit samtykke tilbage. Læs mere på vores privatlivspolitik)