Indholdsfortegnelse Table of content

Del på:

Facebook Twitter Linkedin

En god rente på et forbrugslån er typisk under 10 %. Husk at sammenligne ÅOP for at finde det bedste tilbud.

Hvad er en god rente på forbrugslån?

En god rente afhænger af en række faktorer, herunder hvor meget du låner, hvor lang en løbetid du vælger, og hvilken type lån du vælger.

Forbrugslån er typisk dyrere end andre typer lån, som boliglån eller realkreditlån. Dette skyldes, at forbrugslån er et kortsigtet lån, hvilket betyder, at du skal betale lånet tilbage på en kortere periode.

Da forbrugslån er kortfristede lån, er de typisk også relativt. Nogle forbrugslån kan være på helt ned til 5000 kr.

Når du skal optage et forbrugslån, skal du være opmærksom på renten. Renten er ofte en af de dyreste omkostninger på et forbrugslån, og det er derfor en vigtig faktor.

Hvilke faktorer påvirker renten på dit lån

Renten indikerer, hvor stor en procentdel af lånebeløbet du hver måned skal betale oven i afdraget. Renten på dit forbrugslån er dermed påvirket af følgende:

  • Udbyderens kreditvurdering af din økonomi

Låneudbyderen foretager en kreditvurdering, for at sikre at du kan tilbagebetale det lånte beløb. 

  • Løbetiden og lånebeløbet

Et større lån har ofte en lavere rente, da løbetiden er lang. Da renterne bliver pålagt lånet i løbet af løbetiden, vil omkostningerne være nogenlunde ens ved et kort lån med høj rente som ved et langt lån med lav rente.

Lånets løbetid har meget at sige, ift. hvilken rente man får. Vælger man en lang løbetid, vil man ofte ende med flere omkostninger end et kort lån. 

  • Fast eller variabel rente

En fast rente forbliver den samme gennem hele lånets løbetid, hvor en variabel rente kan svinge alt efter markedsrenten.

Sammenlign lånetilbud

Inden du optager et forbrugslån, kan det være en god ide at anvende en låneberegner. Med en låneberegner kan du beregne den månedlige ydelse på dit ønskede lån, og du kan derefter sammenligne flere lånetilbud. Du kan finde en oversigt over forbrugslån her.

Som forbruger er det vigtigt, at du sammenligner lånetilbud. Når du sammenligner lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere, har du mulighed for at få en god og billig rente på dit forbrugslån.

Når du har sammenlignet lånetilbud, kan du vælge det bedste og billigste lånetilbud. Ved at sammenligne lån kan du altså få en god rente på forbrugslån. 

Author