Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

En kassekredit er en aftale, som du indgår med banken, så du kan gå i minus indtil en vis beløbsgrænse.

Når du aftaler en kassekredit hos banken, vil renten være lavere end ved et normalt overtræk. En kassekredit giver dig et større rådighedsbeløb, hvis du skulle gå ind i en periode med usikker indkomst og uforudsete udgifter.

En kassekredit er en fleksibel låneform, hvor du har en ekstra sum penge til rådighed. En kassekredit er altså et kortfristet lån du tager hos din bank, som du kun anvender, hvis du får brug for.

Hvad koster kassekredit?

Prisen på en kassekredit afhænger af mange faktorer, og først og fremmest af hvilket pengeinstitut du ansøger om en kassekredit hos. 

Ansøger du om en kassekredit til din virksomhed, vil prisen på din kassekredit også afhænge af din virksomheds økonomiske situation.

Når du aftaler en kredit hos din bank, vil der hos nogle pengeinstitutter blive opkrævet gebyrer og særlige tilbagebetalingsfrister.

kassekredit rente

Renten på din kassekredit er tilknyttet din økonomiske situation, og det afgør også om pengeinstituttet tilbyder en høj eller lav rente.

Som forbruger vælger du selv, hvad pengene skal bruges på. Skulle du ikke få brug for din kassekredit, vil du have den til rådighed, uden at du betaler renter for det. Skulle du få brugt kreditten, vil du begynde at betale den aftalte rente.

Begynder du at gøre brug af din kassekredit, skal du kun betale renter, for det beløb du bruger. Har du fx. en kassekredit på 40.000 kr., hvor du bruger 10.000 kr., skal du kun betale renter for det kvarte af din kassekredit. 

Fordele og ulemper ved kassekredit

En kassekredit er en form for lån, hvor du kun låner, præcis det beløb du mangler, ved at du går i minus på din bankkonto. Der er på forhånd aftalt et maksimum, og du kan derfor ikke opbygge en stor gæld.

Ønsker du at få en kassekredit hos banken, er der en række fordele og ulemper, som du bør være opmærksom på. Vi har herunder lavet en oversigt, for at gøre det nemt for dig som forbruger.

FORDELE ULEMPER
En økonomisk reserve i svære tider Det koster ofte penge at oprette en kassekredit - Gebyret afhænger af din bank
Kassekredit giver en form for sikkerhed og tryghed Ingen fast tilbagebetaling - Gælden kan vokse sig stor
Giver fleksibilitet Kan blive dyrt, hvis du får overtræk udover kassekreditten
Billigere rente end ved almindelig overtræk  
Renten kan forhandles med din bank  
Lave omkostninger sammenlignet med bla. forbrugslån  
Du betaler kun for kreditten, som du bruger  
Fleksibel tilbagebetaling  

Hvad er kassekredit online?

Som forbruger kan du ansøge om en kassekredit ligesom med andre lånetyper.

Du kan ansøge om en kassekredit online hos en almindelig - og online bank, dog er vilkår og forholdene forskellige, når du ansøger gennem en bank og en online bank.

Hvem kan få kassekredit?

princippet kan alle med en bankkonto ansøge om en kassekredit, dog kan din bank afvise ansøgningen. Kassekreditten er en fleksibel låneform, og du bestemmer altså selv, hvad pengene skal bruges på.

Banker stiller ofte krav til dig som forbruger, for at sikre at du kan tilbagebetale det lånte beløb. Ofte skal du overordnet have en sund økonomi, dog kan der også stilles andre krav:

  • Du skal være myndig

  • Du skal have en sund økonomi

  • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret

Banken vil foretage en vurdering af din privatøkonomi, hvor de tjekker:

VURDERING AF HVORFOR?
Kreditværdighed Der foretages en kreditvurdering, for at sikre at du kan tilbagebetale det lånte beløb.
Rådighedsbeløb Banker tjekker hvor stort et beløb du har tilbage, når du har betalt alle dine regninger, for at sikre at du kan tilbagebetale det lånte beløb.
Gældsfaktor Gældsfaktor udregnes på baggrund af din årlige indkomst og samlede gæld. Det er forskelligt fra bank til bank, hvad de mener er en høj gældsfaktor. Det kan blive svært at blive godkendt, hvis din gældsfaktor er højere end 3,5-4. 

Author