Sådan tjener vi penge >

Andelsboliglån

Sammenlign og find det bedste lån på markedet

Opdateret 23. januar, 2024

Anbefalet i juni

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 7,49 - 20,73 % ÅOP: 5,11 - 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.037 kr. Samlede kredit omk.: 5.280 - 22.244 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.280 - 62.244 kr.
4,4
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Du kan indfri lånet før tid
 • Intet oprettelsesgebyr
 • Ingen månedlige gebyrer
 • God kundeservice
 • Bonusprogrammer
Ulemper
 • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
 • Mange muligheder, der kan skabe forvirring
 • Begrænset fysisk tilstedeværelse, kun online.

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Eksempel: Samlet kreditbeløb: 40.000 kr.Løbetid: 60 måneder kr. Variabel debitorrente: 7,49- 20,73 % ÅOP: 5,11- 20,73 % Månedlig ydelse: 755 - 1.038 kr. Samlede kredit omk.: 5.274 - 22.199 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 45.274-62.199 kr. Løbetid 1-15 år
5
Tjek-lån rating

Tilgængelighed

Pris

Kundeservice

Fordele
 • Du kan indfri lånet før tid
 • Lav pålydende rente fra 4,99 %
 • Intet oprettelsesgebyr
 • Ingen månedlige gebyrer
 • God kundeservice
Ulemper
 • Du skal være min. 23 år gammel for at optage et lån
 • Mange muligheder, der kan skabe forvirring

Bank Norwegian er en internetbaseret bank for private kunder. De sælger enkle ind- og udlånsprodukter. Ved hjælp af innovation og teknologi giver Bank Norwegian deres kunder de bedste løsninger til køb og brug af finansielle tjenester online.

Bank Norwegian | Snarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge

Derfor kan du trygt bruge Tjek-lån.dk til at finde dit næste lån

På Tjeklån arbejder vi dagligt på at give dig et overblik over dine lånemuligheder og sørge for at vise de nyeste og bedste lån. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser, renter, fordele og ulemper og dybdegående anmeldelser. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.

Følgende medier har skrevet om TjekLån

Jubii Logo New (1)
Søndagsavisen
Finans Logo New (1)
Nordjyske Logo New(1) (1)
Jyllands Posten Logo New (1)
Indholdsfortegnelse

Hvorfor tage et Andelsboliglån?

For de fleste mennesker er et boligkøb en af de største investeringer, man kan lave, og det er de færreste mennesker, der har råd til at betale kontant for en bolig.

Mange mennesker går med drømmen om at eje en bolig, men desværre er det langt fra alle, der har hverken mod eller økonomi til at eje en bolig. Her kan det i stedet være en mulighed med køb af andelsbolig, da det er en langt mindre investering end, hvis man skal købe en bolig.

Ved køb af en andelsbolig køber man sig ind i en boligforening, hvor man som medlem af boligforeningen ejer en andel af foreningens formue og har brugsret til en af foreningens boliger.

I Danmark bliver det mere og mere populært at købe andelsboliger, da der som regel er lavere omkostninger forbundet med at købe en andelsbolig i forhold til at købe en bolig. Andelsboligernes lavere pris kan især være attraktivt for unge mennesker, der er grønne på boligmarkedet, og som måske ikke har så mange penge mellem hænderne.

Ved køb af andelsbolig er det som regel en nødvendighed at optage et lån for at have råd til at finansiere købet, da det er de færreste mennesker, der har råd til at betale kontant for en andelsbolig. Det er her, at et andelsboliglån kommer ind i billedet. Du har nemlig mulighed for at optage et boliglån, hvis du ønsker at investere i en andelsbolig, eller hvis du allerede ejer en andelsbolig, som du ønsker at renovere.

Når du skal købe en andelsbolig, skal du som køber selv være i stand til at finansiere mindst 5% af andelsboligens pris, hvilket vil sige, at du altså kan finansiere op til 95% af andelsboligens pris gennem et andelsboliglån.

Når du ønsker at købe en andelsbolig med et andelsboliglån, skal du huske at være opmærksom på, at der er pant i andelsboligen, ligesom der er ved almindelige boliglån. Herunder har vi samlet alt det, du skal vide om andelsboliglån.

Andelsboliglån rente

Når du ønsker at optage et lån, vil der altid komme renter på lånet, og det gør sig naturligvis også gældende ved et andelsboliglån. Når du ønsker at købe en andelsbolig, har du desværre ikke mulighed for at optage et realkreditlån, så derfor skal hele andelsboligen finansieres gennem et andelsboliglån.

Når boligkøbere skal investere i en ejerbolig, har de mulighed for at finansiere op til 80% af boligens pris med et realkreditlån med en meget lav fast rente, men det er desværre ikke muligt ved køb af andelsboliger, og derfor skal andelsboliger finansieres med et andelsboliglån.

For dig, som ønsker at købe en andelsbolig, betyder det, at renten på et andelsboliglån er markant højere end på et realkreditlån, og at renten på et andelsboliglån nemt kan ændre sig i løbet af lånets løbetid, da det er mest normalt at vælge et andelsboliglån med variabel rente.

Som udgangspunkt kan du dog vælge, hvorvidt du ønsker en fast rente eller en variabel rente på dit andelsboliglån. Med en fast rente vil din økonomi forblive stabil, idet låneudgifterne ikke vil ændre sig i lånets løbetid, hvorimod en variabel rente giver en større ustabilitet, da lånet både kan blive billigere og dyrere i lånets løbetid afhængig af renten. Der er dog flest mennesker, der får tilbudt et andelsboliglån med en variabel rente.

Når du vælger at optage et andelsboliglån, kan du hos de fleste låneudbydere få tilbudt et andelsboliglån med en løbetid på op til 30 år. Du er naturligvis altid velkommen til at indfri din gæld før tid, men en lang løbetid på dit lån kan give en større frihed i dagligdagen, da den månedlige ydelse på lånet ikke vil være så høj.

Billige andelsboliglån

Når du har besluttet dig for at vil optage et andelsboliglån, er du naturligvis interesseret i at finde det billigste lån, så du ikke skal betale mere for lånet end højst nødvendigt. Der er dog flere faktorer, der kan have betydning for, hvorvidt du kan få et billigt andelsboliglån.

Først og fremmest er det meget forskelligt fra person til person, hvor meget en låneudbyder har mulighed for at tilbyde af lån, da prisen for et andelsboliglån også afhænger af, hvordan resten af din økonomi ser ud.

Jo sundere og mere stabil din økonomi ser ud, jo større sikkerhed er der for låneudbyderne i forhold til at låne dig penge, og jo større chance er der derfor for, at du kan få et billigt lån med lavere renter. Omvendt kan du risikere at få tilbudt et dyrere lån, hvis der for låneudbyderne er en større usikkerhed forbundet med at låne dig penge.

Når du ansøger om et andelsboliglån, vil låneudbyderne altid foretage en kreditvurdering af dig og din økonomi, hvor de på baggrund af kreditvurderingen vil afgøre, hvor mange penge du har mulighed for at låne, og hvor høj renten vil blive på lånet. Låneudbyderen skal godkende dig som låntager, før du har mulighed for at optage et andelsboliglån.

Der har førhen været et tilsyn af Finanstilsynet i forhold til at udstede andelsboliglån, da Finanstilsynet generelt råder låneudbydere til at udvise større forsigtighed i forhold til at låne penge til mennesker med gæld i forvejen eller med et lavt rådighedsbeløb. Netop derfor er det så vigtigt, at låneudbyderne foretager denne kreditvurdering, så de kan være sikre på, at din økonomi er stærk nok til at optage et andelsboliglån.

Når du ønsker at finde det billigste andelsboliglån, er det en rigtig god ide at undersøge lånemarkedet grundigt og sammenligne forskellige låneudbydere, så du kan være sikker på at finde den låneudbyder, der kan tilbyde dig det billigste og bedste lån, som passer til lige netop dine behov.

Du vil hurtigt blive overrasket over, hvor stor forskel der kan være ved de forskellige låneudbydere, og i sidste ende kan du spare en del penge ved at vælge den rigtige låneudbyder.

Andelsboliglån studerende

Når man er studerende, er penge som regel ikke det, man har mest af, og de høje priser for lejeboliger i de største byer kan gøre det svært at få noget ordentlig at bo i, uden at man skal føle, at man kaster en masse penge ud af vinduet, når man betaler depositum og husleje i en lejebolig.

Hvis du som studerende har en nogenlunde fornuftig økonomi, så kan du overveje at investere i en andelsbolig. Den lavere pris for en andelsbolig gør det nemlig mere attraktivt for unge mennesker, som eventuelt er studerende, at bevæge sig ind på boligmarkedet. Du kan sagtens finde flere låneudbydere, som gerne vil tilbyde andelsboliglån til studerende, så længe du har en nogenlunde fornuftig økonomi.

Låneudbyderne vil foretage en kreditvurdering af dig og din økonomi, før du kan blive godkendt til et andelsboliglån, så de vil aldrig udstede et andelsboliglån til dig som studerende, hvis ikke de mener, at du har råd til det.

Fordelen ved et andelsboliglån som studerende er blandt andet, at du har mulighed for at få et lån med en løbetid på op til 30 år. Det vil betyde, at den månedlige ydelse højst sandsynligt vil være forholdsvis lav, hvilket er en fordel, når du er studerende og ikke har den højeste indtægt under uddannelsen.

Når du får en større indtægt efter endt uddannelse, kan du altid få tilpasset dit andelsboliglån, således lånet hele tiden passer til dine behov.

Stiftelsesomkostninger ved et andelsboliglån

Når du ønsker at optage et andelsboliglån, skal du være særligt opmærksom på de omkostninger, der er forbundet med stiftelsen af lånet.

Mange mennesker kan hurtigt komme til at glemme at tage højde for etableringsgebyrer og stiftelsesomkostninger, når de vælger andelsboliglån. Derfor kan det hurtigt blive dyrere at optage et andelsboliglån, end du lige regner med, hvis du ikke er opmærksom på de såkaldte stiftelsesomkostninger.

Hver gang du skal låne penge til noget, skal du som regel betale stiftelsesomkostninger, som er gebyrer for at etablere et nyt lån. Det er vigtigt, at du undersøger forskellige andelsboliglån hos forskellige låneudbydere, da stiftelsesomkostningerne langt fra er de samme hos alle låneudbydere.

Når du sammenligner forskellige lånetilbud, vil du højst sandsynligt opleve, at stiftelsesomkostningerne er meget svingende fra låneudbyder til låneudbyder, og derfor kan du i virkeligheden spare en del penge ved at vælge en låneudbyder med lave stiftelsesomkostninger.

Hvis du vil være sikker på at finde det absolut bedste og billigste lån, så skal du kigge på ÅOP, når du sammenligner forskellige andelsboliglån hos forskellige låneudbydere. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og tallet tager derfor højde for alle de samlede omkostninger ved dit lån, inklusiv stiftelsesomkostninger.

Når du finder et andelsboliglån med en så lav ÅOP som muligt, er det en indikation på, at det er et billigt lån med forholdsvis lave stiftelsesomkostninger.

Afdragsfrit andelsboliglån

Når du optager et andelsboliglån, har du som regel mulighed for at tilvælge en periode i lånets løbetid med afdragsfrihed, hvilket betyder, at du for en periode ikke behøver at betale ydelser på dit lån.

Afdragsfrihed kan være en fordel at benytte sig af, hvis du i en periode har nogle andre låneposter, som er dyrere, og du ønsker at komme af med disse først. Omvendt kan det være en stor ulempe at tilvælge afdragsfrihed, hvis du ikke har en konkret plan med afdragsfriheden, men du bare ønsker en periode med et større rådighedsbeløb om måneden. Derfor er det vigtigt, at du gør dig nogle grundige overvejelser om brugen af afdragsfrihed, inden du tilvælger den.

Afdragsfrihed er en rigtig god mulighed at have, hvis det bliver nødvendigt, men er primært en ulempe, hvis du ønsker et billigt lån. Selvom du har en afdragsfri periode på dit lån, vil der stadig blive tilføjet renter til lånet, hvilket i sidste ende kan gøre dit lån meget dyrere. Derfor anbefaler vi så vidt muligt, at du undgår at tilvælge afdragsfrihed på dit lån, hvis det er muligt.

Du kan i forvejen få et andelsboliglån med en løbetid på op til 30 år, så med en lang løbetid har du mulighed for at få et andelsboliglån med en relativ lav månedlig ydelse.

Boliglån sider

Author

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu