Sådan tjener vi penge >

Gode råd når du skal låne penge online

Inden du låner penge online, kan det være en god ide at overveje det grundigt først. Herunder finder du fem gode råd, som du bør overveje, inden du skal låne penge online:

1. Har du råd til at låne?

Inden du optager et lån online, er det en god ide at overveje, om du har råd til at betale den månedlige ydelse. Det kan være en god ide at lave et budget, for at se om din økonomi kan holde til at optage et lån. 

2. Find det billigste lån

Skal du finde det billigste lån online, kan det være en god ide at anvende en låneberegner. På den måde kan du beregne den månedlige ydelse på dit ønskede lån, og finde låneudbydere som kan tilbyde det. 

3. Overvej lånebeløb og løbetid

Lånets omkostninger kan afhænge af lånebeløb og løbetid, og det kan derfor være en god ide at overveje, om du kan tilgå penge fra andre steder fx. ved at spare på dit månedlige budget eller fra venner og familie. 

4. Læs altid lånekontrakten, inden du godkender lånet

Inden du vælger at godkende et lånetilbud, er det vigtigt, at du læser lånekontrakten grundigt. På den måde slipper du for uventede og uforudsete overraskelser, som du er bundet af i din lånekontrakt. 

5. Ansøg om lån hos flere låneudbydere, før du beslutter dig

Inden du godkender et lånetilbud, er det en god ide at ansøge om lån hos flere låneudbydere. På den måde kan du sikre dig, at du optager det bedste og billigste lån, som passer dig og dine lånebehov. 

Lån ikke mere end du kan betale tilbage

Når du skal låne penge, skal du som udgangspunkt have et rådighedsbeløb på 6.700 kr. Det kan derudover være en god ide at lave et budget over din personlige økonomi, for at sikre at du kan betale lånet tilbage. 

Du bør aldrig låne mere, end du kan betale tilbage, da du kan ende med at betale tårnhøje omkostninger. Der vil ofte forekomme tårnhøje gebyrer, hvis du ikke betaler den månedlige ydelse inden forfaldsdatoen. 

Kom ud af RKI inden du låner flere penge

Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret, bør du først og fremmest komme ud igen, inden du optager flere lån. Når du først står registreret i RKI, er det aldrig en god ide at forgælde sig yderligere, da det kan gøre det svært at komme ud igen.

Har du fortsat behov for at låne penge her og nu, vil vi anbefale at du undersøger andre muligheder for at tilgå penge. Det kan være ved at låne penge hos venner og familie, eller ved at lave et budget for at finde udgifter som du kan spare væk.

Har du brug for lånet eller kan du udskyde behovet

Mange mennesker låner penge til ny bolig, ferie, vaskemaskine eller andet forbrug, og det er ofte ikke til akutte behov. Det kan være en god ide at overveje, om du reelt har brug for lånet nu, eller om du kan udskyde dit behov. 

Du bør altså overveje godt og grundigt, om det reelt set er et behov, som kræver at du låner penge nu, eller om du kan vente en, to eller flere måneder, hvor du kan spare penge op. 

Rådighedsbeløb på min. 6.700 kr.

Inden du kan optage et lån i banken online, kræves det ofte, at du har et rådighedsbeløb på min. 6.700 kr. om måneden. Rådighedsbeløb er den mængde penge, som du har til rådighed, når du har betalt alle dine faste månedlige udgifter. 

Du kan altså forvente, at det kan blive svært at optage et lån online, hvis du ikke har et månedligt rådighedsbeløb på min. 6.700 kr. hver måned. 

Strenge lovgivningsmæssige for at låne dig penge

Når banken skal låne dig penge, er de underlagt strenge lovmæssige krav. Det vil sige, at du ofte skal opfylde en lang række krav, for at få mulighed for at låne penge. Du vil ofte opleve, at der stilles krav til:

  • Bopæl

  • Alder

  • Indkomst

  • Statsborgerskab

ÅOP loft på 25 %

Som forbruger bør du altid være ansvarlig, når du tager økonomiske beslutninger. Hos Tjeklån ønsker vi også at være ansvarlige, og overholder naturligvis gældende lovgivning om et ÅOP loft på 25% for udbyderne. 

Men så tænker du måske, hvad vil det sige at have et ÅOP loft på 25% for udbyderne?

Det vil sige, at vi overholder gældende lovgivning, og derfor ikke samarbejder med online låneudbydere, som tilbyder lån med en samlet ÅOP på over 25%. På den måde kan du sikkert låne penge, uden at skulle betale kassen for det. 

Lignende sider:

Udfyld og modtag din låneansøgning helt uforpligtende

E-mail*

Telefonnummer

Fortsæt uden indtastning af e-mail

ansøg Ansøg nu